13 / 05 / 2024

Türkiye Mogadişu Büyükelçiliği ek bina inşaatı

Türkiye Mogadişu Büyükelçiliği ek bina inşaatı

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, Somali' de, Türkiye' nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına gece yarısı roketatarlarla saldırı düzenlendiği, inşaat alanında bulunan iki işçinin de yaralandığı bildirildi...

Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrı!

Suudi Arabistan yönetiminin Galatasaray ile Fenerbahçe maçında Atatürk pankartı ve tişörtü için izin vermemesi gündem oldu. Yeniçağ Haber Müdürü, Gazeteci ve Yazar Fatih Ergin, X sosyal medya hesabından Riyad'daki büyükelçiliğin büyük sırrını paylaştı. İşte o paylaşım ve yorumlar...

Muhittin Bilget kimdir? Hangi ülkenin Türk Büyükelçiliği’nde çalıştı? Şu an ne iş yapıyor?

Muhittin Bilget hangi üniversiteden mezun oldu? Hangi ülkenin Türk büyükelçiliğinde, ne iş yaptı? Şu an hangi pozisyonda çalışmalar yürütüyor? İşte Muhittin Bilget ile ilgili merak edilen tüm detaylar...

Fitch Türkiye'nin ekonomik büyüme tahminini değiştirdi

ABD'nin uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, küresel ekonomi ve Türkiye ile ilgili büyüme tahminlerini içeren raporu yayınladı. Raporda Türk ekonomisinin 2023'te daha önce hesaplanandan fazla büyüyeceği öngörüldü.

İngiltere Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satıyor!

İngiltere, dünyanın dört bir yanındaki diplomatik faaliyetlerini finanse etmek amacıyla Tokyo Büyükelçiliği binasının bir kısmını satmaya karar verdi.

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Mevlüt Çavuşoğlu Dakar Büyükelçiliğinin yeni binasının temelini attı!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Dakar Büyükelçiliğinin yeni binasının temelini attı.

Yıldırım Kule, Hollanda Büyükelçiliği'ne ev sahipliği yapacak!

Yıldırım Grup Yönetim Kurulu Başkanı Yıldırım, 6 Hollanda Büyükelçiliği’nin tüm birimleri ile 11 yıllık kiralama protokolü imzalandığını söyledi...

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasında ilk kat göründü!

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı gece gündüz devam ediyor. Binanın ilk katı göründü.

ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'ni Limak İnşaat yapmayacak!

Limak İnşaat, "ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'ni Limak İnşaat'ın yapacağı" yönündeki haberlerle ilgili açıklamada bulundu. Limak, açıklamasında "ABD'nin Kudüs Büyükelçiliği'ni Limak İnşaat'ın yapacağı bilgisi gerçeği yansıtmıyor" ifadelerini kullandı. 

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 sonuçları açıklandı!

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 51,1 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu...

ABD’nin Ankara Büyükelçiliği binasının inşaatı tam gaz!

Saldırı tehditleri karşısında vize işlemlerini bir müddet durduran ABD’nin Ankara Büyükelçiliği, yeni binasına geçiyor.

İnşaat firmasında Almanya Büyükelçiliği'ne icra davası!

Almanya Büyükelçiliği'nin binasında tadilat yapan inşaat firması parasını alamadığı gerekçesiyle Ankara 7. İcra Müdürlüğüne başvurarak icra takibi başlattı.

Bursa Beton Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 437. sırada!

Bursa Beton, Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 49 basamak yükseldi. Firma, 437. sırada yerini aldı.

Türkiye Mogadişu Büyükelçiliği ek bina inşaatı Haberi

Türkiye Mogadişu Büyükelçiliği ek bina inşaatı


Somali'de, Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçiliği inşaatına gece yarısı roketatarlarla saldırı düzenlendiği, inşaat alanında bulunan iki işçinin yaralandığı bildirildi.

Diplomatik kaynaklardan alınan bilgiye göre, saldırı sırasında inşaat alanında bulunan iki işçi yaralandı. İşçilerin tedavisine devam edildiği belirtildi.


Saldırının kim tarafından düzenlendiği henüz bilinmezken, Somali güvenlik makamlarının olaya ilişkin soruşturması sürüyor.


Somali’nin başkenti Mogadişu’da Türk Büyükelçiliği'nin ek binası önünde geçen temmuzda da bombalı saldırı düzenlenmişti.


Türk özel harekat polislerinin koruduğu Türk Büyükelçiliği'ne ait ek binaya düzenlenen saldırıda bir Türk polisi şehit olmuş, üç kişi yaralanmıştı.


Olay sırasında üç intihar komandosunun binadaki polisler tarafından fark edilmesi üzerine çıkan çatışmada iki saldırgan etkisiz hale getirilmiş, yaralı kurtulan üçüncü saldırgan ise bombayı patlatmıştı.


Türkiye'nin Mogadişu Büyükelçisi Torun: "Saldırının örgüt bağlantısı olduğunu düşünmüyoruz"


AA muhabirine açıklamada bulunan Büyükelçi  Kani Torun, saldırının örgüt bağlantısı...