30 / 04 / 2024

türkiyede kongre turizmi için yer ayırtma

türkiyede kongre turizmi için yer ayırtma

2013'te kongre turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde eden Türkiye'nin bu yılki hedefi 3 milyar dolar. Şimdiden 77'si İstanbul'da olmak üzere 106 kongre için yer ve tarih alınmış durumda...

Türk müteahhitler için ABD pazarı açıldı!

ABD'de altyapı yatırımları için 3.5 trilyon dolarlık bütçeye Kongre'den onay verildi. ATBD Council Onursal Başkanı Uğur Terzioğlu, bu yatırımların Türk müteahhitler için büyük fırsat olduğunu dile getirdi. 

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Kongre turizm sektörünün lokomotifi İstanbul!

Toplantı ve kongre turizmi otellerin doluluk oranını etkiliyor. Kapasite ve ziyaretçi sayısıyla turizm sektörünün büyüyen pazarları arasında toplantı ve kongre turizmi geliyor. 

Türkiye’de iş ve kongre turizmi hızla büyüyor!

Best Western Hotels ile Resorts Premium Sakarya Genel Müdürü Yüce, son yıllarda Türkiye’de iş ve kongre turizminin hızlı bir büyüme yakaladığını söyledi.

Zuchex Fuarı 22-25 Eylül'de Tüyap'ta!

Uluslararası Ev Eşyaları&Lifestyle Fuarı Zuchex 22-25 Eylül tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde.

Zuchex Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde kapılarını açıyor!

Uluslararası Ev Eşyaları&Lifestyle Fuarı Zuchex 22-25 Eylül tarihleri arasında Tüyap Kongre ve Fuar Merkezi’nde 27’inci defa kapılarını açıyor.

Ziya Yılmaz: Seneye Cityscape'de Türkiye'yi uçururuz!

DAP Yapı Yönetim Kurulu Başkanı Yılmaz, "Arap yatırımcının ilgisi artarak devam ediyor. Seneye Dubai'de, geniş bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz" dedi.

Körfez yatırımcısının Türkiye'ye ilgisi artıyor!

DAP Yapı'nın Yönetim Kurulu Başkanı Ziya Yılmaz, " Körfez yatırımcısının ilgisi artarak devam ediyor. Önümüzdeki yıl Dubai'de, geniş çaplı bir Türkiye tanıtımı yaparak, turizmi de gayrimenkulü de uçururuz” dedi.

Türkiye'de kongre turizmi 3 kat fazla kazandırıyor!

Kongre turizmi gibi etkinliklerle farklı ülkeye gidenlerin diğer turistlere göre 3 kat daha fazla para harcadığını dile getiren Tondeur “Bu kesim Türkiye’nin sürdürülebilir turizm gelirleri için tarihi bir fırsat olabilir." dedi.

Ankara'da kongre turizm atağı yapıldı!

ATO Başkent'i kongre turizmi merkezi haline getirmek için yol haritası belirlemek ve yapılacak çalışmalara tüm tarafları dahil etmek amacıyla düzenlediği "Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısından önemli kararlar çıktı.

Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama toplantısı gerçekleşti!

Ankara Sheraton Oteli 'nde düzenlenen " Ankara'da Kongre Turizmi Ortak Akıl Arama Toplantısı 'nın sonuç bildirgesi yayınlandı.

Ankara turizmi için Tanıtım Üst Kurulu kuruluyor!

ATO'nun düzenlediği ve çok sayıda kamu, özel sektör ve sivil toplum kuruluşunun katıldığı "Ankara'da Kongre Turizmi Toplantısından başkent için önemli kararlar çıktı.Toplantıda Ankara'nın reklam ve tanıtımı için öncelikle Tanıtım Üst Kurulu" kurulması kar

türkiyede kongre turizmi için yer ayırtma Haberi

türkiyede kongre turizmi için yer ayırtma


Türkiye, kongre turizmi için de cazibe merkezine dönüştü. Bu alanda son 10 yılda yüzde 254'lük büyüme sağlanırken, İstanbul dokuzunculuğa kadar çıktı.


2013'te kongre turizminden 2.5 milyar dolar gelir elde eden Türkiye'nin bu yılki hedefi 3 milyar dolar. Şimdiden 77'si İstanbul'da olmak üzere 106 kongre için yer ve tarih alınmış durumda. Başbakanlık Kamu Diplomasisi Koordinatörlüğü raporuna göre kongre turizminin büyüme hızı dünyada yüzde 6 ila 10 civarında seyrederken, Türkiye'deki büyüme yüzde 22,5. 2004 yılında sadece 80 kongre düzenlenen Türkiye'de bu rakam 2012'de 179'a çıktı. 2004'te 18'inci iken 2012'de 12'nciliğe yükseldi. 2013 yılında Türkiye 196 kongreye ev sahipliği...