19 / 07 / 2024

türkiyedeki parklar

türkiyedeki parklar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve de ilgili kuruluşu İller Bankası A.Ş. ile ortaklaşa yürütülen projenin 2013 yılı Kasım ayından itibaren tamamlanarak hizmete sokulması planlanıyor.

Sit alanları ve milli parklar imara açılıyor mu?

Milletvekilleri tarafından hazırlanarak TBMM'ye sunulan yasa teklifine göre milli parklar, tabiat parkları, tabiat anıtları, tabiatı koruma alanları, doğal SİT ve sulak alanlarda, Turizm Bakanlığı’nın onayı ile 5 yıldızlı otel ve tatil köyleri de dahil turistik tesisler yapılabilecek.

Tabiat parkı ve milli parklar 20 yıldan uzun kiralanamayacak!

TBMM Genel Kurulunda, Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi kabul edilerek yasalaştı. Kanuna göre, tabiat parkı ve milli parkların yatırımcılara kiralanma süreleri sözleşme düzenlendikten itibaren 20 yılı geçmeyecek...

Türkiye'de 3,2 milyon hektar alana "özel statülü" koruma!

Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Genel Müdürlüğünün doğal güzellikleri koruma faaliyetleri kapsamında Türkiye'de 3 milyon 211 bin hektar alanda koruma çalışmaları yapılıyor.

Ankapark EMITT Fuarı'nda tanıtıldı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, İstanbul’da düzenlenen 21. Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nda (EMITT), yapımını sürdürdüğü ve dünyanın en önemli tema parkları arasına girecek olan ANKAPARK'ı tanıtıyor.

Çocuk parklarında kanser tehlikesi!

Medyada bir süre önce “Çocuk parkında kanser oyunu”, “Çocuğunuzu o parklara götürmeyin”, “Çocuk parklarındaki kanser tehlikesi” başlıklarıyla yer alan haberler aileleri tedirgin etmiş, belediyelerin telefonları susmamıştı. Ferahlatan haber, çocuk parkları için hammadde üreten firmadan geldi.

Büyükçekmece'nin parkları yenilendi!

Türkiye'nin en fazla yeşil alanına sahip ilçelerinden biri olan Büyükçekmece, yeni yapılan ve yenilenen parklarıyla hem yeşil alanlarını arttırıyor, hem de çok daha renkli bir görünüme kavuşuyor.

Didim Akbük’e yeni parklar kazandırılıyor!

Didim Belediyesi tarafından Türkiye’nin önemli tatil beldelerinden olan Akbük’e yeni parklar kazandırılıyor. Didim Belediye Başkanı A. Deniz Atabay, Ağustos ayına kadar parkı hizmete açmayı planladıklarını dile getirdi.

Gaziantep Şahinbey'de parklar onarılıyor!

Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, "Havalar ısınınca halkımız kendini dışarı atacak. Bu yüzden tüm parkları elden geçiriyor, eksiklerini gideriyoruz" dedi

Gümüşhane'deki parklar yenileniyor!

Gümüşhane Belediyesi park düzenleme çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor. Gümüşhane Belediye Başkanı Ercan Çimen yaptığı açıklamada kentte bulunan ve eskiyen parkların tümünde yenileme çalışması başlattıklarını kaydetti.

Kent parkları gayrimenkule değer katıyor!

Kent parkları, halkı bir araya getiren kamusal alanlar olmalarının yanı sıra turizme ve çevredeki gayrimenkul piyasasına olumlu etki yapıyor. Türkiye'de özellikle İstanbul'da Lale Festivali gibi etkinliklerle parkların gün geçtikçe önemi artıyor.

Karaman'da parklar yenileniyor!

Karaman Belediyesi, mevcut parklara bakım, onarım ve yenileme çalışması yapıyor. Karaman Belediyesi Park Bahçe Müdürlüğü ekipleri, revize edilmesi gereken tüm parkları elden geçiriyor.

Dikili'ye yeni modern parklar yapılıyor!

Dikili Belediyesi, ilçenin farklı mahallelerinde park yapım ve yenileme çalışmalarına tüm hızıyla devam etti. Ekipler mahallelere yeni modern çocuk parkları kazandırdı.

Düzce'de parklar sosyal tesise dönüşüyor!

Kent içinde bulunan mevcut ve projelendirilen parklar Düzce Belediyesi tarafından sosyal tesis haline dönüştürülecek. Buna göre parklar için birinci öncelik yeşil alanlar ile dinlenme bölümlerin fazlalığı olacak.

türkiyedeki parklar Haberi

türkiyedeki parklar

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı 81 ilde 150 adet park projesini başlattı. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve ilgili kuruluşu İller Bankası A.Ş. ile ortaklaşa yürütülen projenin Kasım ayından itibaren tamamlanarak hizmete sokulması planlanıyor.

Projenin şehirlerde yeşil alanı artıracak önemli bir çalışma olduğuna işaret eden Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, özellikle imkanları kısıtlı olan belediyeler için katkı sağlamış olacaklarını ifade etti. Bakan Güllüce, ”Yaklaşık 77 milyon TL.ye mal olması beklenen 150 adet park yapım işinin tüm maliyeti Bakanlığımız ve İller Bankası tarafından karşılanarak anahtar teslimi gerçekleştirilecektir. Projeyle toplamda 541 dönüm alanda park yapılmasını planladık. Böylece özellikle park ihtiyacı olan, ancak maddi imkanları yeterli olmayan belediyelere hiçbir maddi harcama yapmadan yüzde 100 hibe ile park yapmış olacağız.” dedi.

Projenin; belediyenin nüfusu, belediyeye ait...