08 / 05 / 2024

Türk müteahhitlere rusya müjdesi

Türk müteahhitlere rusya müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Putin'in gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Türk müteahhitler, Rusya ile ilgili hedeflerini büyüttü.

Suudi Arabistan'dan Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davet!

Suudi Arabistan Belediye, Kırsal İşler ve Konut Bakanı Majed Al Hugail, ülkesinde yapılacak projeler için Türk müteahhitlere 150 milyar dolarlık davette bulundu.

Türk müteahhitlere Suudi Arabistan'da 10 milyar dolarlık yeni iş kapısı aralandı!

Saudi Aramco yetkilileri, Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) ile iletişime geçerek gelecek dönem projelerinde işbirliği amacıyla Türk müteahhitlerle Ankara’da bir araya geldi. 

Türk müteahhitler Balkan seferinde! İlk 4 ayda Romanya’da alınan projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı!

Rusya ve Ukrayna savaşından sonra Türk müteahhitler de yönünü Balkan ülkelerine çevirdi. Verilen detaylara göre, ilk 4 ayda Romanya’da üstlenilen projelerin büyüklüğü 2,5 milyar Euro'ya ulaştı.

Türk müteahhitler Balkan ülkelerine odaklandı! Hedef yıl sonunda 20 milyar dolarlık projeye imza atmak!

Türk müteahhitler Rusya-Ukrayna savaşı nedeniyle yaşadıkları kayıpları telafi etmek için Balkan ülkelerine odaklandı. 2023 yılının ilk 4 ayında yurt dışında 4,8 milyar dolarlık projeye imza atan sektörün yıl sonunda 20 milyar dolara ulaşması bekleniyor.

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlerin yurt dışı hedefini zora soktu!

Türkiye Müteahhitler Birliği'nin hazırladığı İnşaat Sektörü Analizi Raporu, küresel inşaat pazarında “dünya ikinciliği”ni geri alan Türk müteahhitlerin, Rusya-Ukrayna savaşının etkisi altında kaldığını ortaya çıkardı.

Türk müteahhitlere Birleşik Arap Emirlikleri yolu açıldı!

TMB tarafından hazırlanan 2022 Nisan raporuna göre, Birleşik Arap Emirlikleri Türk müteahhitler ile çalışmak istiyor. İşte inşaat sektörünün Nisan 2022 karnesi...

Türk müteahhitlerin Rusya'daki işleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Erdal Eren, Rusya ve Ukrayna arasında başlayan savaşın inşaat sektörüne olan etkilerine ilişkin açıklamalarda bulundu.

Türk müteahhitlerin Rusya projeleri savaştan nasıl etkilenecek?

Türk müteahhitlerin, Ocak-Şubat sürecinde yurt dışında 1 milyar 69 milyon 975 bin dolar bedelinde iş üstlendiği açıklandı. 

Rusya-Ukrayna savaşı Türk müteahhitlere pahalıya patlayabilir!

Rusya-Ukrayna savaşının Türk müteahhitlere pahalıya patlayabileceğine dikkat çekiliyior. Türk müteahhitlerin Ukrayna ve Rusya’daki 25 milyar dolar değerindeki projelerinin savaşın sona ermemesi halinde riskle karşılaşacağı belirtiliyor.

Türk müteahhitlere El Salvador fırsatı!

El Salvador, altyapı projelerinde Türk müteahhitler ile işbirliği yapmayı planlıyor. El Salvador Cumhurbaşkanı Nayib Bukele, "Türk müteahhitlerin ününü duydum" diye konuştu.

BAE'den Türk müteahhitlere 38 milyar liralık davet!

Türkiye'de yatırımlarını hızlandıran Birleşik Arap Emirlikleri, yeni projeler için Türk müteahhitlere davet gönderdi. 

Türk müteahhitlere kamu ihalelerinde öncelik talebi!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Başkanı Nail Olpak, "Türk müteahhit ve müşavirlik firmalarının Irak'ın altyapı, hastane, okul, kamu binaları gibi projelerinde daha fazla yer almaları için, rekabet şartları içinde, pozitif ayrımcılık talebimizin olduğunu ifade etmek istiyorum" diye konuştu.

Türk müteahhitler için ABD fırsatı!

Türk müteahhitlik firmalarının bugüne kadar girmediği en önemli pazar ABD oldu. Dünyanın dört bir köşesinde birçok proje üstlenip hayata geçiren Türk müteahhitlere, ABD pazarı da açılıyor...

Türk müteahhitlere rusya müjdesi Haberi

Türk müteahhitlere rusya müjdesi

Türk müteahhitler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in dün St. Petersburg’da gerçekleştirdiği görüşmenin ardından Rusya ile ilgili hedeflerini büyüttü. 



Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk müteahhitlerin dünyaya açıldığı pazarlar arasında Rusya'nın her zaman önemli bir yere sahip olduğunu ifade ederek, pazara ilk defa giriş yapılan 1988'den bu yana üstlenilen bin 941 projenin toplam bedelinin yaklaşık 65 milyar dolar olduğunu bildirdi.


Yenigün, yurt dışında üstlenilen projelerin ülkelere göre dağılımına bakıldığında Rusya'nın yüzde 20 pay ile lider konumda bulunduğunu, Rusya'nın inşaat malzemeleri talebi nedeniyle ülke ihracatı açısından da önemli olduğunu vurgulayarak, Erdoğan-Putin görüşmesine ekonomik konuların damgasını vurduğunu, her iki liderin Türkiye ve Rusya arasındaki ilişkilerin lokomotifinin inşaat sektörü olduğunu ifade ettiğini söyledi.


Görüşmede...