06 / 07 / 2024

türkiyede harcanan enerji

türkiyede harcanan enerji

Uluslararası Enerji Ajansı, dünya enerji ihtiyacı için ne kadar çok para harcandığını hesapladı. Buna göre, 2013 yılında dünya çapında enerjiye 1.6 trilyon dolar harcandı.

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Pasif ev modeli ile harcanan enerji 5 yılda geri kazanılacak!

Son zamanlarda yalıtım, kapı ve pencere sistemi nedeniyle enerji tasarrufu sağlayan pasif ev modeli, iklimle mücadele konusunda ön plana çıkıyor.

Türkiye'de enerji birikiyor! Saatli bomba gibi!

Doç. Dr. Bülent Özmen, "Türkiye'nin bir yerlerinde gerilim birikiyor, enerji birikiyor. Bunlar saatli bomba gibi patlayacağı zamanı bekliyor. Yani Türkiye'de bir gerilim birikmesi var" dedi...

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

Enerji Kimlik Belgesi konutta satış ve kiralamayı kolaylaştırıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özhan Yurtseven, binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne göre 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılmasının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.

Tübek Çevre Enerji İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Tübek Çevre Enerji İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi Bünyamin Tübek tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Türkiye’de enerji tasarruflu konutlara talep arttı!

Gayrimenkul Geliştirme Akademisi kurucusu Hülya Uğuz Yedievli, Türkiye’de enerji tasarruflu konutlara talebin arttığını belirtti. Enerji tasarrufu sağlayan binalar aynı zamanda ekonomik ve çevresel fayda sağlıyorlar.

Uzakdoğulu firmalar Türkiye’de enerji yatırımı yapacak!

Uzakdoğulu firmalar, birçok sektöre yatırım yapmak için Türkiye’yi yakın markaja aldı. Çinli enerji devi CMEC de yatırım için son aşamaya geldi.

Türkiye'nin enerji ithalatı yüzde 31 azaldı!

Türkiye'nin enerji ithalatı temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31 azalış gösterdi.

Isı yalıtımı ve enerji tasarrufuna vergi düzenlemesi!

Maliye Bakanlığının hazırladığı, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna yönelik işlemlerin gider yazılması, damga ve harçlardan da istisna tutulması imkanı hayata geçti.

Türkiye enerji merkezi olacak!

Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Bülent Erandaç bugünkü yazısında Türkiye'deki enerji yatırımlarından bahsetti. İşte o haber..

Nazım Yavuz: Türkiye'nin aradığı enerji çatılarda gizli!

ÇATIDER Başkanı M. Nazım Yavuz, güneş enerjili çatıların yaygınlaşması gerektiğini söyledi. Yavuz, Türkiye’nin enerji darboğazını yenilenebilir enerji alternatifleriyle aşabileceğini ifade etti.

türkiyede harcanan enerji Haberi

türkiyede harcanan enerji

Uluslar Arası Enerji Ajansı (IEA), bugün Londra’da “Dünya Enerji Yatırımları Görünümü” raporunu açıklayacak. Enerjinin geleceğini ve 2035 yılına kadar dünyanın enerji ihtiyacı için gereken yatırımları ele alan raporu Hürriyet’e özel değerlendiren Uluslararası Enerji Ajansı Baş Ekonomisti Fatih Birol, “İlk defa dünyada enerji yatırımlarının toplam maliyetini hesapladık. Bugün, dünya enerji ihtiyacı için yapılan yatırımların toplamı 1.6 trilyon dolar. Son 10 yılda dünyadaki enerji yatırımlarına ödenen para ikiye katlandı. On yıl kadar önce 800 milyar dolardı, şimdi 1.6 trilyon dolar. Bunun sebebi ise daha fazla yatırım olması değil, enerji yatırım maliyetlerinin daha pahalı hale gelmesi” dedi.


PAHALI ENERJİ DEVRİ BAŞLIYOR


Elektrikten, petrole tüm kollarıyla, insanların günlük yaşamını en çok etkileyen sektörler arasında başı çeken enerjide yatırım trendleri nasıl seyredecek, IEA bunu inceledi ve...