03 / 05 / 2024

türkiyede yerli enerji artacak

türkiyede yerli enerji artacak

Türkiye' nin 216 milyon kilovatsaat olan hidroelektirik potansiyelininin yüzde 33' ünün değerlendirilebildiği tespitini yapan TBMM, HES ' lerin olumlu ve olumsuz yönlerini tek tek sıraladı...

Yıl sonunda Türkiye’nin enerji faturası 71 milyar doları bulabilir!

Enerji fiyatlarının 2023’ün ilk 6 ayında düşük seyretmesi Türkiye’nin elini rahatlattı. Fakat petrol fiyatlarının artacağına ilişkin beklentiler Türkiye’nin enerji ithalatı faturasını da büyütecek.

Rusya Ukrayna savaşı Türkiye'nin enerji faturasını yükseltecek!

Rusya Ukrayna savaşı, Türkiye’nin her iki ülkeyle yakın ilişkiler içinde olduğu sektörleri olumsuz yönde etkiliyor. Enerji uzmanları Türkiye'nin doğalgaz ve petrolde Rusya’ya bağımlı olması sebebiyle enerji faturasının hızlı bir şekilde yükseleceğini ifade ediyorlar.

Türkiye'de enerji birikiyor! Saatli bomba gibi!

Doç. Dr. Bülent Özmen, "Türkiye'nin bir yerlerinde gerilim birikiyor, enerji birikiyor. Bunlar saatli bomba gibi patlayacağı zamanı bekliyor. Yani Türkiye'de bir gerilim birikmesi var" dedi...

Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım'da!

TuREEFF Türkiye Konutlarda Enerji Verimliliği Finansman Programı Forum ve Ödül Töreni 26 Kasım 2019 tarihinde gerçekleşecek...

Enerji Kimlik Belgesi konutta satış ve kiralamayı kolaylaştırıyor!

EVA Gayrimenkul Değerleme Genel Müdür Yardımcısı Özhan Yurtseven, binalarda Enerji Performansı Yönetmeliği’ne göre 1 Ocak 2011 tarihi itibari ile tüm binalarda Enerji Kimlik Belgesi çıkarılmasının zorunlu hale geldiğini hatırlattı.

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Sanayi A.Ş. kuruldu!

Yeka Yerli Enerji Kaynakları Danışmanlık Üretim Yazılım İnşaat Servis Ve Yedek Parça Sanayi A.Ş. bugün Kartal’da 100 bin TL sermaye bedeli ile Zümrüt Yasemin Eranıl tarafından kuruldu. 

Tübek Çevre Enerji İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi kuruldu!

Tübek Çevre Enerji İnşaat Danışmanlık Anonim Şirketi Bünyamin Tübek tarafından 50 bin TL sermaye ile bugün kuruldu. 

Türkiye’de enerji tasarruflu konutlara talep arttı!

Gayrimenkul Geliştirme Akademisi kurucusu Hülya Uğuz Yedievli, Türkiye’de enerji tasarruflu konutlara talebin arttığını belirtti. Enerji tasarrufu sağlayan binalar aynı zamanda ekonomik ve çevresel fayda sağlıyorlar.

Uzakdoğulu firmalar Türkiye’de enerji yatırımı yapacak!

Uzakdoğulu firmalar, birçok sektöre yatırım yapmak için Türkiye’yi yakın markaja aldı. Çinli enerji devi CMEC de yatırım için son aşamaya geldi.

Türkiye'nin enerji ithalatı yüzde 31 azaldı!

Türkiye'nin enerji ithalatı temmuz ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 31 azalış gösterdi.

Isı yalıtımı ve enerji tasarrufuna vergi düzenlemesi!

Maliye Bakanlığının hazırladığı, ısı yalıtımı ve enerji tasarrufuna yönelik işlemlerin gider yazılması, damga ve harçlardan da istisna tutulması imkanı hayata geçti.

Türkiye enerji merkezi olacak!

Takvim Gazetesi köşe yazarı olan Bülent Erandaç bugünkü yazısında Türkiye'deki enerji yatırımlarından bahsetti. İşte o haber..

Türkiye yerli güneş paneli üretecek!

Eko Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi (EKORE) tarafından, Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli Güneş Hücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.

türkiyede yerli enerji artacak Haberi

türkiyede yerli enerji artacak

TBMM, Türkiye'de tartışma konularının başında gelen hidroelektrik santrallerini (HES) mercek altına aldı. Türkiye'nin 216 milyon kilovatsaat olan hidroelektirik potansiyelininin yüzde 33'ünün değerlendirilebildiği tespitini yapan TBMM, HES'lerin olumlu ve olumsuz yönlerini tek tek sıraladı. Raporda, "Türkiye'de yerli kaynaklara dayalı enerji üretim programı kapsamında 2014-2018 yılları arasında 10.000 MW'lık ilave hidrolik kapasitenin devreye alınması hedeflenmektedir" denildi. 


TBMM Araştırma Merkezi Başkanlığı tarafından geçen hafta hazırlanan HES raporuna göre, inşaat ve planlama aşamasında olan HES'lerin büyük çoğunluğunun özel sektör projesi olduğu vurgulandı. 


Raporda, önümüzdeki on yıl içerisinde hidroelektrik potansiyelinin tamamının kullanılır hale gelmesi için yıllık 3.000 MW'lık ilave hidroelektrik yatırım yapılması ve yılda yaklaşık 6 milyar dolarlık finansman temin edilmesi gerektiğine dikkat çekildi. HES'lerin iklim ve coğrafi koşulları nedeniyle Orta ve Doğu Karadeniz bölgeleri ile...