21 / 05 / 2024

türkiyedeki jeotermal sahalar

türkiyedeki jeotermal sahalar

Jeotermalde Avrupa birincisi Türkiye, şu an bu kaynakla 100 metrekarelik 4 milyon evi ısıtabilecek kapasiteye sahip. Sondajla arama faaliyetleri yıllık 2 binden 28 bin metrelere çıkarken, keşfedilmiş jeotermal sahası 225’e yükseldi.

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Saba Jeotermal İnşaat Ve Turizm Yatırımları Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Ataşehir'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Barış Tüysüz ve Sait İlhan ortaklığında kuruldu.

Türkiye için sevindiren gelişme! Beyaz petrol fırsatı

Dünya genelinde ısınma ve tarım gibi birçok alanda kullanılan ve beyaz petrol olarak bilenen jeotermal enerji Türkiye'ye üst sıralara yükseltiyor. Jeotermal enerjide Türkiye, dünyada 7'nci Avrupa'da 1'inci sıraya çıktı.

Petrol müjdesi! Terörden arındırılan bölgede bulundu

Enerji ihtiyacını yerli imkanlarla karşılamak isteyen Türkiye, petrol sahalarını bulmaya devam ediyor. Terörden temizlenen Şırnak adeta petrol sahası. İşte tüm detaylar...

Ücretsiz tahsis edilecek sahaların başvurusu için son gün!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM) tarafından 12 ilde 35 saha için başvuru dönemi bugün sona eriyor. Türkiye genelinde ilana çıkarılan sahalar 49 yıllığına ücretsiz tahsis edilecek.

Ücretsiz tahsis edilecek sahalar için son başvuru 23 Kasım!

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), 12 ilde özel ağaçlandırma yapılacak 35 saha için ilana çıktı.Türkiye genelinde ilana çıkarılan sahalar için son başvuru tarihi 23 Kasım 2018 olarak açıklandı.

Türkerler'den 664 milyon dolarlık yatırım!

Birçok sektörde faaliyet gösteren Türkerler Holding, 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımına başlayacak. Firma, JES 3 santrali yapımından sonra sırasıyla JES 4, 5, 6, 7 ve 8 yatırımlarını tamamlayacak.

Türkerler Holding'den 664 milyon dolarlık jeotermal yatırımı!

Türkerler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker, Manisa Alaşehir'de toplam yatırım bedeli 664 milyon doları bulacak olan yeni jeotermal enerji santralleri (JES) kuracaklarını söyledi.

İzmir Seferihisar'da acele kamulaştırma kararı!

Maliye Bakanlığı, İzmir Seferihisar'da tesis edilecek jeotermal enerji santralinin yapımı amacıyla acele kamulaştırma yapacak..

Muğla'da bazı sahalar jeotermal kaynak için ihaleye çıkıyor!

Muğla’nın ünlü turizm cennetleri Bodrum, Datça, Fethiye, Köyceğiz’deki sahalar ihaleye çıkarıldı. İhaleyi kazanan, jeotermal kaynak ve doğal mineralli su arayacak. Bulması halinde 30 yıl işletecek..

Avcılar Sahil Parkı cazibe merkezine dönüştü!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Avcılar Sahil Parkı'na parkta, oturma alanları, deniz kıyısında yürüyüş parkuru, koşu, bisiklet için özel yollar, go kart pisti, seyir terasları, spor sahaları inşa etti. İBB, alanı cazibe merkezine dönüştürdü.

Türkiye'de yatırımın önü açılacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, zeytinlik sahalarla ilgili düzenlemeye ilişkin konuştu. Türkiye'de yatırımının önünü açacaklarını söyleyen Özlü, zeytinlik sahalarına zarar verilmeyeceğini açıkladı.

Doğan Jeotermal Group'tan 2 yeni termal tesis geliyor!

Mühendislik okuduğu yıllarda Türkiye’nin jeotermal potansiyeli ile tanışan Mehmet Ali Doğan, 1994’ten itibaren adeta kafayı bu konuya taktı. Bu alanda ülkemizin en büyük girişimcilerinden biri haline gelen Doğan, 3 büyük termal tesisi kurdu ve 2 tesisin yatırımını başlattı.

Manisa'da jeotermal santral çalışmaları için acele kamulaştırma!

Manisa İli Sınırları İçerisinde Yer Alan 2012/27 Numaralı Jeotermal Kaynak İşletme Ruhsat Sahasında Yapımı Devam Eden Jeotermal Enerjiye Dayalı Santral Çalışmaları Kapsamında Bazı Taşınmazların acele kamulaştırılması kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayınlandı.

türkiyedeki jeotermal sahalar Haberi

türkiyedeki jeotermal sahalar


Enerjide dışa bağımlı olan Türkiye, jeotermalde Avrupa birincisi. Şimdi bu potansiyel yeni yatırımlarla harekete geçiriliyor.


 Jeotermalde Avrupa birincisi Türkiye, şu an bu kaynakla 100 metrekarelik 4 milyon evi ısıtabilecek kapasiteye sahip. Jeotermal potansiyeli 31 bin 500 Megawatt termali (MWt) buluyor. Sondajla arama faaliyetleri yıllık 2 binden 28 bin metrelere çıkarken, keşfedilmiş jeotermal sahası 225’e yükseldi. Bu yıl jeotermal potansiyelin yüksek olduğu 20 ilde maliyeti 30 milyon 293 bin TL’yi bulacak arama ve araştırma çalışması yapılacak. 31 bin 500 MWt olan jeotermal potansiyeli ile dünyada 7, Avrupa’da ise 1’inci sırada yer alan Türkiye, 114.2 MW kurulu elektrik kapasitesiyle de dünyada 12’nci sırada bulunuyor. Teorik jeotermal potansiyeli 31 bin 500 MWt olan Türkiye’de 2005’te 173 olan keşfedilmiş jeotermal saha sayısı günümüz itibariyle...