28 / 04 / 2024

türkiyedeki otel sayısı

türkiyedeki otel sayısı

Mayıs 2014 ayı için ülke genelinde 22 yeni otel projesi "Teşvik Belgesi", 4 otel ise "Modernizasyon/Tevsi Teşvik Belgesi" olmak üzere toplam 26 otel 'Teşvik Belgesi" aldı

Türkiye son 5 yılda yatak sayısını en çok artıran ülke oldu!

Derlenen bilgilere göre, Türkiye Avrupa'nın en fazla turist çeken ülkeleri Fransa, İspanya ve İtalya'nın yer aldığı Akdeniz çanağındaki turistik ülkeler arasında yatak sayısındaki artışla ilk sıraya yükseldi.

Türkiye’de otel doluluk oranları sinyal veriyor!

TUYED Ar-Ge’nin otel doluluk oranlarını araştıran STR’nin verilerinden derlediği bilgilere göre, bu yılın ilk beş aylık döneminde Türkiye’nin dört bölgesinde otel doluluk oranlarıyla odabaşı gelirleri sürekli düşüyor.

Yılın ilk çeyreğinde en çok otelcilik sektörü konuşuldu!

Interpress'in yaptığı araştırma, 2014 yılının ilk çeyreğinde en çok haberin otelcilik sektörü hakkında yayınlandığını ortaya çıkardı. Bankacılık ile İnşaat sektörlerinin de ikinci ve üçüncü sırayı aldığı belirlendi

TÜROB açıkladı! Türkiye'de zincir ve grup otel sayısı 67’ye kadar çıktı! 21'i ise yabancı grupların!

Otel zincir ve gruplarının Türkiye'ye turizm pazarına olan ilgisi artarak devam ediyor. Buna göre, Türkiye'de 46’sı yerli, 21’i yabancı olan zincir ve grup otellerdeki oda sayısı kapasitesi 157 bine çıktı.

Migros, Eylül'de 35 yeni mağaza açtı! Mağaza sayısı 3 bin 205, satış alanı 1 milyon 897 bin metrekare oldu! 

Migros tarafından, Eylül ayında açılan yeni mağaza sayısını ve mağazaların formatlarını tek tek açıklandı. İşte detaylar...

Twitter'a rakip olarak piyasaya sürülmüştü: Threads’in kullanıcı sayısı 100 milyonu geçti!

Facebook, Instagram ve WhatsApp'ın sahibi Meta'nın Twitter'a rakip olarak piyasaya sürdüğü sosyal medya platformu Threads'e kayıt olanların sayısı 100 milyonu aştı. İşte detaylar...

Hayalet AVM'lerin sayısı katlandı! AVM'ler bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor! 

Türkiye’de sayısı 450’yi geçen AVM’lerin kimisi için aylarca sıra beklenirken, kimisi bankalara geçiyor ya da icradan satılıyor. 452 AVM’nin doluluk oranı pandemi de yüzde 92-93’lerden 85’e kadar düştü...

Kurulan şirket sayısı Aralık'ta yüzde 2,21 azaldı!

Geçen aralık ayında kurulan şirket sayısı, bir önceki aya göre yüzde 2,21 azaldı ve 8 bin 477'ye düştü. Kapanan şirket sayısı ise yüzde 221,46 arttı ve 3 bin 160 oldu.

Dedeman Grubu otel sayısını 10 yılda 50’ye çıkaracak!

Dedeman Turizm Grubu, Erzurum Palandöken’de bulunan iki oteliyle 27. kış sezonunun açılışını yaptı. Dedeman Turizm Grubu Yönetim ve İcra Kurulu Başkanı Banu Dedeman, ''17 olan otel sayımızı 10 yılda 50’ye çıkarmayı hedefliyoruz'' şeklinde konuştu.

Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıktı!

Ulaştırma sektörünün Türkiye için stratejik bir sektör olduğunu söyleyen İGA Havalimanı İşletmesi İcra Kurulu Başkanı Kadri Samsunlu, ''Türkiye bu alanda önemli yatırımlar yapmıştır. Havalimanı sayısı 24’ten 56’ya çıkmıştır'' dedi.

Dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir yılda 24 bin kişi azaldı!

Credit Suisse Araştırma Enstitüsü’nün hazırladığı rapora göre, TL’nin dolar karşısında yüzde 21 değer kaybetmesi nedeniyle dolar milyoneri Türklerin sayısı son bir senede 24 bin kişi azaldı. Türkiye, milyoner sayısının en çok azaldığı 3. ülke oldu

İstanbul’da turistik tesis sayısı 10 yılda yüzde 53,4 arttı!

İstanbul’da ağırlanan ve hedeflenen turist sayıları her sene katlanarak artarken, bu büyüklükteki turist kalabalığının ihtiyacına yanıt verecek tesislerin sayısı da 10 yılda yüzde 53,4 arttı.

Karadeniz'de otel sayısı artmalı!

Son yıllarda Körfez bölgelerinden gelen turistlerin sayısının her geçen gün arttığı Karadeniz’de otel sayısının da artması yönünde talepler var..

Wyndham Hotels Türkiye'deki otel sayısını 100'e çıkaracak!

Türkiye'nin en büyük otel zincirlerinden Wyndham Hotels Türkiye'deki 65 otel sayısını 2020'ye kadar 100'e çıkarmayı hedefliyor.

Accor Grubu otel sayısını 100'e çıkaracak!

Rixos, Accor Grubu ile birlikte ülke sayısını 30’a, otel sayısını da 100’e çıkarmayı planlıyor. Rixos Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Fettah Tamince, 2025 yılı cirolarına ilişkin, “Bugün 500 milyondaysak o gün 2,5-3 milyar dolarlık bir ciroyu konuşuruz” dedi.

İHK Holding otel sayısını 30'a çıkaracak!

Turizm, iletişim, enerji ve danışmanlık sektörlerinde faaliyet gösteren İHK Holding, turizm ve enerjide yeııi yatırmdara soyundu. Holding, Molton Hotels markasıyla işlettiği otel sayısını 2017'de sekizden 30'a çıkarmayı planlıyor.

türkiyedeki otel sayısı Haberi

türkiyedeki otel sayısı


Ekonomi Bakanlığınca Mayıs 2014 ayına ait verilen "Yatırım Teşvik Belgeleri" Resmi Gazete'de yayınlandı. Söz konusu veriler konaklama sektörü açısından TUROB tarafından derlendi Mayıs 2014 ayı için ülke genelinde 22 yeni otel projesi "Teşvik Belgesi", 4 otel ise "Modernizasyon/Tevsi Teşvik Belgesi" olmak üzere toplam 26 otel 'Teşvik Belgesi" aldı. Toplamda 335,17 milyon Türk Lirası harcanarak tamamlanacak olaıı yatırımlar ile 1.166 yeni istihdam sağlanacak. Yeni otel yatırımları yatak kapasitesini 5.144 adet artıracak. Toplam 15 şehirde yapılacak yatırımlardan otel sayısında İstanbul 4 otel ile birinci, Antalya 3 otel ile ikinci sn'ada yer alıyor, ilave yapılacak yatak sayısında ise Antalya 1.020 yatak ile ilk sn'ada, Muğla ise 878 yatak ile 2. sn'ada yer akyor.2014 Yılı Ocak-Mayıs aylarım kapsayan 5 aylık dönemde, ülkemizde 43...