04 / 05 / 2024

türkiye temmuz 2014 Konut satışları

türkiye temmuz 2014 Konut satışları

Türkiye ekonomisinin lokomotif sektörü olarak bilinen inşaat sektöründe düşündüren rakam... Konut satışları Temmuz'da yüzde 20.2 azalarak 85 bin 101 düzeyine geriledi. Aynı dönemde kredili konut satışlarındaki düşüş ise yüzde 30'u geçti.

Türkiye'de işsizlik oranı yüzde 9,2'ye geriledi! Ocak 2014'ten bu yana en düşük oran!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından açıklanan resmi rakamlara göre, Türkiye'de işsizlik oranı, Ağustos yaında bir önceki aya göre 0,2 puan azalış gösterdi ve yüzde 9,2'ye geriledi. Söz konusu bu oran, 2014 yılının Ocak ayından bu yana en düşük işsizlik oranı şeklinde kayıtlara geçti.

Apple Türkiye'den İPhone fiyatlarına büyük zam! En pahalı İPhone 86 bin TL oldu! İPhone 1 Temmuz 2023 fiyat listesi

Apple Türkiye'deki tüm ürünlerine büyük zam yaptı. Gelen son zamların ardından en pahalı İPhone telefon fiyatı 86 bin TL oldu. İşte  İPhone 1 Temmuz 2023 güncel fiyat listesi.

Demir fiyatları dünyada rekor kırıyor Türkiye’de neler oluyor? 28 Temmuz 2022 güncel demir fiyatları

Demir fiyatları dünya sektöründeki fiyatlarıyla zirveye otururken, Türkiye’de demir fiyatları dünden bu güne azalış gösterdi. Peki 28 Temmuz 2022 demir fiyatları ne kadar? İşte detaylar…

Yatırımcılar nefesinizi tutun! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak

Yatırımcılar dikkat! Türkiye'de 21 Temmuz'da dolarda ilginç şeyler olacak Amerika'da enflasyon rakamlarının açıklanmasının ardından gözler bu sefer de yurtiçi piyasalara çevrildi. Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası'nın 21 Temmuz'da vereceği faiz kararı çok şey ifade edecek.

Türkiye’de peynir ekmek gibi satılan Fiat Egea’ya zam geldi! İşte Fiat Egea 4 Temmuz 2022 fiyat listesi

Türkiye’de en çok satılan markalardan Fiat’ın Egea modeli, temmuz ayına özel olarak yeniden revize edildi. İşte Fiat Egea modellerinin 4 Temmuz 2022 güncel fiyat listesi

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajı!

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dolayısıyla bir mesaj yayınlayan Türkiye Müteahhitler Birliği (TMB) Başkanı Mithat Yenigün, ““Demokrasi, milli birlik ve beraberlik sınavı başarıyla verildi” dedi.

Türkiye, 15 Temmuz'da örnek bir demokrasi mücadelesi verdi!

Çatı Sanayici ve İş Adamları Derneği Başkanı (ÇATIDER) Adil Baştanoğlu, 15 Temmuz darbe girişiminin yıldönümünde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin tam bir yıl önce demokrasi ve milli birliğini korumak için tarihe geçen bir tavır ortaya koyduğunu belirtti.

Türkiye Müteahhitler Birliği'nden 15 Temmuz mesajı!

Türkiye Müteahhitler Birliği, Demokrasi ve Milli Birlik Günü mesajını yayınladı. İşte, Türkiye Müteahhitler Birliği'mden 15 Temmuz mesajı...

Türkiye Müteahhitler Birliği’nin 15 Temmuz çağrısına yanıt!

15 Temmuz’daki darbe girişiminin ardından, hemen harekete geçen ve üye olduğu uluslararası kuruluşlar ve yabancı misyon temsilciliklerine mektup gönderen ve destek çağrısında bulunan Türkiye Müteahhitler Birliği’ne en üst düzeyde cevap geldi.

Türkiye'nin yurt dışı varlıkları Temmuz'da yüzde 7,1 arttı!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), 2016 temmuz sonu itibarıyla Türkiye'nin uluslararası yatırım pozisyonu (UYP) verilerini açıkladı. Türkiye'nin yurt dışı varlıkları Temmuzda geçen yıl sonuna göre yüzde 7,1 artışla 224,9 milyar dolara ulaştı.

REIDIN Türkiye Konut Piyasası Genel Bakış Temmuz Raporu yayınlandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2016 Temmuz ayı raporunu ekledi. İşte REIDIN, Türkiye konut piyasası Temmuz ayı genel bakış raporu...

Türkiye konut piyasası genel bakış Temmuz 2015 raporu açıklandı!

REIDIN, gayrimenkul sektörleri ile ilgili derinlikli ve güncel veri, analiz ve araştırma bilgilerine 2015 Temmuz ayı raporunu ekledi. İşte Reidin, Türkiye konut piyasası Temmuz ayı genel bakış raporu...

FORTUNE 500 Türkiye'de Dumankaya İnşaat 224. sırada!

FORTUNE 500 Türkiye’nin Temmuz 2015’te açıklanan 2014 sonuçlarına göre Dumankaya İnşaat, Türkiye’nin en büyük 500 şirketi arasında 224. sırada yer aldı.

türkiye temmuz 2014 Konut satışları Haberi

türkiye temmuz 2014 Konut satışları


Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) verilerine göre, konut satışlarında, İstanbul yüzde 20.1'e karşılık gelen 17 bin 116 ile en yüksek paya sahip oldu. Satış sayılarına göre İstanbul’u, yüzde11.1 pay ve 9 bin 426 adet ile ile Ankara, yüzde 6.2 pay ve 5 bin 281 ile İzmir izledi. Konut satış sayısının düşük olduğu iller sırasıyla 6 konut ile Hakkari, 9 konut ile Ardahan ve 17 konut ile Şırnak oldu.


KREDİLİ KONUT SATIŞLARINDA BÜYÜK DÜŞÜŞ

İpotekli yapılan kredili konut satışları ise Türkiye genelinde yüzde 32.9 gibi büyük ölçüde düşerek 30 bin 912'ye geriledi ve toplam konut satışları içinde ipotekli satışın payı yüzde 36.3 oldu. İpotekli satışlarda İstanbul yüzde 22.7'ye karşılık gelen 7 bin 30 konut satışı ile ilk sırayı aldı. Toplam konut satışları içerisinde...