06 / 05 / 2024

türkiye ulaşım sektörü yatırımları

türkiye ulaşım sektörü yatırımları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Köse ilçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada Türkiye'de son 10 yılda ulaşım sektöründe 166 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını vurguladı.

Türk demir-çelik sektörü Avrupa’da toparlanmaya başladı

Türkiye demir-çelik sektörü, Afrika pazarındaki istikrarlı büyümesini devam ettirirken Avrupa pazarında da toparlanmaya başladığı kaydedildi. Türkiye’nin 2023 senesi Ekim ayı ihracatı yüzde 7,4 otranında artış ile 22,9 milyar dolar olarak gerçekleşti. İşte haberin ayrıntıları...

Bakan Ömer Bolat: Türk inşaat sektörü 430 milyar dolarlık hacme ulaştı!

Yurt Dışı Müteahhitlik Hizmetleri Ödülleri Töreni'nde konuşan Ticaret Bakanı Bolat, Türk inşaat sektörünün, bölgesinde lider ve küresel inşaat piyasasında önemli bir aktör konumuna geldiğini belirterek, 20 yılda 430 milyar dolarlık hacme ulaştığını söyledi.

Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu'nun 2022 sonuçlarına göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

İnşaat malzemesi sanayisinin çatı kuruluşu Türkiye İMSAD, güncel ekonomik verilerle hazırlanan 2022 yılı Türkiye İMSAD Yapı Sektörü Raporu’nu açıkladı. Rapora göre inşaat malzemesi ihracatı yüzde 9,5 arttı!

Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Kanada’nın 2 sene boyunca yabancıya konut satışını durdurması, Türkiye’de de benzer bir uygulamanın olup olmaması tartışmasını gündeme getirdi. Peki Türkiye’de yabancıya konut satışı kısıtlanacak mı? Sektör ikiye bölündü!

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin: ÖTV ile ilgili de bir güncellemenin çok yakın olduğunu düşünüyorum!

Opel Türkiye Genel Müdürü Girgin, ağustosta yatırım amaçlı araç alımlarında azalış gördüklerini belirterek, "Biz bunları ölçümlüyoruz. Piyasadan da tabii ki geri dönüşler alıyoruz, bunları harmanlayıp bu yorumları yapıyoruz." dedi. İşte haberin detayları…

Türkiye ulaşım yatırımlarında gaza bastı!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, ulaşım yatırımlarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Adil Karaismailoğlu, 2023 yılında demiryolu ağının 16 bin 775 kilometreye ulaşacağını belirtti.

Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı!

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Güney Afrika Şubesi (MÜSİAD Güney Afrika), Cumhurbaşkanlığı Yatırım Ofisi iş birliğinde gerçekleştirilen çevrim içi panelde Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırım fırsatları masaya yatırıldı...

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği'nden sivil inisiyatif çağrısı!

Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği (TÇMB), İzmir depreminden sonra binaların güçlendirilmesinde, yenilenmesinde, kontrol ve denetiminde rol sahibi olan tüm sivil toplum kuruluşları, sektör oyuncuları ve meslek odalarını bu alandaki çalışmaları desteklemek üzere bir araya gelmeye çağırdı. 

PROKULE Türkiye'nin gayrimenkul sektöründeki yatırımları hız kesmiyor!

PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık Kurucu Ortağı Gökhan Gürlek, PROKULE Türkiye Gayrimenkul Yatırım Danışmanlık firmasının bugünkü ulaştığı noktayı, yaptıkları yatırımları ve gelecek hedeflerini anlattı.

Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü!

TİM Genel Sekreteri Prof. Dr. Kerem Alkin, "Türkiye inşaat sektöründe dünyada öncü olmaya başladı. Çinli müteahhitlerden sonra dünyada en çok iş alan, en başarılı iş yürüten ülke pozisyonundayız'' diye konuştu.

Ali Türker Knauf Türkiye'nin yeni genel müdürü oldu!

İnşaat sektöründe 24 yıldır üst düzey yöneticilik pozisyonlarında görev alan Ali Türker, 1 Mart 2019 tarihi itibariyle Knauf Türkiye Genel Müdürü olarak atandı.

Mresco Türkiye'den emlak sektörüne yepyeni yaklaşım!

Mresco Türkiye Group CEO’su Oya Zingal, yabancı yatırımcıyı Türkiye’deki emlak sektörüne çekecek yepyeni bir yaklaşım geliştirdikleri açıkladı. 

Isı yalıtım sektörü 2019'da verimliliğe odaklandı!

Isı yalıtım sektörünün önde gelen firmalarından Austrotherm Türkiye’nin Genel Müdürü Özgür Kaan Alioğlu’nın 2018 yıl değerlendirmesi ve 2019 öngörülerini paylaştı.

türkiye ulaşım sektörü yatırımları Haberi

türkiye ulaşım sektörü yatırımları


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan , çeşitli ziyaretlerde bulunmak için geldiği Köse ilçesinde vatandaşlara hitaben yaptığı konuşmada, AK Parti'nin hizmet partisi olduğunu söyledi.


Elvan, Türkiye'de son 10 yılda ulaşım sektöründe 166 katrilyon liralık yatırım yaptıklarını vurgulayarak, "Geçmiş hükumetler döneminde köylerde muhtarlar bize '3-4 torba çimento verin yeter' diyorlardı. Şimdi köylere gidiyoruz 'yayla yollarımızı da yapın' isteği ile karşılaşıyoruz. Dolayısıyla biz, bugüne kadar hemen hemen her alanda önemli yatırımlar yaptık, önemli reformlar gerçekleştirdik" ifadelerini kullandı.


Elvan, konuşmasının ardından beraberindeki Gümüşhane Valisi Yusuf Mayda, AK Parti Gümüşhane Milletvekilleri Kemalettin Aydın, Feramuz Üstün ve Belediye Başkanı Şerif Aygün ile Salyazı beldesinde bulunan Köse Havaalanı'na geçerek incelemelerde bulundu.


Havaalanı ile ilgili etüt çalışması yaptıracağını ifade eden Elvan, daha sonra çeşitli ziyaretlerde bulunmak üzere Bayburt'a...