17 / 06 / 2024

Türk- Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi

Türk- Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi

Okçular Vakfı Başkanı Yıldız: "Okçular Vakfı, unutulmuş bu ata yadigarı sporu tekrardan hak ettiği noktaya getirebilmek için yoğun mesai harcamaya ve yatırımlar yapmaya devam ediyor." dedi.

Türk müteahhitlik firmalarının yurt dışı pazarına girmesinin önü açılıyor!

Türk müteahhitlik sektöründe yeni gelişmeler yaşanıyor. Sektörün, geleneksel pazarlar dışındaki ABD, Brezilya, Nijerya, Vietnam ve Endonezya gibi uzak ülke pazarlarına da girmesi için adımlar atılıyor. işte haberin detayları…

18 ülkede 329 Türk mimari eseri kiliseye çevrildi!

Osmanlı İmparatorluğu'nun hakim olduğu topraklardaki Türk mimari eserlerini ülke ülke gezerek araştırmalar yapan Yüksek Mimar Mehmet Emin Yılmaz, 18 ülkede cami, mescit, tekke, türbe gibi 329 Türk mimari eserinin kiliseye dönüştürdüğünü tespit etti.

Mimar Stephan Braunfels: Geleneksel Türk mimarisi büyüleyici!

Ankara Marka Festivali’nin yabancı konuşmacılarından Alman Mimar Prof. Stephan Braunfels, Geleneksel Türk mimarisini büyüleyici bulduğunu vurgulayan Braunfels, "Modern Türk yapılaşması için cumbalar çok önemli” dedi.

Avusturya'da 'Yerel Türk Mimarisi' anlatıldı!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Lana Kudumovic, Viyana'da "Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans verdi. İşte ayrıntılar...

Viyana'da Yerel Türk Mimarisi konferansları düzenlendi!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğretim Görevlisi Dr. Lana Kudumovic, Viyana'da "Osmanlı Döneminde Balkanlar ve Türkiye’deki Geleneksel Evler" konulu konferans verdi.

Arçelik ve Selamlique'tan kapsüllü Türk kahvesi makinesi!

Arçelik açıklamasına göre, şirket, geleneksel lezzet ve farklı aromalarda Türk kahveleri üreten Selamlique ile yeni bir işbirliğine imza attı.

İzmir'deki eski Osmanlı Türk evleri onarılmayı bekliyor!

İZMİR’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor.

İzmir Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor!

İzmir’de kapıları ve avlulukları ay yıldızlı, 1850 ile 1890 yılları arasında inşa edilmiş eski Osmanlı Türk evleri ilgi bekliyor. Evlerin onarım maliyetlerinin yüksek olması zorluyor.

Fatih Ayvansaray Türk Mahallesi'ndeki 15 bina yenilendi!

Fatih Belediyesi tarafından Osmanlı-Türk mimarisinin önemli örneklerinin bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alanı kapsayan Ayvansaray Türk Mahallesi'ndeki tescilli 15 bina, tarihi dokusu korunarak yenilendi.

TOKİ'den Dilovası'na Türk Evi Mimarisi!

TOKİ, Kocaeli'nin Dilovası'nda yöresel mimariden esinlenilerek projelendirdiği geleneksel ve modern mimariyi çağrıştıran Türk Evi mimarisini taşıyan 915 konutluk projeyi hayata geçiriyor.

Türk konut projeleri BMG Polo yarışmasında kraliyete tanıtıldı!

Londra ve İstanbul merkezli API Investment’in Türkiye temsilciliğini yaptığı İngiltere ve Suudi Arabistan kraliyet ailesi üyelerinin buluştuğu geleneksel BMG Polo yarışmasında Türk konut projeleri tanıtıldı.

Rodos Adası Türk iş adamlarının yatırımlarıyla gelişecek!

Kanuni'nin yaklaşık 500 yıl önce aldığı ve 400 yıl kadar Osmanlı hakimiyetinde kalan Rodos Adası'nı, Türk iş adamları şimdi ekonomik olarak fethetmenin hazırlığını yapıyor.

Manisa Türk İslam Sanatları Merkezi açıldı!

Manisa'da yeni nesillere geleneksel sanatları usulüne uygun bir şekilde öğretecek olan Türk İslam Sanatları Merkezi Vakıf İşhanı'nda açıldı. Merkezin açılışına, Manisa Valisi Erdoğan Bektaş da katıldı

Türk- Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi Haberi

Türk- Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi

Okçular Vakfı Başkanı Haydar Ali Yıldız, unutulmuş ata yadigarı okçuluk sporunu tekrardan hak ettiği noktaya getirebilmek için çalıştıklarını belirterek, vakıf bünyesinde kurdukları Türk-Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi'nde şimdinin çıraklarını, geleceğin ustalarını yetiştireceklerini söyledi.


Günümüzden yaklaşık 550 yıl önce inşa edilen ve ilk spor kulüplerinden biri olan Okmeydanı'ndaki Okçular Vakfı bünyesinde "Türk- Osmanlı Geleneksel Ok ve Yay Atölyesi" açıldı.


Açılış töreninde konuşan Yıldız, atölyenin unutulan bir değerin yeniden canlandırılmasını amaçladığını ifade ederek, İstanbul'un fethinde geleneksel Türk-Osmanlı ok ve yayının oynadığı role dikkati çekti.


Yıldız, "Bizim ok ve yayımız, diğer ulusların ok ve yaylarından birçok özelliği ile farklılaşıyor. Menzili, mukavemeti ve yapımındaki hüner, ustalık, sabır ile efsaneleşen bu kültürün artık yeni bir hamisi var. O da Okçular Vakfı'dır" diye konuştu. 


Vakıf aracılığıyla şimdiye kadar...