04 / 05 / 2024

türkiye uzay merkezi

türkiye uzay merkezi

TUSAŞ bünyesinde kurulan Türkiye'nin tam kapsamlı ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi, bu ay açılacak. Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın da yapımı bu merkezde gerçekleştirilecek.

Türkiye’de kurulacak doğal gaz merkezi Rusya için hayati öneme sahip!

Türkiye’de kurulması öngörülen doğal gaz merkezi, Rusya tarafından Avrupa’ya doğal gaz sevkiyatında son derece önemli alternatif güzergah yaratacak cazip ve gerçekçi bir proje olarak görülüyor.

Türkiye'nin dev projesine için personel alımı yapılacak! İşte şartlar...

Türkiye Uzay Ajansı tarafından yapılan ilan dikkat çekti. Ajansta çalışmak isteyenlerin Uzay Teknolojileri konusunda bilgi sahibi olması şartı aranıyor. İlanın detayında sınavın başvuru tarihi ve başvuru şekli de ayrıntıları verildi.

Flaş gelişme! Doğal gazda dünyanın gözleri Türkiye’ye çevrildi, Rusya, Türkiye’de doğal gaz merkezi kuruyor!

Rusya’nın en büyük enerji şirketi Gazprom, Türkiye’de bir doğal gaz merkezi kurmak için çalışmalar yaptıklarını ve bu adımla, gaz piyasasında adil ve şeffaf fiyatlandırma sağlanacağını duyurdu.

Elektrikli otomobilde flaş gelişme! Devler yönünü Türkiye'ye kırdı

Türkiye'de elektrikli otomobil satışlarındaki artış, markaların yönünü Türkiye'ye çevirmesini sağlıyor. Birçok marka iddialı elektrikli modellerini yıl içinde Türkiye pazarında satışa sunarken, Tesla da Türkiye'deki merkezi için iş ilanları yayınlıyor.

Türkiye'de bir gaz merkezi oluşturulacak!

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Türkiye'de doğalgaz dağıtım merkezi kurulması için adımlar atıldığını ve yol haritasının yıl sonuna kadar netleşeceğini söyledi.

Türkiye, kripto paranın merkezi olabilir!

Hürriyet gazetesi köşe yazarlarından Sefer Levent bugünkü köşesinde son zamanlarda sık sık gündeme gelen kripto parayı kaleme aldı. Sefer Levent yazısında, "Türkiye, kripto paranın merkezi olabilir" dedi.

Abrıch Investment Limıted Merkezi Britanya Türkiye İstanbul Merkez Şubesi açıldı!

Abrıch Investment Limıted Merkezi Britanya Türkiye İstanbul Merkez Şubesi Sarıyer’de 500 bin TL sermaye bedeli ile Haluk Yiğit    Yalınkaya tarafından açıldı

Kanal İstanbul, Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Çılgın proje olarak bilinen ve gündemden düşmeyen Kanal İstanbul projesine ilişkin "Kanal İstanbul özgürlük projesidir" dedi ve Türkiye’yi dünyanın merkezi yapacağını belirtti.

Türkiye Ticaret Merkezi Şikago'da açıldı! 

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) ABD'de kurduğu Türkiye Ticaret Merkezi’nin açılışı bugün yapıldı.

Türkiye Ticaret Merkezi Dubai'de açıldı!

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve Ticaret Bakanlığının desteği ile Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (OSB) tarafından Dubai'de inşa edilen ticaret merkezinin açılışı gerçekleştirildi.

Berat Albayrak: Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek!

Hazine ve Maliye Bakanı Albayrak, 2017'de iş yapma kolaylığı endeksinde Türkiye'nin 190 ülke arasında 60'ıncı sıradayken bugün 33'üncü sırada olduğunu dile getirerek, "Türkiye yatırımcılar için cazibe merkezi olmaya devam edecek." dedi.

Hedefimiz Türkiye'yi dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek!

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak yaptığı açıklamada "Hedefimiz Türkiye'yi, İstanbul Finans Merkezi'nin sağlayacağı avantajlarla dünyada faizsiz finansın merkezi haline getirmek." dedi.

Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir!

Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu (DEİK) Türkiye-Kore İş Konseyi Başkanı Ali Kibar, "Türkiye, Güney Kore için lojistik merkezi olabilir" dedi.

türkiye uzay merkezi Haberi

türkiye uzay merkezi

Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın da yapılacağı merkezin Cumburhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılması planlanıyor.


Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ) bünyesinde Göktürk-1 Uydu Programı kapsamında kurulan Türkiye'nin ilk Uzay Sistemleri Entegrasyon ve Test Merkezi (UMET), bu ay açılacak.


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açılışının yapılması planlanan merkezde, Göktürk-1 Uydusu ile Türkiye'nin ilk yerli uydusu Türksat 6A'nın montajyapımı, ileri entegrasyon ve çevresel testleri gerçekleştirilecek.


AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, yatırım maliyetleri Savunma Sanayii Müsteşarlığı ve TÜRKSAT AŞ tarafından karşılanan merkezin işletmesi TUSAŞ tarafından yapılacak. Yaklaşık 3 bin 800 metrekarelik merkezde, kütlesi 5 tona kadar olan birden fazla uydunun aynı anda montaj, entegrasyon ve test faaliyetleri gerçekleştirilecek.


Uluslararası uzay projelerine de hizmet verilecek merkezde, ilk olarak Göktürk-1 Uydusunun ileri entegrasyon ve çevresel...