03 / 05 / 2024

türkiye 2013 projeleri

türkiye 2013 projeleri

Hoşçakal dediğimiz 2013, Türkiye'de projeler yılı oldu. Asrın Projesi Marmaray açıldı, 90 milyarlık üçüncü havalimanı için düğmeye basıldı, Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayacak üçüncü köprü start aldı...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı! Dev projeler geliyor...

Türkiye yüzyılı projeleri için kollar sıvandı. Bu kapsamda Ankara-İstanbul Süper Hızlı Tren ihalesine bu yıl çıkılacak. Çukurova Havalimanı önümüzdeki günlerde açılacak. İşte detaylar...

Bosna Hersek ile Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşma imzalanacak! 

Bosna Hersek Dışişleri Bakanı Turkovic, Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile ortak basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Turkovic, Bosna Hersek ve Türkiye arasında inşaat projeleri için anlaşmaların gündemlerinde yer aldığını dile getirdi.

Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yakın konut projeleri!

Yükseköğretim Kurumları Sınavı 2018 (YKS) sonuçlarının açıklanmasına az kaldı. Peki Türkiye’nin en iyi üniversitelerine yakın konut projeleri hangileri? Hangi üniversiteye hangi konut projesi yakın? İşte cevabı...

İşte Türkiye'nin en iyi liselerine yakın konut projeleri!

LGS tercih döneminin başlaması aileleri düşündürmeye başladı. Veliler, çocuğu için en iyi liselerin yakınında ev aramaya başladı. İşte Türkiye'nin en iyi liselerine yakın konut projeleri...

Dünyadaki mega projelerin 4’ü Türkiye’de!

Türkiye mega projeleri ile, Dünya Bankası’nın Global Kamu-Özel Sektör işbirliği raporunda açık farkla lider oldu..

Türkiye'nin projeleri için sermaye gerekli!

Dünya Bankası İslami Finans Geliştirme Merkezi Başkanı Zamir İkbal, Türkiye'nin yatırımlarında sermayeye ihtiyaç duyulduğunu belirtti. İkbal, altyapı projeleri için yabancı sermayenin Türkiye'ye gelmesi gerektiğini belirtti.

Türkiye'nin 2017'deki mega projeleri!

Türkiye'de ulaşım projeleri 2017 yılında da devam ediyor. Dev ulaşım projelerine bu yıl başlanması planlanıyor.

Türkiye’nin mega projeleri dünyaya açılıyor!

Petrol gelirleriyle dünyanın en zengin ülkelerinden biri haline gelen Kuveyt, Türkiye’deki dev projeleri mercek altına aldı.

TSMD Mimarlık Türkiye Projeleri paneli düzenlendi!

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serilerinin ilki Seranit Grup sponsorluğunda “Eğitim Yapıları” temasıyla 17 Eylül 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapıldı.

TSMD Türkiye Projeleri panel serisi başlıyor!

Türk Serbest Mimarlar Derneği tarafından düzenlenen Türkiye Projeleri panel serisi başlıyor. Panelin birincisi “Eğitim Yapıları” teması ile 17 Eylül 2015 tarihinde TSMD Mimarlık Merkezi’nde yapılıyor.

İşte Türkiye'deki büyük ölçekli kentsel dönüşüm projeleri!

Kentsel dönüşüm projeleri hız kazandı. Şu anda 159 proje faaliyetteyken, 200 projenin daha hazırlığı sürüyor. Türkiye genelinde dönüşümden etkilenen kişi sayısı da 2 milyonu buldu.

JLL Türkiye 28 Mart'ta Dünya Saati Uygulaması’nı destekleyecek!

JLL, iklim değişikliği ile mücadele etmek üzere, dünyanın en büyük küresel çevre hareketi olarak bilinen Dünya Saati Uygulaması’na, 200 ofisi ve Türkiye’deki projeleri ile destek oluyor.

Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı!

Turizmcinin hedefi tatilde 500 avro harcayan gençler Türkiye, 2013 yılında 8.5 milyon genç turisti ağırladı. Dünyada 320 milyar dolar gelir bırakan genç turistler, Türkiye'de ortalama 500 avronun üzerinde harcama yaptı.

türkiye 2013 projeleri Haberi

türkiye 2013 projeleri

Hoşçakal dediğimiz 2013, Türkiye'de projeler yılı oldu. Asrın Projesi Marmaray açıldı, 90 milyarlık üçüncü havalimanı için düğmeye basıldı, Avrupa ile Asya'yı birbirine bağlayacak üçüncü köprü start aldı. IMF'ye 'güle güle', BIST'e 'merhaba' dedik


Dünya ekonomisi küresel krizin etkileri ile boğuşurken, Türkiye ekonomisi açısından 2013, önemli gelişmelerin yaşandığı bir yıl oldu. Amerikan Merkez Bankası'nın (Fed) tahvil alımlarını azaltacağı sinyali, gelişmekte olan piyasaları hareketlendirdi. Ben Bernanke'nin görev süresinin dolmasının ardından Şubat 2014'te Fed'in başına geçecek Janet Yellen'in parasal desteğinin sürmesi gerektiğine yönelik açıklamaları piyasaları rahatlattı. 


FED'DEN TAHVİL ALIMI İLACI 

Fed, aralıkta aldığı kararla aylık 85 milyar dolarlık tahvil alım miktarını 10 milyar azaltarak, 75 milyara indirdi. Küresel ekonomik krizin yaralarını sarmaya çalışan Euro Bölgesi'nde ise ekonomi düzelmeye başlarken, büyüme düzensiz devam etti. Buna karşılık...