06 / 05 / 2024

türkiyedeki osb ler

türkiyedeki osb ler

İSO, yabancı yatırımcıların akın ettiği İran pazarında 10 milyar dolarlık OSB kuracak. İşgücünün yüzde 85’i İran, 15’i ise Türkiye’den karşılanacak.

Hepsi Burada'da Yumatu TV'ler uygun fiyata!  

Hepsi Burada yaz moduna girdi ve TV'lerde uygun fiyat sezonunu açtı. Yumatu TV'ler fiyatı bakımından piyasanın çok altın ve verim bakımından amiral gemilerine kafa tutan bir model olduğundan tam bir fiyat performans ürünü olarak biliniyor. Peki 15 Haziran 2023 fiyat listesi nedir?

Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü!

Migros Market haftanın indirimli aktüel ürünlerini duyurdu. İndirim kapsamında Beypiliç, Şenpiliç, Gedik, Lezita, Gözde bütün piliçler 48 TL'ye ayçiçek yağı 4 litre 99 TL'ye düştü.

Bu haber iş arayanlara bayramı yaşatacak! 86 belediyede birden ilan açtı! Biri size uygun olabilir!

Bir işi bulunmayan ve yeni bir iş arayışında olanlar için müjde gibi haber geldi. 86 belediyenin yeni eleman almak için açtığı ilanlarla binlerce kişi  işe alınacak. Peki hangi belediyede ne tür işler var?  Başvuru nereye yapılacak? Hangi şartlar aranıyor? İşte detaylar…

Sanayide yeşil dönüşüm OSB'lerle başlayacak!

Türk Ytong Yönetim Kurulu Başkanı Fethi Hinginar, Yeşil Mutabakat’la ilgili olarak yaptığı açıklamada, “Çevreye duyarlı üretim altyapısının oluşturulması, akıllı ve çevreci üretim modeline geçişte OSB’ler öncü bir role sahip. Yeşil OSB konseptini benimseyen pilot OSB’leri görmeye başladık" dedi.

Memiş Kütükcü: Bedelsiz arsa tahsisi uygulaması ticarete can suyu olacak!

Organize Sanayi Bölgeleri Üst Kuruluşu (OSBÜK) Başkanı Memiş Kütükcü, OSB'lerde arsa tahsis uygulamasının ticaret açısından can suyu niteliğinde olacağını dile getirdi.

İzmir'deki tarıma dayalı OSB'ler için süreç hızlanıyor!

İzmir ve çevresinde kurulması planlanan tarıma dayalı organize sanayi bölgelerinde (TDÍOSB) süreç hızlandı, il genelinde 7 adet kurulması planlanan TDÍOSB'ler arasında yer alan Bayındır Çiçekçilik TDI Bile Kınık TDÍOSB'de yönetim kurulu başkanı ve vekilleri ile denetim organları seçimleri yapıldı.

Mardin OSB koronavirüs salgınında da yatırımcıların gözdesi!

Teşvik uygulaması sayesinde girişimcilerin büyük ilgi gösterdiği ve doluluk oranının yüzde 100 oranına ulaştığı Mardin OSB'nin alanı genişletildi, 6 firmaya fabrika kurmaları için de yer tahsisi yapıldı.

OSB'lerde yeni dönem!

OSBÜK Başkanı Memiş Kütükcü, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın altını çizdiği ekonomide yeni dönemde OSB'ler kritik rol oynayacak. İşte bizim bu kritik sürece, altyapılarımızla, yatırımcı dostu bakış açımızla, yeni tahsis alanlarımızla hazır olmamız lazım" dedi.

OSB yatırımında yeni düzen! 5 aşamada değişen OSB algısı!

Kent merkezleri ile OSB’ler arasında kurulacak planlı ilişkiler, toplu taşıma olanaklarından yararlanmayı sağlayacak, kent imar planları OSB merkezli tasarlanacak. İşte 5 aşamada değişen OSB algısı....

OSB’lerde yatırım atağı!

Yurt genelinde kurulacak tarıma dayalı OSB’ler ile sektörde ihtisaslaşmayı, işletmelerin katma değerli üretime yönelmesini ve tarıma dayalı sanayinin tüm bölgelerde gelişmesi amaçlanıyor.

Manisa, sanayideki gücünü yeni OSB’lerle artıracak!

Manisa’da yeni OSB’ler kurulması planlanıyor. Bölgenin en önemli sanayi üsleri arasında yer alan Muradiye Islah OSB, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın onayıyla ‘ıslah’ ibaresinden kurtulurken, Saruhanlı Karma OSB’nin fizibilite çalışmalarına geçildi.

Yurt dışında OSB'ler kurulabilecek!

Organize sanayi bölgesi tüzel kişilikleri ya da Türkiye'de yerleşik şirketler tarafından yurt dışında OSB'ler kurulabilecek, kurulan, işletilen veya ortak olunan bu bölgeler için eğitim ve danışmanlık ile kredi destekleri de sağlanabilecek.

OSB'lerin yatırım avantajları neler?

OSB'ler elektrik, su faturası indirimlerine, lojistik köy hizmetlerinden Ar-Ge laboratuvarlarına, son teknoloji altyapı imkanlarına kadar birçok destek sağlanıyor. Alanlar, doğru yatırımın adresi olarak gösteriliyor...

türkiyedeki osb ler Haberi

türkiyedeki osb ler

Batı'nın ekonomik yaptırımlarını kaldırdığı İran'da Türkler'in yatırımları hız kazandı. İSO, İran Ticaret Sanayi Maden ve Tarım Odası (TSMTO) ile Organize Sanayi Bölgesi (OSB) kurulması için iyi niyet anlaşması imzaladı. İran TSMTO Başkanı Muhsin Celalpur, "Sanayi bölgesi için ilk etapta 10 milyar dolarlık yatırım yapılacak" dedi. İSO Başkanı Erdal Bahçıvan ise "İran'da bir OSB oluşturmak için odamızda deneyimli arkadaşlarımızdan oluşacak bir çalışma komisyonu hazırlığına başlıyoruz" diye konuştu. Varılan anlaşmaya göre, OSB'deki işgücünün yüzde 85'i İran, 15'i ise Türkiye'den olacak. Celalpur, sanayi birimlerinin inşa çalışmalarının bu yılın ikinci yarısında başlayacağını söyledi.


ÖZEL STATÜYE SAHİP OLACAK

İran TSMTO Bakan Yardımcısı Ali Yezdani ise ülkedeki sanayi bölgelerinde yabancıların yer aldığını ancak ilk kez yabancı bir ülkenin İran'da Özel Sanayi Bölgesi kuracağını belirtti. Yezdani, "Türkiye'nin yanı...