28 / 04 / 2024

türkiye kadastro tamamlanma yüzdesi

türkiye kadastro tamamlanma yüzdesi

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan verilere göre, Türkiye'deki 52 bin 325 birimden 52 bin 55'inin kadastrosu yapıldı, kadastro tamamlanma yüzdesi 99,48 olarak gerçekleşti.

Yabancılar 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldı!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürü Mehmet Zeki Adlı, yabancıların 2021'de Türkiye'den 68 bin 600 gayrimenkul aldığını belirtti. Konuyla ilgili açıklamalar yapan Adlı, en çok tercih edilen bölgeleri de açıkladı.

Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü merakla beklenen verileri açıkladı. Açıklanan verilere göre Türkiye'de 2021'in 4 ayında 851 bin 612 gayrimenkul satıldı...

Yabancılar, Türkiye'ye gelmeden gayrimenkul alım satımı yapabiliyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca yurt dışında açılan Tapu ve Kadastro temsilcilikleri aracılığıyla ile ilk defa Türkiye'deki bir gayrimenkul, yabancı alıcı ve satıcılar tarafından ülkeye gelmeden satıldı.

111 ülke vatandaşı Türkiye’den ev baktı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, Türkiye’ye yerleşme, yatırım yapma ya da Türk vatandaşlığı kazanımı amacıyla taşınmaz almak  isteyen yabancı yatırımcılar için doğru ve güvenilir bilgiye sahip olabilecekleri portal oluşturdu. 

Türkiye'nin kadastrosu yüzde 99,48 tamamlandı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan verilere göre, Türkiye'deki 52 bin 325 birimden 52 bin 55'inin kadastrosu yapıldı, kadastro tamamlanma yüzdesi 99,48 olarak gerçekleşti.

Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’nün açıkladığı rapora göre, mülk edinimi konusunda Türkiye’yi tercih edenlerin başında sırasıyla Irak, İngiltere, Almanya, Rusya ve Suudi Arabistan vatandaşları geldi. Türkiye'den Almanlar arsa, Iraklılar konut aldı.

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek!

Türkiye’den gayrimenkul satın almak isteyen yabancılar buraya gelmeden tapu ve kadastro işlemlerini halledebilecek. Yatırımcıların doğru ve güvenilir bilgiye ulaşması için de 6 dilde hizmet veren “YourKeyTurkey” isimli bir portal hazırlandı.

Yabancıların Türkiye'den ev alması kolaylaştı!

Yabancıların Türkiye'den Türkiye'de gayrimenkul edinmenin cazibesi arttı. Buna göre, tapu ve kadastro işlemleri yurt dışına açılıyor.  Türkiye'ye talep gösteren 12 ülkede temsilcilikler kurulacak.

Yabancılar Türkiye'ye gelmeden ev alabilecek!

Yabancıya ve gurbetçiye konut satışını artırmak için tapu ve kadastro işlemleri yurt dışına açılıyor. Türkiye’ye talep gösteren 12 ülkede tapu temsilciliği kurulacak.

TEM Otoyol Projesi'nin Türkiye ağının tamamlanma oranı nedir?

İYİ Parti Mersin Milletvekili Zeki Hakan Sıdalı, TEM (Trans-European Motorvvays) Projesinin Türkiye ağının tamamlanma oranını Bakan Turhan'a sordu...

Yabancılar Türkiye'den 18 milyar liralık gayrimenkul aldı!

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü, yabancıların Türkiye'den satın aldığı gayrimenkulleri açıkladı. Açıklanan verilere göre yabancılar bugüne kadar Türkiye'den 18 milyar lira değerinde konut ve arsa satın aldı.

Türkiye'nin ilk "Tapu Müzesi" 2018'de açılacak!

Osmanlı'dan bugüne Türklerin "hazine" değerindeki tapu ve kadastro kayıtları ile haritaları, Türkiye ve dünyada ilk olma özelliğini taşıyacak ve 2018'de açılması planlanan "Tapu Kadastro ve Harita Müzesi"nde sergilenecek.

26 ülkenin tapu kayıtları Türkiye'de!

Tapu Kadastro Genel Müdürlüğü’nün arşivleme çalışmalarının devam ederken 26 ülkenin tapu kayıtlarının Türkiye’de olduğunu ortaya çıktı.

türkiye kadastro tamamlanma yüzdesi Haberi

türkiye kadastro tamamlanma yüzdesi


Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından Türkiye genelindeki kadastro durumuna ilişkin rapor yayımladı.

Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü tarafından yayımlanan verilere göre, Türkiye'deki 52 bin 325 birimden 52 bin 55'inin kadastrosu yapıldı, kadastro tamamlanma yüzdesi 99,48 olarak gerçekleşti.

Şehirlerdeki  kadastro işlemlerine ilişkin son bilgilere yer verilen rapora göre, Türkiye'deki 52 bin 325 birimden 52 bin 55'inin kadastrosu tamamlandı.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, 54 şehirde tüm birimlerin kadastro işlemleri yapıldı, 27 şehirde ise sorunlu birimler tespit edildi. Bu şehirlerdekadastrosu yapılamayan sorunlu birim sayısı 270 olarak kayıtlara geçti. Sorunlu birimin en çok olduğu iller, 44 birimle Şırnak, 36 birimle Van ve 33 birimle Diyarbakır şeklinde sıralandı.

Yayımlanan rapora göre, Türkiye genelinde kadastro tamamlanma yüzdesi 99,48 oldu.

Kadastro tarihi


Türkiye'de kadastro faaliyetlerine ilk defa,...