27 / 04 / 2024

türkiye yenilenmesi gereken konut sayısı

türkiye yenilenmesi gereken konut sayısı

Kent bilimci yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve hala ülkede 30 sene önceki teknoloji kullanılarak bina yapıldığını söyledi.

Japon deprem uzmanı yine uyardı: Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerekli

Japon deprem uzmanı Yoshinori Moriwaki, Türkiye için kentsel dönüşüm uyarısında bulunarak açıklama yaptı. Buna göre, Moriwaki, Türkiye'deki yapıların yüzde 50'sinin yenilenmesi gerektiğini kaydederek, "Bunun için Japonya'dan 2 firmayı Türkiye'ye getirttim." diye konuştu. İşte ayrıntılar...

SON DAKİKA...Naci Görür'den Türkiye'ye kritik uyarı: 7.4 büyüklüğünde deprem ihtimali! Hemen tıkla, sen de öğren!

Deprem Felaketine Hazır Mıyız? Yer Bilimci Naci Görür'den endişe veren ifadeler resmen geldi. Orada 7.4 şiddetinde deprem bekleniyor. Hangi Şehirler Risk Altında? Alınması gereken önlemler neler? İşte Türkiye'nin en riskli bölgeleri!

Yüzlerce konteyner Türkiye'ye yönlendirildi! Görenler gözlerine inanamadı

Rusya Ukrayna savaşı Karadeniz'deki ticaret trafiğinde rotanın Türkiye'ye dönmesine neden oldu. Savaş yüzünden limanları kapanan Ukrayna'ya gitmesi gereken içi mal dolu konteynerler Tekirdağ Asyaport Limanı'na sevk ediliyor.

Türkiye'deki binaların yüzde 80'i yalıtımsız!

İZODER Başkanı Emrullah Eruslu, Türkiye'de yer alan binaların yüzde 80'inin ısı yalıtımı olmadığını söyleyerek enerji verimliliği ve iklim değişikliği konusunda yapılması gereken çalışmaları anlattı. 

Türkiye Sigorta Birliği 'depremi önleyemeyiz ama tedbir alabiliriz' çağrısı yaptı!

Türkiye Sigorta Birliği (TSB) Başkanı Atilla Benli, sigortalanma hızının artırılması gerektiğini belirterek, "Deprem, gerçekleştikten sonra değil, gerçekleşmeden önce önlem almamız gereken çok önemli bir gündem." ifadesini kullandı.

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken kaç konut var?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye genelindeki kentsel dönüşüm çalışmalarına ilişkin konuştu. Kurum, "Hızlı şekilde kentsel dönüşüm sürecini gerçekleştirmeliyiz" dedi.

Türkiye'de acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, yaptığı açıklamada "Türkiye'de acil dönüşmesi gereken 1,5 milyon konut var" dedi.

Türkiye'de üç yılda 1.5 milyon konut dönüşecek!

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken 6.7 milyon konut bulunuyor. 2023'e kadar 300 bini İstanbul'da olmak üzere 1.5 milyon konutun dönüşümü yapılacak.

Türkiye'de dönüştürülmesi gereken her yerde proje yapmaya çalışıyoruz!

Murat Kurum, Türkiye'de dönüştürülmesi gereken her yerde proje yapmaya çalıştıklarını belirterek, "Türkiye'nin her yerinde kentsel dönüşüm anlayışı ile dönüşmesi gereken acil öncelikli, riskli dediğimiz ilimizde projemiz var" dedi...

Murat Kurum: Acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut var!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye'de acil dönüştürülmesi gereken 1,5 milyon konut bulunduğunu söyledi ve her yıl 300 bin dönüşüm yapmak ve 5 yıl içerisinde de bu dönüşümü bitirmek istediklerini belirtti. Kurum, vatandaşlara, "Riskli ne kadar bina varsa birlikte dönüştürelim" dedi...

Türkiye’de 2 milyon devre mülk mağduru var!

Türkiye Büyük Millet Meçlisi, Devre Mülk ve Devre Tatil Sektöründe Yaşanan Mağduriyet İddialarının Araştırılması ve Alınması Gereken Önlemlerin Belirlenmesi Alt Komisyonu toplandı...

Türkiye’nin dönüşümde öncelikli alanları yeniden belirlensin!

Türkiye'nin yapı stoğunda büyük sorunlar var. Kentlerin değişimi olarak görülmesi gereken bu fırsat bu sefer de iyi kullanılmıyor. Türkiye’nin önceliklerini yeniden belirlemesi gerekiyor.

Yavuz Işık: Türkiye'deki 1.5 milyon konut acil yenilenmeli! 

Türkiye Hazır Beton Birliği'nin 7, Avrupa Hazır Beton Birliği'nin de 4 yıldır başkanlığını yapan Yavuz Işık, Elazığ depreminden sonra binalardaki beton kullanımı ve yenilenmesi gereken binalarla ilgili açıklamalarda bulundu...

türkiye yenilenmesi gereken konut sayısı Haberi

türkiye yenilenmesi gereken konut sayısı

Kent bilimci yüksek mimar Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, ülke genelinde 5 milyon sorunlu konut olduğunu ve hala ülkede 30 sene önceki teknoloji kullanılarak bina yapıldığını söyledi.


Kocaeli Üniversitesi Umuttepe Kampüsü'nde bugün başlayan ve 24 Ekim'e kadar sürecek Balkan ülkelerinin işbirliğiyle gerçekleştirilen 12'nci Uluslararası Balkan Standardizasyon, Prototipler ve Kalite Konferansı, Kocaeli Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi öncülüğünde yapılıyor. Konferansa Kocaeli Büyükşehir Başkan Vekili Zekeriya Özak, Kocaeli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Sadettin Hülagü, Selanik Aristoteles Üniversitesi Rektör Vekili Mimarlık Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nikolaos Kalogırou ile Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Kosova, Hollanda, Irak, Sırbistan, Romanya, İtalya ülkelerinden bilim adamları ve öğrenciler katılıyor.   


'Yenileme çalışmaları da yetersiz'


Konferansa konuşmacı olarak katılan kent bilimci yüksek mühendis Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, Türkiye'de 5 milyona yakın...