29 / 04 / 2024

Türkiye demiryolu merkezi

Türkiye demiryolu merkezi

Türkiye’nin raylı sistem yatırım projeleri, YHT projelerinin ihtiyaçları, 1 Mayıs 2013’te demiryolu taşımacılığının özel sektöre açılmasıyla birlikte çok sayıda lojistik şirketinin vagon siparişlerine başlaması sektörün yolunu açtı...

Musul ve Türkiye arasında demiryolu inşa edilecek!

Irak'ın kuzeyindeki Musul vilayetinden Türkiye sınırına kadar modern bir demiryolu yapılacağı bildirildi.

Bakü-Kars Demiryolu'yla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi taşınıyor!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, "Avrupa ile Orta Asya, Çin ve Orta Doğu aksını ekonomik, güvenli ve elverişli rota haline getiren Bakan Turhan, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı vasıtasıyla Türkiye'den yurt dışına inşaat malzemesi, demir cevheri gibi ürünler taşınıyor." dedi.

Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğu nedir?

TCDD'nin lojistik merkezlerine, limanlarına ve hattına ilişkin soru önergesi hazırlayan CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, Türkiye’deki demiryolu hat uzunluğunu sordu..

Türkiye ve Almanya arasında demiryolu projesi anlaşması!

Türkiye ve Almanya yeni bir projeye başlıyor. İki ülke arasında 35 milyar Euro'luk demiryolu projesi anlaşması yapıldı. 

Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı, Türkiye projesidir!

CHP İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, Bakü-Tiflis-Kars Demiryolu Hattı için "İşte bu Türkiye projesidir" dedi.

Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidinde son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ilçesiyle Gaziantep'in Nurdağı ilçesini birbirine bağlayacak, Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi projesinde çalışmalar kesintisiz sürüyor.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli 2019'da tamamlanacak!

TCDD Adana 6. Bölge Müdür Yardımcısı Oğuz Saygılı, Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak, her biri 10 bin 200 metre ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidini kapsayan projenin 2019 yılında tamamlanacağını söyledi.

Türkiye'nin en uzun köprüsü Adana'da inşa edilecek!

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Hüseyin Sözlü, Seyhan Nehri üzerinde 6 şeritli yol, çift hatlı demiryolu olacak şekilde Türkiye’nin en uzun köprüsünün temelini ise 30 Mart’ta atacaklarını açıkladı.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tüneli inşaatında son durum!

Osmaniye'nin Bahçe ile Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğuyla Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olacak projede çalışmalar tünel kazma makinesi ile sürüyor.

Fransız şirketlerden Türkiye'ye altyapı ve demiryolu yatırımı!

Fransa Dış Ticaret Bakanı Mattihas Fekl, Türkiye ile Fransa’nın mevcut fırsatları değerlendirmesi gerektiğini belirterek Gümrük Birliği’nin modernleşmesiyle birlikte ilişkilerin daha üst seviye çıkarılabileceğini kaydetti.

Türkiye'nin en uzun demiryolu tünelinde inşaat devam ediyor!

Osmaniye'nin Bahçe ve Gaziantep'in Nurdağı ilçelerini bağlayacak ve 10 bin 200 metrelik uzunluğu ile Türkiye'nin en uzun demiryolu çift tüp geçidi olması öngörülen projede bin 200 metrelik ilerleme sağlandı.

Çin-Türkiye demiryolu projesinin ön anlaşması Kasım'da!

AK Parti İzmir milletvekili adayı Yıldırım,' Türkiye bir lojistik üs olacaksa, liman ve demiryolu projelerini ve doğu-batı kuzey-güney koridorlarını mutlaka tamamlamalı' dedi.

Türkiye bu yıl enerji ve ulaştırmada gaza basıyor!

Yeni yıla mega projeler damgasını vuracak.Türkiye bu yıl enerji ve ulaştırmada gaza basıyor. Bu yıl Türkiye’nin dört bir yanı demiryolu ve köprülerle donatılacak, enerjide ise dev projeler bir bir hayata geçecek.

Türkiye demiryolu merkezi Haberi

Türkiye demiryolu merkezi

Türkiye demiryolu sanayinde üretim üssü olmaya doğru hızla ilerliyor. Türkiye’nin raylı sistem yatırım projeleri, YHT projelerinin ihtiyaçları, 1 Mayıs 2013’te demiryolu taşımacılığının özel sektöre açılmasıyla birlikte çok sayıda lojistik şirketinin vagon siparişlerine başlaması sektörün yolunu açtı. Yetkililere göre önümüzdeki 10 yılda 50 bin vagon ve 1000 lokomotife ihtiyaç olacak. Tüm bu ihtiyaçları karşılamak için mevcut fabrikalar kapasite artırıyor, yeni üretim tesisleri kuruluyor. 


Üretim Anadolu'ya yayılıyor 


Son yıllarda demiryolu sanayinde üretim amaçlı çok sayıda yeni şirket kuruldu. Sektöre hızlı giren Kardemir, yüksek hızlı tren setleri üretebilecek teknolojiye ulaştı. Sakarya, Ankara, Konya ve Afyon’da yüksek hızlı tren hatlarında travers üreten fabrikalar kuruldu. Erzincan’da kurulan ray bağlantı elemanları fabrikası üretimin büyük kısmını ihraç ediyor. Yurtdışından temin edilen tekerlek takımlarının üretilmesi için Makine Kimya Endüstrisi...