03 / 05 / 2024

Türkiyede jeotermal kaynaklar

Türkiyede jeotermal kaynaklar

Türkiye ’ de son yıllarda jeotermal enerjinin öneminin farkına varılmasıyla birlikte gerek kamu, gerekse özel teşebbüs tarafından bu alanda yapılan yatırımlarda hızla artmaya başladı...

Akaryakıt fiyatlarında dev indirim beklentisi... Fiyatlar düşecek mi? İşte son durum...

Akaryakıt fiyatlarında yeni bir indirim beklentisi olacağı yönünde dedikodular kulislerde konuşulmaya başlandı. Yakında araç sahiplerini sevindirecek bir indirim gelir mi? Akaryakıt sektörü kaynakları bu konu hakkında ne diyor? Brent petrol fiyatlarında son durum ne? İşte tüm detaylar...

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Yozgat Sorgun'da konutlar jeotermal enerjiyle ısınacak!

Türkiye’nin önemli yer altı jeotermal kaynaklarına sahip olan Yozgat’ın Sorgun ilçesinde vatandaşlar tam otomasyonlu jeotermal enerji sistemi ile aylık yaklaşık 220 liraya evlerini ısıtıyorlar.

Antalya'da jeotermal alanlar ihale edilecek!

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Antalya'da bulunan 6 jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular ruhsat sahalarını ihaleye çıkarıyor. İhale ilanı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

Emay Group İnşaat Taahhüt Turizm İnsan Kaynakları Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Emay Group İnşaat Taahhüt Turizm İnsan Kaynakları Gıda Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Emra Aytulum tarafından 100 bin TL sermaye ile, 10 Eylül'de kuruldu.

Türker Naslı:Ankara'da seracılıkta jeotermal kaynaklar kullanılmalı!

TÜGİAD Ankara Şubesi Başkanı Türker Naslı, Ankara’nın 9 ilçesindeki zengin jeotermal kaynakların seracılıkta kullanımı ile sektörün hızlı bir gelişim sürecine gireceğini bildirdi.

Bursa'da 4 jeotermal ihalesi yapılacak!

Bursa Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı, Büyükorhan, Osmangazi, Orhangazi ve İnegöl'de bulunan 4 jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli suları ihaleye çıkartıyor. ihale 23 Haziran 2015 tarihinde gerçekleşecek.

Pirelli Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü'ne Turan Barış Arpacı geldi!

Premium lastik segmentinin lideri Türk Pirelli bünyesine deneyimli bir ismi daha kattı. Pirelli Türkiye İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevine Turan Barış Arpacı getirildi.

İstanbul'da 16 jeotermal ve doğal kaynak alanları ihale edilecek!

İstanbul Valiliği tarafından İstanbul'un Beykoz, Şile, Sarıyer, Büyükçekmece, Pendik, Eyüp, Çatalca, Küçükçekmece, Başakşehir ilçelerinde jeotermal kaynaklar ve doğal mineralli sular 26 Şubat tarihinde saat 09:00'da ihale edilmeye başlayacak.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Türk Hava Yolları Uganda'ya bölgesel havayolu kuruyor!

Türk Hava Yolları’nın (THY) Uganda’da ortak yatırım yoluyla bölgesel bir havayolu kuracağı öğrenildi. Uganda Ulaştırma Bakanlığı kaynaklarının doğruladığı habere göre, THY bir hükümet kuruluşu ya da özel bir şirketle yatırımı birlikte gerçekleştirecek.

60 Japon firması Türkiye'de yatırım peşinde!

Asya, Ortadoğu ve Avrupa arasındaki uluslararası yatırımlarda hukuk, danışmanlık, pazar araştırmaları, insan kaynakları gibi hizmetlerinde köprü görevi gören Aksan Hukuk Bürosu, Japon şirketlerin Türkiye'ye yatırım yapmaları için zemin hazırlıyor

Türkiyede jeotermal kaynaklar Haberi

Türkiyede jeotermal kaynaklar

Türkiye’de son yıllarda jeotermal enerjinin öneminin farkına varılmasıyla birlikte gerek kamu, gerekse özel teşebbüs tarafından bu alanda yapılan yatırımlarda hızla artmaya başladı.


Bu alanda faaliyet gösteren firmalar da gerek teknolojik, gerekse fiziki altyapılarını tamamlayarak yatırımcıya en kısa ve en az maliyetle ruhsat alma ve kuyu açma işlemlerinde yardımcı oluyor. Yenilenebilir olması ve kullanım yelpazesi turizmden ısıtmaya, seracılıktan elektrik enerjisine kadar uzanan jeotermal enerji termal yatırımcılarında gözdesi durumunda.


Şahiner Mühendislik sahibi Jeofizik Mühendisi Bilal Şahin, firma olarak Türkiye’nin birçok ilinde yatırımcılara açtıkları onlarca  kuyudan sıcak su bulduklarını söyledi. Türkiye’nin Avrupa ülkelerine göre daha zengin kaynaklara sahip durumda olduğunu ifade eden Şahin, Almanya’da 3 bin metrelerde sıcak suya ulaşılırken, Türkiye’de 600 metreden sıcak bulunduğunu kaydetti. Şahin, kamu kurumu, belediyelerle birlikte şehir dışında birçok...