02 / 05 / 2024

türkiye spor tesisleri

türkiye spor tesisleri

2002 yılından bu yana Türkiye'de 23 ilde 25 yeni stat inşaa edilirken, dünyanın en gözde spor tesisleri ortaya çıktı. Bursa, Trabzon, Konya,Eskişehir, Antalya ve Diyarbakır gibi birçok il, yüksek kapasiteli statlarına kavuştu.

Türkiye, sahip olduğu spor tesisleriyle dünyanın ilerisinde!

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, "Türkiye, sahip olduğu spor tesisleriyle hem Avrupa'nın hem de dünyanın ilerisinde." diye açıklama yaptı.

Türkiye’nin e-spor ve turnuva platformu Teamwars, yayına başladı! Turnuvalar oyuncuları bekliyor!  

Türkiye’nin E-spor ve Turnuva Platformu Teamwars yayına başladı. Online turnuvalar oyuncuları bekliyor. İşte Teamwars ile ilgili merak edilenler...

Türkiye’de dört ilde 20 milyar liralık yatırım hamlesi

Fotovoltaik güneş paneli, hibrit otomobil, batarya üretimi tesisleri ile daha önce Türkiye'de üretimi olmayan bulaşık makinesi kapsülü, maleik anhidrit üretim tesisleri için İzmir, Sakarya, Adana, Kocaeli’nde gerçekleşen yatırımlar, proje bazlı devlet yardımı alacak.

KYK'ya Türkiye genelinde 1200 personel alınacak! Elinizi çabuk tutun! Başvurular başladı!

Gençlik ve Spor Bakanlığı Türkiye genelinde Kredi Yurtlar Kurumu’na bağlı yurtlarda görev yapacak 1200 yönetim personeli alacak. Peki KYK personel alımı başvuru şartları neler? Son başvuru tarihi ne zaman? İşte detaylar...

Türkiye'nin 11 ilinde başlıyor! İş arayanlar için fırsat ayağa geldi tarih açıklandı

Türkiye'nin 11 ilinde Sosyal Girişimcilik ve Geçim Kaynağı Tesisleri başlığı altında atıl tesisler yenilenecek. En az 7 bin kişinin faydalanabileceği 70 tesis canlandırılacak. Bakanlık, belediyeler ve kalkınma ajansları çalışmalara destek verecek. İşte detaylar..

RAMS Global Türkiye'deki konut yatırımlarını hızlandıracak!

Kazakistan merkezli Türk şirketi RAMS Global yaptığı açıklamada Türkiye’de sağlık tesisleri ve konut alanındaki yatırımlarını hızlandıracağını kaydetti.

Riva'daki spor tesisleri için imar planları değiştirildi! 

Türkiye Futbol Federasyonu’ndan (TFF), Gençlik ve Spor Bakanlığı'na devredilecek Riva tesisleri için imar planları değiştirildi. Gençlik Spor Bakanlığı talebi sonrasında bölgede ek tesis için inşaat hakkı artırıldı. 

Gençlik ve Spor Bakanlığı sığınmacı gençler için spor tesisleri inşa ediyor!

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Suriye'deki iç savaş sebebiyle evlerini terk etmek zorunda kalan ve Türkiye'ye sığınan Suriyeli gençlerin yaşadığı yerlere Avrupa Birliği iş birliğiyle 28 spor tesisi inşa edecek.

Türkiye'nin Otomobili fabrikasının temeli atıldı!

Bursa Gemlik'te, "Türkiye'nin Otomobili"nin üretileceği Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu (TOGG) Mühendislik, Tasarım ve Üretim Tesisleri İnşaatına Başlama Töreni' yapıldı.

Türkiye Diyanet Vakfı'nın yurt ve sosyal tesisleri sağlık çalışanlarının hizmetinde!

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV), yeni tip koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri dahilinde eğitime ara verilmesinden sonra öğrencilerin bulunmadığı yurtları, sağlık çalışanlarının hizmetine sunduğunu belirtti.

ABD, Türkiye'deki askeri üslerinin inşaat projelerini 8 Türk şirketine verdi!

Pentagon’un internet sitesinde yer alan açıklamaya göre, Adana’daki İncirlik Üssü dahil olmak üzere Türkiye’de ABD Hava Kuvvetleri’ne ait askeri üs tesisleri ve destek birimlerinin modernizasyon, tasarım ve altyapı projelerini 8 Türk şirketi üstlenecek....

İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak!

Süper Lig ekipleri arasında olan Göztepe'nin kulüp başkanı Mehmet Sepil, İzmir kulüplerinin İzmirlilere ihtiyacı olduğunu söyledi. Sepil, ''İzmir, Türkiye'de spor turizmi merkezi olacak'' diye konuştu.

Eminevim, Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu’na sponsor oluyor!

Türkiye Özel Sporcular Spor Federasyonu ile 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında gerçekleştirilen dev anlaşmayla özel sporcular Eminevim desteği ile Avrupa ve dünya şampiyonalarına hazırlanmış olacak.

Yabancı yatırımcıdan Türkiye'ye iki yeni fabrika geliyor!

Yeşim Tekstil, Nike için Orta Doğu ve Avrupa’nın tek üretim merkezini Ağrı’da kuracak. Amerikan spor markası Skechers da, Türkiye’de ilk üretim tesisi için kolları sıvadı.

türkiye spor tesisleri Haberi

türkiye spor tesisleri

Türkiye, 2002 yılından bu yana eğitim, sağlık, ekonomi ve kültürel anlamda tarihinin en büyük atılımı gerçekleştirirken, sporda da dünyadaki rakiplerine fark attı. 2002 sonrası sporda dünyanın gıpta ile baktığı bir tesisleşme hamlesi gerçekleştirildi. 1994-2002 yıllan arasında Türkiye’de yalnızca 1 stat yapılırken, 2002 sonrası 23 ilde tam 25 yeni stadyum inşaa edildi. Türkiye’de yapılan modern statlar Avrupa ve dünyadaki rakiplerine parmak ısırttı. 

Takvim Gazetesi'nin haberine göre; son 17 yılda Türkiye, Amerika Birleşik Devletlerinin ardından dünyanın en çok stat inşaa eden ülkesi oldu ve dünyanın önemli ekonomilerini geride bıraktı. Bu süreçte birçok ilde tesisleşme hamlesiyle yüksek kapasiteli ve konforlu stadyumlar halkın hizmetine sunuldu. Türkiye’nin tesisleşme hamlesi tüm dünyanın dikkatini çekti.

Projeler Sürüyor 

Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen projeler kapsamında Afyonkarahisar, Antalya, Eskişehir,...