09 / 05 / 2024

türkiye 2013 ev satışları

türkiye 2013 ev satışları

Türkiye'deki konut satışları geçen yıl yaklaşık 1 milyon 145 bini buldu. Tapu işlemleri dikkate alındığında saatte yaklaşık 572 konut el değiştirirken, dakikada 9.5 ev satıldı...

Türkiye'deki ev sahibi oranı yüzde 61!

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, ''Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları İleri İstatistik Analizi Araştırması- 2013'' hazırladı. Türkiye'de Aile Yapısı Araştırmaları raporuna göre Türkiye'deki ev sahibi oranı yüzde 61.

Kuveytliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Kuveyt vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Kuveytliler Türkiye'den ev alabilir mi? Kuveytliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Kuveytliler Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...

Solomonlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Solomon Adaları vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan taşınmaz mal satın alabilir mi? Solomonlular Türkiye'den ev alabilir mi? Solomonlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Solomonlular Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Palaulular Türkiye'den ev alabilir mi?

Palau vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Palaulular Türkiye'den ev alabilir mi? Palaulular Türkiye'den arsa alabilir mi? Palaulular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte yanıtı...

Kuzey Marianalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Kuzey Mariana vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilit mi? Kuzey Marianalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Kuzey Marianalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Kuzey Marianalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Vincent ve Grenadinler vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Vincent ve Grenadinlerliler Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?

Yeni Kaledonyalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Yeni Kaledonya vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Yeni Kaledonyalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Yeni Kaledonyalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Yeni Kaledonyalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Saint Pierre ve Miquelonlular Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Pierre ve Miquelonlular Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Pierre ve Miquelonlular Türkiye'den arsa alabilir mi? Saint Pierre ve Miquelonlular Türkiye'den işyeri alabilir mi? İşte Saint Pierre ve Miquelonluların tapu edinme hakkı...

Wallis ve Futunalılar Türkiye'den ev alabilir mi?

Wallis ve Futuna vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den ev alabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den arsa alabilir mi? Wallis ve Futunalılar Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Sao Tome ve Principe vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den ev alabilir mi? Sao Tome ve Principeliler Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?

Saint Martinliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Saint Martin vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Saint Martinliler Türkiye'den ev alabilir mi? Saint Martinliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Saint Martinliler Türkiye'den işyeri alabilir mi?

Papua Yeni Gineliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Papua Yeni Gine vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul sahibi olabilir mi? Papua Yeni Gineliler Türkiye'den ev alabilir mi? Papua Yeni Gineliler Türkiye'den arsa ve işyeri alabilir mi?

Niueliler Türkiye'den ev alabilir mi?

Niue vatandaşları Türkiye'ye gelerek buradan gayrimenkul satın alabilir mi? Niueliler Türkiye'den ev alabilir mi? Niueliler Türkiye'den arsa alabilir mi? Niueliler Türkiye'den iş yeri alabilir mi?

türkiye 2013 ev satışları Haberi

türkiye 2013 ev satışları


Geçen yıl haftasonları ile resmi ve dini bayramlar çıkartıldığında tapu daireleri 250 gün ve günde 8 saat çalıştı. Buna göre her gün 4 bin 580 konutun satışı gerçekleştirildi. 8 saatlik mesai düşünüldüğünde saatlik ev satışı 572 adet oldu. Dakikada ise 9.5 ev satıldı.


Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre, geçen yıl konut satışları açısından oldukça hareketli geçti. Mevcut konut stoğuna yenilerinin eklenmesi ve konut kredilerindeki gerileme ile satışları artırdı. 

Böylece Türkiye genelinde satılan konut sayısı 1 milyon 144 bin 989'u buldu. 


Tapu işlemlerinin yapıldığı mesai günleri ve çalışma saatleri dikkate alındığında, Türkiye'de günde ortalama 4 bin 580 konut el değiştirdi. Satılan konut sayısı saatte 572'ye, dakikada ise 9'a karşılık geldi. 


Konut sektörünün kalbi İstanbul'da attı 


Türkiye'deki konut satışları ağırlıklı olarak 3 büyük ilde gerçekleşti. İstanbul,...