02 / 05 / 2024

türkiye kayak merkezleri

türkiye kayak merkezleri

Soğuk ve yağışlı havanın etkisiyle beyaz kar örtüsünün kapladığı kayak merkezleri gibi kışlık turistik tesislerin bir bölümü, yılbaşı tatilinin de 4 güne çıkmasıyla yüzde 100'lük doluluk oranına ulaştı

Kayak merkezleri ne durumda?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göre, En yüksek kar kalınlığı 90 santimetre ile Davraz' da, en düşük ise 4 santimetreyle Yıldıztepe'de ölçüldü. Kayak merkezleri ne durumda?

Kayak merkezlerinde son durum!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü verilerine göreKayak merkezlerinde son durum... En fazla kar kalınlığı 97 santimetreyle Erzurum Konaklı'da, en düşük ise 21 santimetreyle Yıldıztepe Kayak Merkezi'nde kaydedildi

Ardahan'da kayak merkezine yatırım yapıldı!

Ardahan Valisi Seyfettin Azizoğlu, Ardahan' da merkeze bağlı Yalnızçam köyü mevkisindeki Uğurludağ eteklerinin Bakanlar Kurulu kararınca turizm bölgesi ilan edilmesiyle bu bölgeye yatırım yaptıklarını belirtti...

10 soruda Türkiye'de AVM vakası!

Ticari gayrimenkul sektörü gün geçtikçe büyüyor. Her yıl yeni alışveriş merkezleri açılıyor. Peki Türkiye'de kaç AVM var? 2020'de kaç yeni AVM açılacak? Ne kadar yatırım yapıldı? Ne kadarını yabancı yatırımcılar yaptı? İşte 10 soruda Türkiye'de AVM vakası...

Türkiye 2020’ye kadar Avrupa’da en fazla AVM arzı sunan ülke olacak!

Avrupa ülkelerindeki büyük şehirlerin alışveriş merkezleri arzındaki doygunluk, yatırımcıların yönünü daha küçük ölçekli şehirlere çevirmesine neden oldu. Türkiye ise Avrupa’nın en büyük gelecek arzına sahip ülke konumunda yer aldı...

Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı!

Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu'na göre, Avrupa'da en fazla AVM Türkiye'de açıldı. En yüksek arz konusunda başı 525 bin metrekareyle Türkiye çekti.

Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

"Avrupa Alışveriş Merkezleri Geliştirme Raporu”nun 2018 sonuçları açıklandı, rapora göre Türkiye Avrupa AVM pazarında liderliğini korudu!

Türkiye'nin en uzun teleferik tesisi Palandöken'e inşa edilecek!

Erzurum Valisi Otay Memiş, kar kalitesi, yılın 6 ayı kayak yapmaya elverişli, uzun pistleriyle önemli kayak merkezlerinden olan Palandöken'e Türkiye'nin en uzun teleferik tesisinin inşa edileceğini belirtti.

Türkiye'deki AVM sayısına ilişkin soru önergesi hazırlandı!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Türkiye genelindeki alışveriş merkezleri ve zincir marketlere ilişkin yazılı soru önergesi hazırladı..

Türkiye'nin dış ülkelerdeki Ticaret Merkezleri sayısı 35'e çıkacak!

Türkiye dış ülkelerdeki Ticaret Merkezleri sayısını artırıyor. 27 ilave ile sayı 35’e yükselecek...

Türkiye'nin 5 ilinde rehabilitasyon merkezi inşa edilecek!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle uyuşturucu bağımlılığına karşı devrim gibi proje hayata geçiyor. Türkiye'nin 5 ilinde rehabilitasyon merkezleri inşa edilecek.

Türkiye Moskova'ya ticaret merkezi kuracak!

Türkiye'nin 2023 ihracat stratejisi hedefleri doğrultusunda, Türkiye Ticaret Merkezleri (TTM) Rusya’nın Moskova şehrinde yeni bir ticaret merkezi kuracak.

Türkiye’ye yatırım iştahı hız kesmedi!

Türkiye’ye yatırım iştahı hız kesmiyor. Hükümetin açıkladığı 'Cazibe Merkezleri' projesini fırsat bilen yabancı yatırımcılar Türkiye'ye akın etmeye başladı.

Cazibe Merkezi Programı, Türkiye'yi şahlandıracak!

Ülkenin kalkınmasına katkı sunmak isteyen yatırımcıya ve üreticiye hükümet olarak destek verdiklerini hatırlatan Kalkınma Bakanı Elvan, "Cazibe Merkezleri Program sayesinde Türkiye şahlanacak" dedi

Erzurum'daki kayak merkezleri cazibe merkezi olacak!

Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan ile Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen’i ziyaret etti. Ziyarette Erzurum'daki kayak merkezleri konuşuldu...

ECE Türkiye, Stevie Awards'tan 21 ödül aldı!

ECE Türkiye tarafından yönetilmekte olan Maltepe Park, Espark ve TerraCity Alışveriş Merkezleri, iş dünyasının en prestijli ödüllerinden bir olarak kabul edilen ve bu yıl 13. kez düzenlenen International Business AwardsSM kapsamında 21 Stevie Ödülü birden kazandı.

türkiye kayak merkezleri Haberi

türkiye kayak merkezleri

Kar yağışı ve yılbaşı tatili "kış turizmi"ni hareketlendirdi. Kar kalınlığının artığı kayak merkezleri gibi kışlık turistik tesislerin bir çoğunda doluluk, 4 güne çıkan yılbaşı tatilinin de etkisiyle yüzde 100'e ulaştı.


AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, 28'i Turizm Bakanlığı belgeli 51 kayak merkezine sahip Türkiye, kayak merkezleri bakımından dünyada 18. sırada bulunuyor.


En yoğun ilgiyi eğitim dönemi yarı yıl tatilinde gören kayak merkezleri, 2015'e de hareketli başladı. 1 Ocak resmi tatilinin ardından gelen cuma gününün "idari tatil" sayılması ve hafta sonuyla birleşince yılbaşı tatilinin 4 güne çıkması, kayak merkezlerine ilgiyi artırdı. Kar kalınlığının 160 santimetreye ulaştığı Uludağ başta olmak üzere, Kocaeli - Kartepe, Bolu - Kartalkaya, Erzurum - Palandöken, Isparta - Davraz 4 günlük tatilde en fazla ilgi gören merkezler oldu. 


Tur Operatörleri...