29 / 04 / 2024

Türk müteahhitlerden Türkmenistana yeni sanayi tesisi

Türk müteahhitlerden Türkmenistana yeni sanayi tesisi

Ülkede ilk olarak başkent Aşkabat' a 350 kilometre uzaklıktaki Mari vilayetinde Rönesans Holding tarafında kurulan 1.1 milyar dolarlık amonyak ve üre fabrikası faaliyete başladı...

Türk müteahhitlerden Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teminat mektubu çağrısı: Teminat mektupları doğrudan kabul görmeli!

TMB Başkanı M. Erdal Eren, Türk bankaları tarafından verilen teminat mektuplarının faaliyet gösterilen ülkelerde doğrudan kabul görmesi konusuna ilişkin Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan destek talep etti. İşte ayrıntılar...

Türk müteahhitlerden yurt dışı çıkarması! İş miktarı 6,5 milyar dolara ulaştı!

Yılın ilk 5 aylık döneminde üstlendikleri proje tutarını 6,5 milyar dolara çıkaran Türk müteahhitlik sektörü, bu dönemde 96 farklı projeye başladı.

Türk müteahhitlerden 2 milyar 201 milyon dolarlık 56 proje!

Türk müteahhitler yılın ilk 5 ayında toplam 2 milyar 201 milyon dolarlık 56 proje üstlendi. Koronavirüs salgını sebebiyle 2019 rakamına ulaşmanın mümkün olmadığı öngörülüyor...

Türk müteahhitlerden ekonomiye 200 milyar dolar katkı!

İstanbul Aydın Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Dr. Mustafa Aydın yaptığı açıklamda Türk müteahhitlerin 2017 yılında ekonomiye 200 milyar dolar girdi sağladığını belirtti.

Türk müteahhitlerden Bahreyn'e 20 bin konut!

Türkiye-Bahreyn İş Konseyi Başkanı Barman: "Bahreyn'de yaptığımız görüşmelerde bir süredir beklediğimiz, Türk firmalarının üstlenmesini istediğimiz 20 bin konutun müjdesini aldık" dedi.

Türk müteahhitlerden Kuveyt atağı!

Türkiye-Kuveyt İş Konseyi Başkanı Ekşi: "Kuveyt'te 2020'ye kadarki süreçte 150 milyar dolara yakın altyapı ve üst yapı projesi var. Bunların hepsi Türk müteahhitlerinin yapabileceği işler" dedi.

Khalid El Moayed: Türk müteahhitlerden Bahreyn'e destek bekliyoruz!

Türk müteahhitlerin Bahreyn'in kalkınma planına destek vermesini beklediklerini ifade eden Moayed, birçok Bahreynlinin Türkiye'de gayrimenkul yatırımları bulunduğunu, bundan sonraki süreçte sayının artma ihtimali bulunduğunu söyledi.

Iraklı yöneticiler Türk müteahhitlerden memnun!

Iraklı diplomatlar ile bir araya gelen Tüm İnşaat Müteahhitleri Federasyonu Genel Başkan Vekili ve Antalya İnşaat Müteahhitleri Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Karataş, "Coğrafi nedenlerden dolayı Irakta Türk Müteahhitler birinci sırada yer alıyor" d

Türk müteahhitler yurt dışında 7 bin 684 projeye imza atıyor!

TÜRKİYE Müteahhitler Birliği, Ocak ayı İnşaat Sektörü Analiz Raporunu yayınladı. Üç ayda bir hazırlanan rapora göre 2014 yıl sonu itibariyle Türk müteahhitlerin iş yaptığı ülke sayısı 104'e, bu ülkelerde üstlendikleri proje sayısı da 7 bin 684'e çıktı.

Türk müteahhitler kaç ülkede faaliyet gösteriyor?

Türkiye Müteahhitler Birliği, Ocak ayı İnşaat Sektörü Analiz Raporu'nu yayınladı. 2014 yılsonu itibariyle Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdikleri ülke sayısı 104'e, bu ülkelerde üstlendikleri proje sayısı 7 bin 684'e çıktı..

Türk müteahhitler 104 ülkede 300,3 milyar dolarlık iş yaptı!

Türk müteahhitleri, 1972 yılından bu yana yurt dışında 104 ülkede 300.3 milyar dolarlık işe imza attı. 2015’te Rusya, Irak gibi pazarlarda risk olsa da yeni ülkelerde fırsatlar var

Türk müteahhitleri 104 ülkede iş yaptı!

Türk müteahhitleri, 1972 yılından bu yana yurt dışında 104 ülkede 300.3 milyar dolarlık işe imza attı. Alınan işlerin ağırlığına bakıldığında Türkmenistan ilk sırada bulunuyor

Türk müteahhitlerinin iş yaptığı ülke sayısı 104’e ulaştı!

TMB, Ocak ayı İnşaat Sektörü Analiz Raporu’nu yayınladı. Yıl sonu itibariyle Türk müteahhitlerin faaliyet gösterdikleri ülke sayısı 104'e, üstlendikleri proje sayısı 7 bin 684'e, projelerin toplam tutarı ise 300.3 milyar ABD Dolarına ulaştı.

Türk müteahhitlerden Türkmenistana yeni sanayi tesisi Haberi

Türk müteahhitlerden Türkmenistana yeni sanayi tesisi

MARİ Türkmenistan'da Türk şirketleri tarafından inşa edilen yeni sanayi tesisleri. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla hizmete açıldı. 


Ülkede ilk olarak başkent Aşkabat'a 350 kilometre uzaklıktaki Mari vilayetinde Rönesans Holding tarafında kurulan 1.1 milyar dolarlık amonyak ve üre fabrikası faaliyete başladı. 


Açılış töreninde konuşan Devlet Başkanı Berdimuhamedov, fabrikada yılda 400 bin ton amonyak ve 640 bin ton üre üretileceğini söyledi. Berdimuhamedov. Rönesans Holding tarafından yapılan tesisin petrokimya sektörü için büyük öneme sahip olduğunu ifade ederek, üre ihracatından önemli gelir beklediklerini kaydetti. 

Daha sonra Çalık Holdıng'e bağlı Çalık Enerji şirketi tarafından 421.5 milyon dolara yapılan gaz türbınlı elektrik santrali hizmete açıldı. Türkmen lider, elektrik santralinde üretilecek elektriğin belirli bir kısmının yurt dışına satılacağını ifade etti. 

Berdimuhamedov. Mari vilayetindeki programı kapsamında daha sonra Sedaş İnşaat şirketi...