06 / 08 / 2024

türkiyede fabrika kuracak firmalar

türkiyede fabrika kuracak firmalar

Dünyanın 4. büyük tohum firması, Fransa merkezli Limagrain, yatırım için Türkiye’yi seçti. Tohum işleme konusunda Fransa’da 2 fabrikası olan Limagrain 3. fabrikayı Ukrayna yerine Türkiye’ye yapıyor

Ciner Grubu Galler’de fabrika kuracak!

Birçok alanda faaliyet gösteren Ciner Grubu, Türkiye’nin alanında önemli şirketlerini bünyesinde barındırıyor. Ciner Grubu'nun Galler’de fabrika kurması planlanıyor.

Tesla, Almanya'da fabrika kuracak!

ABD'li elektrikli araç üreticisi Tesla, Almanya'da fabrika kuracak. Fabrika alanı içinde kalan yaklaşık 92 hektarlık ormandaki ağaçların kesileceği iddia edildi.

Suriyeli iş adamları Şanlıurfa OSB'de 10 fabrika kuracak!

SİAD, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesi'nde ayakkabı, plastik ambalaj, inşaat malzemeleri, triko, tekstil ve geri dönüşüm gibi farklı alanlarda 10 ayrı fabrika kuracak. SİAD ve Şanlıurfa OSB Müdürlüğü arasında arsa tahsis protokolünü imzalandı.

Sunny Silivri'de 50 bin dolarlık fabrika kuracak!

Atmaca Grup, Silivri'de satın aldığı 50 bin metrekarelik arazisi üzerinde yeni fabrika kuracak..

Birleşik Tekstil Sırbistan'da fabrika kuracak!

Türkiye'de iki fabrikası bulunan ve tamamen ihracata çalışan Birleşik Tekstil, Sırbistan'da yatırım yapmak için harekete geçti. Firma, bölgede 300 kişinin çalışacağı bir fabrika kuracak.

Elginkan Vakfı Bilecik'te seramik fabrikası kuracak!

Manisa'da 3 bin kişiye istihdam sağlayan Elginkan Vakfı, bu yıl Bilecik'te fabrika kuracak. Vakıf, seramik fabrikası için yaklaşık olarak 110 milyon TL'lik bütçe ayırdığını belirtti.

Ersa Mobilya, Ankara'da 90 bin metrekarelik fabrika kuracak!

Ersa Mobilya, Ankara'da 90 bin metrekarelik bir alanda sanayi 4.0 prensiplerine uygun dev bir fabrika yatırımı yapacak. Ersa Yönetim Kurulu Başkanı Ercan Ata, İtalyan dev bir marka ile de işbirliği için görüştüklerini belirtti.

Antalya Manavgat'a 30 milyon TL'lik mesire alanı geliyor!

2013 yılında yangından zarar gören 75 hektar alan Mesire alanı oluyor. Antalya Büyükşehir Belediyesi Başkanı Menderes Türel, “Fabrika kuracak bütçede bir yatırım. Bir fabrika gibi Manavgat’a iş, aş ve zenginlik getirecek” diye konuştu.

Toyota, Suudi Arabistan'da fabrika kuracak!

Toyota Motor, Suudi Arabistan'da bir fabrika kurmak için çalışmalara başlıyor. Parça tedarikinin büyük bölümü Türkiye ve Mısır'dan tedarik edilecek.

Seyidoğlu Hadımköy OSB'de fabrika kuracak!

Seyidoğlu Hadımköy Organize Sanayi Bölgesi'nde 10 milyon TL'ye yeni bir fabrika kuracak. Tesisle 150 yeni istihdam sağlanacak.

İranlı CinnaGen İlaç, Türkiye'de fabrika kuracak!

İranlı biyofarmasotik ilaç üreticisi CinnaGen İlaç, bölgesel üretim üssü olarak belirlediği Türkiye’deki, ilk fabrika yatırımına hazırlanıyor.

Tayvanlı yatırımcılar, Türkiye'de 3 yıl içinde fabrika kuracak!

Teknolojinin anavatanı olarak bilinen Tayvan, Türkiye pazarındaki yatırımlarını büyütmeye karar verdi. Bu kapsamda çalışmalara başlayan teknoloji devleri 3 yıl içerisinde fabrika kurmayı hedefliyor.

Epsa Yalıtım, Ardahan'da fabrika kuracak!

Epsa Yalıtım, önümüzdeki yıl teşvikli yatırımlar kapsamında Ardahan'a fabrika kuracak. 7 milyon lirayı bulacak yatırım için ilk etapta 60 kişi istihdam edilecek.

türkiyede fabrika kuracak firmalar Haberi

türkiyede fabrika kuracak firmalar


Dünyanın 4. büyük tohum firması, Fransa merkezli Limagrain, yatırım için Türkiye’yi seçti. Tohum işleme konusunda Fransa’da 2 fabrikası olan Limagrain 3. fabrikayı Ukrayna yerine Türkiye’ye yapıyor. Bursa Karacabey’de temeli atılan ve 1 yılda tamamlanması planlanan fabrika 50 milyon liraya mal olacak. Tesiste, ayçiçeği, mısır, buğday, arpa ve kanola tohumlukları işlenerek paketlenecek ve pazara sunulacak. Her yıl tarım uzmanı gazetecilerin davet edildiği Limagrain Uluslararası Basın Turu bu yıl Türkiye’de yapıldı. İstanbul, Tekirdağ, Çorlu ve Edirne’yi kapsayan organizasyona 20 ülkeden gazetecilerin yanı sıra Limagrain’in üst düzey yöneticileri katılarak geleceğe ilişkin hedeflerini anlattı. Ayrıca Tarla Günü'nde ayçiçeği tohum çeşitleri tanıtıldı.  


Limagrain ‘in CEO’su Daniel Cheron, Türkiye’nin tarımsal potansiyelin çok yüksek olduğunu bu nedenle daha fazla yatırım kararı aldıklarını söyledi. Türkiye ile birlikte...