25 / 05 / 2024

Türkiye kongre turizminden 328 milyon dolar kazandı

Türkiye kongre turizminden 328 milyon dolar kazandı

2014'te dünyanın en iyi 10 kongre şehrinden biri olan İstanbul, geçen yıl 125 uluslararası kongreye ev sahipliği yaptı. ICVB Başkanı Çağlar, "Türkiye kongrelerden 328 milyon dolar kazandı. 2015 daha iyi bir yıl olacak" dedi

Türkiye, akıllı şehirler konusunda dünyanın önde gelen ülkeleri arasında!

Sancaktepe Belediye Başkanı Av.Şeyma Döğücü, Türkiye Belediyeler Birliği tarafından Ankara'da düzenlenen ve Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın da teşrif ettiği 'Akıllı Şehirler ve Belediyeler Kongre ve Sergisi'ne katıldı.

Karaderili'den Türkiye'nin kongre oteli!

Karaderili Şirketler Grubu Üst Yöneticisi (CEO) Tevfik Talas, 3 bin 500 metrekare alan üzerine aynı anda 3 bin kişilik kongre ve toplantıların gerçekleştirilebileceği salon yaptıklarını söyleyerek, ''Türkiye'nin kongre oteli olmaya adayız" diye konuştu.

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı bugün!

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı (TEBİF), Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. 

Türkiye İnşaat Yapı Fuarı 19 Nisan'da yapılacak!

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı (TEBİF) 19-22 Nisan'da Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde gerçekleştirilecek. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

EXPO 2016 Kulesi'nin tercihi Otis Türkiye asansörleri oldu!

‘EXPO 2016 Antalya Kongre ve Kültür Merkezi’ ile projenin simgesi olan 110 metre yüksekliğindeki EXPO 2016 Kulesi’nde, Otis Türkiye’nin asansör ve yürüyen merdivenleri kullanıldı.

Türkiye'nin en büyük kongre merkezi Antalya'da inşa edildi!

Antalya'da 22 Nisan'da açılışı yapılacak Expo 2016 sergi alanında inşa edilen ve 6 bin 500 kişilik 12 salondan oluşan kongre merkezi, Türkiye'nin en büyük, Avrupa'nın en büyük üç merkezinden biri oldu.

Başbakan Davutoğlu: Türkiye'de 631 bin 449 konut yaptık!

Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen AK Parti İstanbul İl Danışma Meclisi Toplantısı'nda Türkiye'nin dünyanın 17'nci, Avrupa'nın 6'ncı en büyük ekonomisi olduğunu hatırlatan Davutoğlu, Türkiye'deki yatırımlarını anlattı.

Akçansa, Türkiye’nin ilk online çimento marketini tanıttı!

Türkiye’nin lider yapı malzemeleri şirketi Akçansa, 3-5 Aralık 2015 tarihleri arasında İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilen Türkiye İnovasyon Haftası’na katıldı.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

CENTURY 21 Türkiye Gayrimenkul Paneli gerçekleşti!

Dünya’da kurumsal gayrimenkul alanında liderliğini sürdüren ve bilinir marka olma özelliğini koruyan CENTURY 21’in Türkiye Yönetimi, 2015 tanışma ve tartışma panelini 10 Haziran 2015 Çarşamba günü Haliç Kongre Merkezinde düzenlendi.

Başaran Ulusoy: Türkiye dünya çapında kongre merkezi olacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, turizmdeki kan kaybını durdurmak için turistlerden alınan ayakbastı parasının kaldırılması ve uçaklara yakıt desteğinin potansiyel ülkeler için de verilmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye'de 600 bin metrekarelik yeşil çatı var!

Uluslararası Yeşil Çatı Derneği’nin (IGRA) 4. kez düzenlediği Uluslararası Yeşil Çatı Kongresi, ilk kez Türkiye'ye gerçekleştirilecek. Kongre, 20-21 Nisan 2015 tarihlerinde Raffles İstanbul Zorlu Center’da düzenlenecek...

Türkiye kongre turizminden 328 milyon dolar kazandı Haberi

Türkiye kongre turizminden 328 milyon dolar kazandı

Başkanlığını İstanbul Ticaret Odası Başkanı İbrahim Çağlar'ın yürüttüğü ve bünyesinde Kültür ve Turizm Bakanlığı, İstanbul Ticaret Odası, İstanbul Büyükşehir Belediyesi, TÜRSAB, TUROB, TYD ve THY'nin bulunduğu TUGEV oluşumunun çatısı altında çalışmalarına hızla devam eden İstanbul Kongre ve Ziyaretçi Bürosu (ICVB), İstanbul'u dünya kongre ve toplantı sektörüne tanıtıyor. Global kongre ve toplantılara ev sahipliği yapan İstanbul'un bu konuda markalaştığını söyleyen Çağlar, kongre turizminin 2015 ajandasını değerlendirdi. 


 2014 yılı kongre turizmi açısından nasıl geçti? 

İstanbul kongre turizminde oldukça verimli bir yıl geçirdi. 2013'ü 146 kongreyle dünya 8'incisi olarak tamamlamıştık. Henüz 2014 resmi verileri açıklanmadı. Ancak hesaplamalarımıza göre İstanbul 2014'te uluslararası 125 kongreye ev sahipliği yaptı. En çok kongre, tıp-medikal ile bilim ve teknoloji alanlarında gerçekleşti. Ağırlıklı olarak Amerika, İngiltere ve Belçika merkezli uluslararası...