29 / 04 / 2024

Türkiye nükleer santral çalışmaları

Türkiye nükleer santral çalışmaları

İlk iki nükleer santralle ilgili süreçleri devam ettiren Türkiye, üçüncü santral için de yer tespit çalışmalarına hız verdi. Marmara'ya inşa edilmesi beklenen santral için Amerikalı ve Çinli şirketler çalışmalara şimdiden başladı.

Türkiye'nin yüzde 67,9'u yoğun kent şeklinde sınıflandıran bölgelerde yaşıyor! 

Türkiye nüfusunun yüzde 67,9'una karşılık gelen 57,9 milyonluk bölümünün, yoğun kent şeklinde sınıflandırılan yerlerde yaşadığı açıklandı. İşte o rakamlar...

Türkiye İMSAD Başkanı Küçükoğlu: Bazı bölgelerde döküm alanları hafriyat dağına dönüştü!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) Başkanı Tayfun Küçükoğlu yaptığı açıklamada bugün bazı bölgelerimizde döküm alanları artık hafriyat dağına dönüştüğünü söyleyerek, "İnşaat atık yönetiminde kendimizi geliştirmeliyiz." dedi.

47. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 47. Gündem Buluşmaları’nı yarın gerçekleştirecek.

46. Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), Gündem Buluşmaları’nın 46.'sını yarın gerçekleştirecek.

Türkiye İMSAD 45. Gündem Buluşmaları yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 45. Gündem Buluşmaları’nda inşaat malzemeleri sanayisinde finansman konusu masaya yatırılacak.

Türkiye İMSAD 40. Gündem Buluşmaları toplantısı bugün!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 40. Gündem Buluşmaları toplantısını bugün gerçekleştirecek.

Türkiye İMSAD Gündem Buluşmaları toplantısı yarın!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 37. Gündem Buluşmaları toplantısını yarın gerçekleştirecek.

Akkuyu Nükleer Santral'in inşaatında vinç devrildi!

Mersin'in Gülnar ilçesi'ne bağlı Büyükeceli'de yapımı süren Akkuyu Nükleer Santral inşaat alanında iddiaya göre kule vinç devrildi. 

Türkiye İMSAD'ın 2019'un üçüncü Gündem Buluşmaları toplantısı 20 Eylül'de!

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD), 2019 yılının üçüncü ‘Gündem Buluşmaları’ toplantısını ‘Fırtınalı Havada Dümende Olmak’ başlığı altında 20 Eylül'de gerçekleştirecek...

Türkiye nüfusu 82 milyonu geçti!

Türkiye'nin nüfusu, 2018 yılında bir önceki yıla göre 1 milyon 193 bin 357 kişi artarak 82 milyon 3 bin 882 kişi oldu

Türkiye İMSAD’dan çevre günü açıklaması!

Türkiye İMSAD (Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği) Yönetim Kurulu Başkanı Ferdi Erdoğan “Biz doğaya ne kadar iyi bakarsak doğa da bize aynı şekilde davranacaktır”dedi.

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı bugün!

Türkiye İnşaat Teknolojileri Endüstriyel Yapı Fuarı (TEBİF), Congresium Ankara Uluslararası Kongre ve Fuar Merkezi'nde düzenlenecek. 

Gayrimenkul sektörü, Türkiye nüfusunun üzerinde büyüyor!

Gayrimenkul sektörünün ikinci yarıyıl projeksiyonunu çizen ERA Gayrimenkul Türkiye Genel Müdürü Özhan Atalay, sektörün Türkiye nüfus ortalamasının üzerinde büyüdüğünü belirtti.

Türkiye nükleer santral çalışmaları Haberi

Türkiye nükleer santral çalışmaları

Türkiye, Mersin ve Sinop'ta inşa edilmesi planlanan iki nükleer santralla ilgili süreçleri başlatırken, bir yandan da üçüncü santral için görüşmeler yürütüyor. Marmara Bölgesi'ne yapılması planlanan santral, dünya devlerinin de iştahını kabartıyor. Özellikle Amerikalı ve Çinli şirketler, şimdiden enerji yetkilileriyle temasa geçmiş durumda. 


YAKINDA SONUÇLANIR

Santral için favori adaylar arasında gösterilen Amerikan Westinghouse şirketinin Kıdemli Başkan Yardımcısı Jeff Benjamin, Türkiye'de nükleer santralların yapılmasının ülkedeki enerji çeşitliliğine büyük katkı sağlayacağını ifade etti. Benjamin, Elektrik Üretim AŞ'nin (EÜAŞ), ABD'li Westinghouse ve Çinli SNPTC ile Kasım 2014'te iyi niyet anlaşması imzaladığı 3. nükleer santrala ilişkin de "Türkiye'ye 3. nükleer santralla ilgili görüşlerimizin yer aldığı, projenin nasıl başarılı olabileceği konusunda, hükümetinize bir rapor sunduk ve yakında cevabını bekliyoruz. Bunun, birkaç hafta içinde sonuçlanacağı düşüncesindeyiz" ifadelerini kullandı. 


Türklerle...