29 / 04 / 2024

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği

Çevre Bakanlığı BİMER'e yağan şikâyetler üzerine TMMOB'ye bağlı 3 oda hakkında inceleme başlattı. Bakan Güllüce, incelemenin meslek odası mensubu üyelerin şikâyetleri üzerine gerçekleştirildiğini belirtti..

Bursa'da 5. Kent Sempozyumu başladı!

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği ( TMMOB ) İl Koordinasyon Kurulu ( İKK ) tarafından bu yıl 5 'incisi düzenlenen "Kent Sempozyumu" başladı.

Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu vefat etti!

İTÜ 1968 mezunu Yüksek Mühendis Mimar Ali Ulvi Serdaroğlu hayatını kaybetti. 

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği'nden Elazığ Belediyesi'ne imar tepkisi!

Türk Mühendis ve Mimarlar Odaları Birliği (TMMOB ) bağlı Şehir Plancıları Odası, imar mevzuatındaki değişiklik nedeniyle Elazığ Belediyesi'ne tepki gösterdi. 

Yüksek Mühendis Mimar M. Hikmet Günay vefat etti!

Türk YTONG Sanayi A.Ş.'nin Kurucu Ortağı ve Divan Kurulu Üyesi Yüksek Mühendis Mimar M. Hikmet Günay vefat etti...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Sürekli Eğitim Merkezi ve Belgelendirme Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Diar Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 31427 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik bugünkü 31399 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Libya'nın imarında Türk mühendis ve mimarlarına stratejik rol!

Ticaret Bakanlığının Libya'da iş yapan Türk şirketlerinin yarım kalan projelerini tamamlayabilmeleri ve yeni iş bağlantıları kurabilmeleri için yürüttüğü yoğun görüşme trafiği ve varılan mutabakatlar meyvelerini vermeye başladı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Tekstil Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31221 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Çevre Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü 31058 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Hizmetleri Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Elektrik Mühendisleri Odası Serbest Müşavir Mühendislik Hizmetleri Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik 30663 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği, Kanal İstanbul'a dava açıyor!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) Başkanı Eyüp Muhcu, Kanal İstanbul proje ile ilgili olarak, "Süre kaybetmeden, başka oldu bittilere meydan vermeden dava açarak hukuki süreci başlatacağız" dedi...

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği Bilgisayar Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik bugünkü Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliği'nde değişiklik!

Türk Mühendis ve Mimar Odalı Birliği İçmimarlar Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik Resmi Gazete'de yayımlandı.

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği Haberi

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği

Türk Mühendis Mimar Odaları Birliği'nin (TMMOB) yanı sıra Çevre, Elektrik, İç Mimarlar, İnşaat Odası'nın da aralarında yer aldığı 11 oda hakkında "ilgili yönetmeliğe usul ve sürelere uymadıkları" konusunda Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) şikâyet yağdı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı gelen 328 şikâyeti değerlendirerek, 3'ü hakkında işlem başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, incelemenin meslek odası mensubu üyelerin şikâyetleri üzerine gerçekleştirildiğini belirterek, Gezi olayları ile ilgisi olmadığı mesajını verdi. 


DEKLARASYON YAYIMLADILAR 

TMOBB'ye bağlı Çevre, Elektrik, İnşaat, Jeoloji, Jeofizik, Harita ve Kadastro, Makine Mühendisleri, Mimarlar, İç Mimarlar, Peyzaj Mimarları ile Şehir Plancıları'nın yer aldığı 11 oda 2013'te yapılan düzenleme ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'nın idari ve mali denetimine alındı. Bu adımın ardından odalara yönelik şikâyetler Başbakanlık İletişim Merkezi'ne yöneldi. Gezi olayları sırasında, "3....