05 / 05 / 2024

türkiyede Yerli harita uygulaması

türkiyede Yerli harita uygulaması

Yerli harita uygulaması Gezgin Portalı açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Geoportal Projesi ile hayata geçirilen Gezgin, RASAT'ın elde ettiği görüntüleri yayınlanacak" dedi.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

DAP Yapı 200 şirket aracını yerli otomobille değiştirecek!

DAP Yapı, sektörde örnek bir atılımı hayata geçiriyor. Türk ekonomisine sunduğu desteği, görkemli bir törenle tanıtılan yerli otomobil ile devam edecek DAP Yapı, 200 adet şirket aracını değiştirecek.

Şehirlerimiz akıllı şehirlere dönüştürülecek!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Antalya'da düzenlenen 2023'e Doğru Türkiyede Çevre ve Şehirciliğin Geleceği İstişare Toplantısı'nın sonuç bildirgesini açıkladı. 

Ev kiralarken bilmeniz gereken 10 altın kural!

Türkiyede yaklaşık 5,5 milyon ev kiralık peki, ev kiralarken nelere dikkat etmeliyiz ? Ev kiralamadan önce dikkat edilmesi gerekenler neler? Ev kiralarken dolandırılmayın. Harita Yüksek Mühendisi Uğur Örs, altın tavsiyelerde bulundu.

Araplar gayrimenkulde rotayı Türkiye’ye çevirdi!

TÜRAP ve TurabExpo tarafından İstanbul’da düzenlenecek Gayrimenkul Proje Geliştirme ve Finansman Fuarı ile Arap ülkesinden gelen bin 500 yatırımcı Türkiyede'ki konut üreticileriyle buluşacak.

Türkiye yerli güneş paneli üretecek!

Eko Yenilenebilir Enerji Anonim Şirketi (EKORE) tarafından, Türkiye'nin temiz enerji potansiyeline katkı sağlayacak 100 MWp kapasiteli Güneş Hücresi Üretim Tesisinin temeli atıldı.

Harita tabanlı gayrimenkul arama portalı www.coldwellbanker.com.tr yayında!

Türkiye’nin harita tabanlı ilk gayrimenkul arama portalı www.coldwellbanker.com.tr, hizmet sunmaya başladı. Taş, Türkiye’de bir ‘ilk’ niteliğindeki arama portalını özenli bir çalışmanın sonucu 1 yıl sonra yayına aldıklarını anlattı.

Üçüncü havalimanına yerli kredi!

Yapımına engel olmak için adeta seferberlik ilan edilen 3. Havalimanı’nda ‘Para bulamazlar’ diyenlere inat dün tarihi bir gün yaşandı. Erdoğan ve Davutoğlu’nun da katıldığı törenle yerli bankalar 4.6 milyar Euro’luk krediye imza attı.

Türkiye yerli uçak üretimi için atağa kalkıyor!

Türkiye, yerli uçak, helikopter, IHA ve balon rotasını belirledi. Bu araçlar, tasarımından tüm parça ve elektronik aksamına kadar her şeyi yerli yapılacak. Parça üretimine katkı sağlamak isteyen Türk firmaları da teşvik ile desteklenecek.

Türkiye’nin yerli harita uygulaması kullanımda!

Milli yer gözlem uydusu olarak uzaydaki görevinin 3. yılını dolduran RASAT ’ ın çektiği görüntülerle yerli harita uygulaması yapıldı. Gezgin isimli portal törenle kullanıma açıldı...

Yerli harita uygulaması Gezgin Portalı açıldı!

Yerli harita uygulaması Gezgin Portalı açıldı. Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Geoportal Projesi ile hayata geçirilen Gezgin, RASAT'ın elde ettiği görüntüleri yayınlanacak" dedi.

TÜBİSAD’ın hazırlattığı Delloit raporuna göre e-ticaret 14 milyar’ı aştı!

Türkiyede internetten alışveriş yapan insan sayısı büyük bir hızla artıyor. Geçtiğimiz yıl, online satış pazarının ülke içindeki payı %1.3'le 14 milyar Türk lirasını buldu.

Şeyh Edebali Türbesi yerli ve yabancı turistleri ağırlamaya başlıyor!

Her yıl Nisan ayında artmaya başlayan turlar ile Osmanlı'nun kuruluş toprağı ve Türkiye Cumhuriyeti'nin de kurtuluş mekanı olan Bilecik, tarihi ve kültürel özelliklerinin kapılarını yerli ve yabancı turistlere açıyor.

türkiyede Yerli harita uygulaması Haberi

türkiyede Yerli harita uygulaması

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, "Geoportal Projesiyle hayata geçirilen Gezgin, RASAT'ın elde ettiği görüntüleri yayınlanacak" dedi.


Yerli gözlem uydusu RASAT'ın görüntülerinin son kullanıcıya ulaşmasını sağlayan Gezgin Portalı törenle açıldı. 


Bakan Işık, TÜBİTAK Uzay ODTÜ Yerleşkesinde, RASAT'ın uzayda üçüncü yılını doldurması ve Gezgin Portalı'nın açılışı dolayısıyla düzenlenen törende yaptığı konuşmada, Gezgin'in, 3 yıldır başarıyla yörüngesinde görev yapan RASAT'ın elde ettiği görüntüleri yayınlamaya başladığını belirtti. Işık, kamu kurumları ve üniversitelerle paylaşılacak görüntülerin şehir planlaması, ormancılık, tarım ve afet yönetimi gibi alanlarda kullanabileceğini, böylece kurumların uzay teknolojisinden yararlanacağını bildirdi.


Bugün aynı zamanda, ilk milli yer gözlem uydusu RASAT'ın uzaydaki üçüncü yılı olduğunu anımsatan Işık, uydunun 3 yıldır yörüngesinde görevini başarıyla sürdürdüğünü anlattı.


6 milyon kilometrekare alan görüntülendi


RASAT'ın yörüngesinde 16 bin 480 tur atarak, toplam...