04 / 05 / 2024

türkiyedeki havalimanları

türkiyedeki havalimanları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, denize inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı'nı 2020 yılına yetiştirmek istediklerini söyledi.

Feridun Bilgin: En fazla 100 kilometrede bir havalimanı yapılacak!

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Feridun Bilgin, Niğde-Aksaray, Rize-Artvin, Karaman, Yozgat, Edirne ve Antalya`nın batısına havalimanı yapılacağını belirtti ve en fazla 100 kilometrede bir havalimanı inşa edileceğini dile getirdi.

11 havalimanında yeni tesisler inşa edilecek!

Düşük maliyetli yolcu taşımacılığı modeli çerçevesinde amacıyla 11 ildeki havaalanlarında inşa edilecek tesislere ve genişletme çalışmalarına hız verildi.

Havalimanlarında otopark ücretlerine zam geldi...

Yakın zamanda uçuşu olanlara kötü haber geldi. Havalimanlarında otopark ücretlerine yeni yıl zammı geldiği duyuruldu. Buna göre, il il güncellenen park fiyatları ile beraber, taşıtlar sokaklara park edilecek gibi gözüküyor. İşte otopark fiyatları ve haberin detayları...

DHMİ açıkladı! Türkiye'de hava yolunu kullanan yolcu sayısı 11 ayda 200 milyon...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu, bu senenin 11 ayında Türkiye'de havalimanlarında 199 milyon 866 bin 627 yolcuya hizmet verildiğini açıkladı. İşte haberin detayları...

İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? Bakan Uraloğlu tek tek açıkladı: Tahliye planı yapıldı

Ulaştırma Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, İstanbul depremi ile ilgili yaptıkları ve yapmayı planladıkları çalışmaları tek tek açıkladı. Peki İstanbul depreminde köprüler, havalimanları, yollar yıkılacak mı? İşte ayrıntılar...

Bakan Adil Karaismailoğlu o tarihi açıkladı! Dünyanın en özel havalimanlarından biri olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu yaptığı açıklamada Yeni Trabzon Havalimanı'nın inşaatına yakın zamanda başlayacaklarını belirterek, "Dünyanın en özel havalimanlarından bir tanesi olacak." diye konuştu.

Havalimanlarındaki yolcu trafiği yüzde 32,4 arttı! 4 ayda yaklaşık 55 milyon yolcu ağırlandı

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, son dört aylık dönemde havalimanlarında ağırlanan yolcu sayısının geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 32,4 artarak 54 milyon 679 bine ulaştığını aktardı.

Bu rakamlar şok edecek! İşte havalimanlarındaki yolcu, yük ve uçak sayısı!

Pandemide en ağır darbeyi alan havalimanlarının, 2022 senesinde büyük bir sıçrama yaşadığı ortaya çıktı. Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, geçtiğimiz sene havalimanlarında hizmet verilen yolcu, uçak ve yük sayısını duyurdu. İşte şok eden o rakamlar…

Almanya Havalimanına Türk işçi alınacak! Saatte en az 275 TL kazanmak isteyenler hemen başvursun!

Almanya’da havaalanlarındaki çalışan eksikliği sebebiyle, yaşanan kaosu önlemek amacıyla için Türk işçi arayışına gidilmesi ülkedeki sıcaklığını koruyor. Yetkililer, halen bazı havalimanlarının Türk işçi beklediği kaydedildi. 

Almanya'da çalışmak isteyen Türklere kötü haber geldi! Sebebi şoke etti

Havalimanlarında personel sıkıntısı bulunan Almanya'nın Türkiye'den geçici olarak işçi getirme planı başarılı olamadı. İşte detaylar…

Almanya kapılarını Türkiye’ye açtı! Almanya havalimanına Türk işçi alımı başladı!

Almanya, Türk işçi alımına başladı. Almanya havalimanlarında çalışacak personel aranıyor. İşte merak edilen detaylar!

Almanya havalimanlarına binlerce Türk işçi alınıyor! Onay geldi, başvurular başlıyor! İşte şartlar

Almanya havalimanlarındaki personel sorunun önüne geçebilmek için Türk işçi alımları yapılacağı duyuruldu. Gelen onayın ardından başvuru süreci başladı. Milyonlarca kişi şartları merak edip araştırılıyor. Peki kimler başvuru yapabilir? Başvuru şartları neler? Kaç kişilik alım olacak?

DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından kira alınmayacak! 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, DHMİ tarafından işletilen havalimanlarından 2020 yılı için kira alınmayacağını dile getirdi. 

TAV Havalimanları'nda 2022 kira ödemeleri 2024'e ertelendi!

TAV Havalimanları İcra Kurulu Başkanı Sani Şener yaptığı açıklamada, "Türkiye’de işlettiğimiz tüm havalimanlarının işletme süreleri ikişer sene uzatıldı ve 2022 kira ödemeleri 2024’e ertelendi." dedi.

TAV Havalimanları Holding BT altyapısına kavuştu!

Atatürk Havalimanı'nın kapanışı sonrasında genel üdürlük binasını Vadi İstanbul'daki yeni hizmet binasına taşıyan TAV Havalimanları Holding, burada kurduğu HPE'nin Şekillendirilebilir, Hiper Bütünleşik mimari ve veri depolama çözümleriyle geleceğe güvenle bakan BT altyapısına kavuştu.

türkiyedeki havalimanları Haberi

türkiyedeki havalimanları

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, yapım çalışmaları devam eden Türkiye'nin ikinci, dünyanın ise üçüncü denize inşa edilen Rize-Artvin Havalimanı inşaatını inceledi. Arslan, Anadolu Ajansı muhabirine yaptığı açıklamada, havalimanının Türkiye'nin önemli projelerinden biri olduğunu, geçici olarak 390 metrelik bir mendireğin inşasının tamamlandığını, projenin bitmesinin ardından bunun da kaldırılacağını belirtti.

Konvansiyonel bir havalimanı yaptıklarını söyleyen Arslan, 3 bin metre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde pisti bulunacak havalimanına, üç büyük ve bir küçük gövdeli uçağın da aynı anda park edebileceğini belirtti.

"Bir rekor içeriyor"


Bölgeye yakışır bir havalimanı olacağını belirten Arslan, yılda 3 milyon kişiyi ağırlayabilecek bir terminal yapılacağını söyleyerek, "Dünyanın üçüncü, Türkiye'nin ikinci denize yapılan havalimanı olacak. Derinlik açısından Rize-Artvin Havalimanı bir ilk olacak. Ordu-Giresun Havalimanını da denizde yaptık ama burası oradan 8-10 metre...