04 / 07 / 2024

Türkiyede 2014 turizmi

Türkiyede 2014 turizmi

Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti Türkiye yürüttüğü başarılı tanıtını çalışmaları ve gelişen uçuş ağıyla Rus turistlerin gözde destinasyonu olmaya devam ediyor.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

ERA Türkiye'den MEB onaylı gayrimenkul danışmanlığı sertifikası!

Uluslararası gayrimenkul markaları arasında MEB Onaylı Gayrimenkul Danışmanlığı eğitimi veren tek marka ERA Gayrimenkul Türkiye, 2014 yılından bu yana gayrimenkul danışmanlığı eğitimi veriyor.

Karşıyaka Stadı için açılan iptal davası düştü!

Karşıyaka Yalı'ya inşa edilecek yeni 15 bin kişilik yeni stadyum için açılan iptal davası düştü. Ocak 2014'te ihalenin iptaliyle ilgili olarak açılan dava Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi tarafından düşürüldü.

Konut kredisi kullanma yaşı 18'e düştü!

Konut alımında araştırmalar özellikle son yıllarda markalı konut projelerine artan ilginin konut kredileri kullanma yaş aralığını 18’e kadar çektiğini gösteriyor. Türkiye 2014 Eylül itibariyle 41 milyar 904 milyon liralık konut ile tüketici kredisi kullan

Hane halkı geliri araştırması 2014!

Aynı konutta ikamet eden, temel ihtiyaçlarını birlikte karşılayan kişilerin oluşturduğu topluluk hane halkı oluyor. Türkiye hane halkı geliri her sene TÜİK tarafından araştırılıyor. İşte hane halkı geliri araştırması 2014..

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

TÜİK 2014 yılı hanehalkı tüketim harcaması istatiklerini yayınladı!

TÜİK 2014 yılına ilişkin "Hanehalkı Tüketim Harcaması" istatistiklerini yayımladı.Türkiye genelinde hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

2014 yılında en çok konuta harcama yaptık!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) 2014 yılının “Hanehalkı Tüketim Harcaması” istatistiklerini yayımladı. Buna göre, hanehalklarının tüketim amaçlı yaptığı harcamalar içinde en yüksek payı yüzde 24,8 ile konut ve kira harcamaları aldı.

Grohe, son 3 yılda Türkiye'de yüzde 123 büyüdü!

Sıhhi tesisat üreticisi Grohe, Türkiye'de son 3 yılda yaklaşık yüzde 123 büyüme elde etti. Grohe Türkiye, 2014 yılında ise TL bazında yüzde 32 büyüdü.

Türkiye 2014'te 39,8 milyon turist ağırladı!

Türkiye, 2014'te ağırladığı 39,8 milyon turistle yabancı ziyaretçi sayısında dünya 6'ncılığını korudu. Turizm sektörü, dünyada en hızlı büyüyen alanlardan biri oldu.

Sabuncubeli Tünel'inin inşaatı 2017'de tamamlanacak!

Manisa-İzmir arasını karayoluyla 15 dakikaya indirmek için 2011 'de yapımına başlanan tünel, 2014'te firmanın iflas etmesiyle çalışmaları tamamen duran Sabuncubeli Tüneli için yeni ihale yapıldı.

Türkiyede 2014 turizmi Haberi

Türkiyede 2014 turizmi

Geçen yıl 1 milyon 695 bin 133 Rus'u ağırlayan Türkiye, bu yıl 200 binden fazla artışla 1 milyon 923 bin 811 Rus'u misafir etti. Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik'in yıl içinde Rusya Federasyonunda bizzat gerçekleştirdiği görüşmelerin de etkisiyle Türkiye'de, yılın ilk yarısında turizm sektörü şahlanmaya devam etti. Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB) Başkanı Yusuf Hacısüleyman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya Federasyonunun, kapılarını dünyaya açmasının ardından Türkiye için son derece önemli bir pazar haline geldiğini söyledi.Hacısüleyman, Türk tur operatörleri ve konaklama işletmelerinin, dünyada ekonomik ve siyasi anlamda büyük bir güç olarak kabul edilen Rusya Federasyonu'nda pazara dönük başarılı tanıtım ve pazarlama çalışmaları yürüttüğünü belirtti. 


Söz konusu faaliyetlerin bu pazarın gelişmesinde önemli rol oynadığını kaydeden Hacısüleyman, "Rusya Federasyonu 143...