08 / 05 / 2024

türkiye seyahat

türkiye seyahat

Türkiye İstatistik Kurumu Yurtiçi Turizm İstatistikleri verilerine göre Türkiye'de 2012 yılında toplam 70 milyona yakın seyahat gerçekleşti...

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği'nden indirim çağrısı: Yüzde 40'a varan indirimler iç pazarda uygulanmalı!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, fiyatların makul seviyeye düşmesiyle daha çok vatandaşın yurt içinde tatile çıkma imkanı yakalayacağına dikkat çekti. İşte Bağlıkaya'nın açıklamaları...

Tüm Türkiye'de geçerli, 31 yaşından küçük herkes ücretsiz yararlanabilecek! 1 Eylül son gün

Türkiye'de gençlerin seyahat etmesini desteklemek amacıyla başlatılan "KYK yurdunda ücretsiz kalma" projesi, 31 yaşından küçük herkes katılabiliyor. Ancak 1 Eylül'den önce gidip kalmanız gerekiyor.

Kardeş(!) Suudilerden Türkiye'ye büyük şok! Yasak geldi

Uzun süren gergin ilişkilerin ardından ekonomik durumun da etkisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ziyaret ettiği Suudi Arabistan, Türkiye’ye beklenmedik bir hamle yaptı. İlişkilerin düzelmesi çabasıyla yapılan ziyaret hamlesine Suudiler seyahat yasağı ile karşılık verdi.

Ruslar gayrimenkul yatırımında Türkiye'den vazgeçmiyor!

Uluslararası seyahat kısıtlamasının kalkmasının ardından Rusya vatandaşları yurt dışında gayrimenkul yatırımı yapmaya başladı. Ülke vatandaşları en çok Türkiye'de gayrimenkul yatırımı yapıyor. 

Türkiye Gastronomi Köyü Projesi hayata geçiriliyor!

Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak

Katarlılar, Türkiye'den emlak alıyor!

Bu yaz Katarlıların Türkiye'ye yoğun ilgi gösterdiğini ifade eden Ortadoğu Turizm ve Seyahat Acenteleri Derneği Başkanı Hüseyin Kırk, sadece turizm amaçlı değil emlak satın almak ve yatırım yapmak için gelenlerin de hayli çok olduğunu belirtti...

Türkiye genelinde 120 lüks otel açılacak!

Türkiye Seyahat Acentaları Birliği İkinci Başkanı Hasan Erdem, otel yatırımlarıyla ilgili açıklamalarda bulundu. 120 yeni otelin bu yıl hizmete gireceğini ifade eden Erdem, otel sayısının 627'ye yükseleceğini belirtti.

Hilton Worldwide, Türkiye'de 5 otel açtı!

Hilton Worldwide, eylül ayından bu yana Türkiye’de dört Hilton Garden Inn ve bir Hampton by Hilton oteli açtı. Hilton’un Türkiye’nin seyahat ve turizm endüstrisine olan güveninin ve bağlılığının göstergesi.

2000 yılında Türkiye'nin beş yıldızlı otelleri ödül üstüne ödül alıyormuş!

2000 yılında ABD'nin seyahat dergilerinden Conde Nast Traveller, Türkiye'nin üç otelini altın listeye almış. Çırağan Palace, Swissotel ve Four Seasons ''Dünyada kalınacak en güzel yerler'' arasında sayılmış.

Türkiye dünya turizm rekabetinde basamak atladı!

Dünya Ekonomik Forumunca hazırlanan "2015 Seyahat ve Turizmde Rekabetçilik Raporu"na göre, turizmde rekabette 2009 yılında 56'ıncı sırada bulunan Türkiye, bu yıl 44'üncü sıraya yükseldiği bildirildi.

Türkiye dünya turizminde basamak atladı!

Dünya Ekonomik Forumu'nun Seyahat ve Turizm Rekabet Endeksi Listesi'nde 2009 yılında 56'ncı sırada bulunan Türkiye, bu yıl 141 ülke arasında 44'üncü oldu.

Türkiye turizm rekabetinde 44. sırada!

Dünya Ekonomik Forumu (WEF) tarafından açıklanan 2015 Seyahat ve Turizm Rekabet Endeksi'nde ilk sırada İspanya yer alırken, Türkiye bütün iddiasına rağmen listenin ancak 44'üncü sırasında kendine yer bulabildi.

Başaran Ulusoy: Türkiye 42 milyon turist sayısını aşacak!

Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, çevre ülkelerde yaşanan olumsuzluklara, Avrupa'daki bütün ekonomik daralmalara rağmen Türkiye'nin bu yıl 42 milyon turist sayısını aşmasını beklediklerini söyledi..

türkiye seyahat Haberi

türkiye seyahat
75 milyon 627 bin nüfusa sahip Türkiye'de, 2012 yılı içerisinde toplamda 69 milyon 922 seyahat gerçekleşti. Seyahate çıkanların yüzde 72'si akraba ve arkadaşlarının yanlarında kalmayı tercih etti. Bu bilgiler, Türkiye İstatistik Kurumu Yurtiçi Turizm İstatistikleri verilerine göre...