11 / 05 / 2024

Türk mobilyası Hindistan pazarı

Türk mobilyası Hindistan pazarı

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, bu yıl Hindistan’ın önemli ticaret merkezi Mumbai’de düzenlenen ‘Index International Interiors and Design Event’e damgasını vurdu.

Türk lirası hakkında duyulmamış olay! Tüm dünya bu olaya kilitlendi, yatırımcılar siz de bakın

Türk lirası hakkında flaş gelişmeler yaşanıyor. Rusya Merkez Bankası ülkenin varlık fonunun Çin, Hindistan ve Türkiye'nin yanı sıra diğer bazı ülkelerin para birimlerine yatırım yapmayı planladığı öğrenildi.

Dünyanın en uzun tünelinde Türk imzası!

Hindistan'ı Çin'e bağlayan, dünyanın 3 bin metre ve üzeri irtifalardaki en uzun tünel olma özelliğine sahip tünelde Türk teknolojileri kullanılıyor. Tünelin yazılımını ve elektromekanik sistemleri Savronik Şirketler Grubu tarafından yapıldı. 

Dünya sarayları ve şatolar Türk mobilyasıyla döşeniyor!

Kalitesini dünyaya ispatlayan Türk mobilya üreticileri, Ortadoğu ülkelerinde kralların evlerini veya Avrupalı lordların şatolarını döşüyor. Bir Türk firması, Katar kraliyet ailesinin evine 1.5 milyon dolarlık mobilya satışı yaptı.

İsviçre sokakları Türk çözümüyle akıllanacak!

Türk mühendisleri tarafından geliştirilen "dünyanın ilk ve tek modüler yapıdaki akıllı şehir mobilyası" Ekin Spotter için ilk sipariş İsviçre'den alındı.

110 ülkede Türk markalarının mağazaları var!

Hazır giyimciler dünyanın dört bir yanında mağazalaşıyor. Modanın merkezi İtalya’dan Sahraaltı Afrika ülkesi Botsvana’ya 110 ülkede Türk markalarının mağazaları var. Perakendecilerin yeni rotası artık Arjantin, Şili, Çin, Hindistan gibi uzak coğrafyalar…

Katar'da ilk tercih Türk mobilyası!

''MOSFED Başkanı Ahmet Güleç, Katar'da Türk mobilyasına gösterilen ilginin arttığını vurgulayarak, "Şu anda Katar'daki lüks otel ve rezidanslarda, bütün projelerde artık birinci tercih Türk mobilyasıdır." dedi.

Türk gayrimenkul sektöründe Hindistan heyecanı!

Hindistan Başbakanı Modi'nin, 50 milyon konut yapmayı planladıklarını belirterek, Türk müteahhitleriyle çalışmak istediklerini söylemesi, Türkiye gayrimenkul piyasasında heyecan yarattı

Türk müteahhitler gözünü Hindistan'a dikti!

Türk müteahhitlik sektöründe Hindistan heyecanı yaşanıyor. Hindistan'da 100 akıllı şehir için 50 milyon konut inşa edilecek ve Türk müteahhitler bu işlere talip oldu.

Hindistan Başbakanı Modi'den Türk yatırımcılara çağrı!

Hindistan Başbakanı Narendra Modi yaptığı açıklamada inşaat alanında çok ciddi projeleri olduğunu söyledi ve Türk yatırımcılara çağrı yaptı.

Türk mobilyacılar Köln'deki mobilya fuarından umutlu!

Almanya'nın Köln kentinde düzenlenen mobilya fuarı hakkında Türk firmalarının temsilcileri, Türk mobilyasının "hesaplı" olan imajını "yüksek kaliteli" olarak değiştirmeyi hedefliyor.

Türk mobilyası 2023 hedefine ilerliyor!

İİB Yönetim Kurulu Başkanı Güleç: "Türk mobilyası son 15 yılda büyük başarılara imza attı. 2023'te dünya ticaretinden en az yüzde 1,5 pay alma hedefimiz var" şeklinde ifadelerde bulundu.

BBK, Türk şirketlerini Körfez ve Hindistan’a götürecek!

Türkiye’de temsilcilik açan Bank of Bahrain and Kuwait (BBK), Türk şirketlerinin Körfez ve Hindistan’da iş yapmalarına aracılık yapacak. BBK Türkiye Genel Müdürü Bilgün Gürkan, altyapı, enerji, konut, yol ve yenileme projelerinde fırsatlar olduğunu söyledi

Türk müteahhitlerine Çin ve Hindistan'a karşı rekabet desteği!

Türk Eximbank Genel Müdürü Hayrettin Kaplan, "Türk müteahhitlerinin Çin ve Hindistan gibi gelişmekte olan ülkelerin firmalarıyla rekabet edebilmesi amacıyla alternatif finansman modelleri geliştiriliyor." dedi.

Türk mobilyası Hindistan pazarı Haberi

Türk mobilyası Hindistan pazarı

İstanbul Mobilya Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği, bu yıl Hindistan’ın önemli ticaret merkezi Mumbai’de düzenlenen ‘Index International Interiors and Design Event’e damgasını vurdu. Organizasyon kapsamında Suudi Arabistan ve Ortadoğu ülkeleri başta olmak üzere, Uzakdoğulu ve Avrupalı şirketlerle de iş birliği bağlantıları kuruldu.


Türkiye’nin en geniş ulusal katılımı gerçekleştirdiği organizasyonda, Mumbai Başkonsolosu Erdal Sabri Ergen, Mombai Ticaret Ataşesi M. Göktuğ Bayrı, Mombai Ticaret Ataşesi Salih Ünver, İstanbul Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçıları Birliği Başkanı Ahmet Güleç ve Başkan Yardımcısı Zeki Şahin ile birlikte Türk standının açılışı gerçekleştirdi.


Organizasyon çerçevesinde düzenlenen toplantıda Ergen, Ekonomi Bakanlığı’nca hedef pazar olarak belirlenen Hindistan’a gerçekleştirilen katılım için yönetim kurulu nezdinde Başkan Ahmet Güleç’e teşekkürlerini sundu. Ahmet Güleç de yaptığı konuşmada ihracat yönlü büyüme politikası ve...