03 / 05 / 2024

türkiyenin afet anında yapacakları

türkiyenin afet anında yapacakları

Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay' ın koordinesinde AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yürütülecek strateji için yol haritası şekillendi. İşte AFAD' ın yeni stratejisi...

Anne adaylarına güzel haber: Her doğumda 3 farklı ödeme yapılıyor! Maaşlar hesaplara tıkır tıkır anında yatırılıyor! 

Devlet çalışan kadınlara destek olmaya devam ediyor. Bu kapsamda anne adaylarına doğum süresince çocuk parası, doğum parası, süt parası gibi üç farklı ödeme yapıyor. 

Ziraat, Garanti, İNG, Vakıfbank duyurdu: Türkiye genelinde başvuran emeklinin hesabına anında para yatıyor!

Milyonlarca emekliye ilgilendiren emekli promosyonları ağustos ayında güncellendi. Emekli maaşını bankalardan alan herkese anında promosyon ödemesi yapıyor. İşte detaylar...

İş Bankası'ndan anında kredi imkanı! 

Türkiye'nin önde gelen bankalarından biri olarak bilinen İş Bankası'ndan anında kredi müjdesi geldi. Hemen buraya bakın... Bütün ayrıntılar belli oldu...

Garanti Bankası'ndan anında 50 bin TL müjdesi geldi!

Bankalardan kredi kampanyaları konusunda açıklamalar peş peşe gelmeye devam ediyor. O bankalardan biri de Garanti Bankası oldu. Garanti Bankası'ndan anında 50 bin TL krediye ilişkin müjde geldi.

Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı?

Milyonların beklediği enflasyon verileri belli oldu. Emekli, memur, asgari ve diğer kalemdeki maaşlar enflasyon verilerine göre belirleniyor. Peki, Enflasyon verileri asgari ücrete nasıl yansıtılacak? Temmuz ayında asgari ücrete ara zam yapılacak mı? İşte detaylar...

İş Bankası'ndan nakit ihtiyacı olanlara anında kredi müjdesi!

İş Bankası, müşterilerinin nakit ihtiyaçlarını geciktirmeden karşılamak istemeleri durumunda özel bir çözüm sunmaktadır. "Anında Kredi" olarak adlandırılan bu hizmet, pratik bir bireysel kredi seçeneği olarak öne çıkmaktadır.

Bu bankalarda hesabı olanlar yaşadı! 4 bankada hazır kredi seferberliği başlattı! 10 bin TL anında cebinizde!

Bu bankalarda hesabınız varsa şanslısınız. Bankalar 10 bin TL nakit ödeme anında ödeyecek. İşte detaylar!

Elektrikte bunu sakın yapmayın. Faturayı anında 2 katına çıkarıyor. 2 kat fazla para ödersiniz

Elektrik kullanım ücretlerinin yükselmesinin ardından vatandaşlar tasarruf etmenin yollarını aramaya başladı. Elektrik faturasını anında 2 katına çıkaran yöntem paylaşılarak vatandaşların dikkat etmesi gerektiği ifade edildi.

Euro 65 gün sonra böyle olacak! Geri sayım başladı! Bu rakamı görenler anında dövizciye koşacak

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Bu sene mayıs ayın faiz kararını 16 Haziran 2023 tarihinde açıklayacak. Euro 65 sonra böyle olacak.  Geri sayım başladı! Bu rakamı görenler anında dövizciye koşacak!

Süt, patates, soğan, mercimek, tereyağı ve fasulye.. Resmi Gazete’de duyuruldu... Herkes kullanıyor flaş gelişme

Türkiye'de neredeyse Süt, patates, soğan, mercimek, tereyağı ve fasulye kullanmayan vatandaş yok. Herkesin kullandığı bir ürünle ilgili önemli gelişme yaşandı. İşte detaylar...

Anne ve babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk desteği zamlandı mı?

Devlet tarafından çocuklu ailelere destek sağlanıyor. Anne ve babalar hemen bakın! 1, 2, 3 ve daha çok çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk desteği zamlandı mı?

Aile Bakanlığı`ndan son dakika Mart 2023 müjdesi! Kimliği ile başvuran anında 1.200 TL'yi kapacak!

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'ndan ihtiyaç sahibi ailelere müjde! Bu şartları sağlamanız halinde bin 200 TL anında ödenecek. İşte bütün detaylar...

Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?

Çocuklu ailelere devlet desteği veriliyor. Anne babalar şimdi bakın! 1, 2, 3 ve daha fazla çocuğu olanlara PTT'den anında veriliyor! Çocuk yardımı zamlandı mı?

türkiyenin afet anında yapacakları Haberi

türkiyenin afet anında yapacakları


Afetle mücadelede yeni yönetim… Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı programını hazırladı. ‘Sıfırıncı dakika hedefi’yle, afet yaşanmadan tüm hazırlıklar bitmiş olacak. 


BAŞBAKAN Yardımcısı Beşir Atalay'ın koordinesinde AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı) tarafından yürütülecek strateji için yol haritası şekillendi. İşte AFAD'ın yeni stratejisi:

- Risk Odaklı Bütünleşik Afet Yönetimi Sistemi kurulacak. Tüm paydaşların görev, yetki ve sorumluluklarının belirleneceği üst düzey niteliğinde bir strateji hazırlanacak.

- Hazırlık ve müdahale kapasitesi, 2017 sonuna kadar her yıl yüzde 25 iyileştirilecek. Bu yıl iki uluslararası tatbikat, 12 tane de yerel tatbikat planlanıyor.

- Afet sonrası hayatın en kısa sürede normale dönmesini sağlamak amacıyla, toplumsal, ekonomik, fiziksel, çevresel ve iletişim teknolojileri gibi iyileştirme evrelerine ilişkin "iyileştirme hızını artıracak plan" hazırlanacak. Tehlike ve risk haritaları üretilerek, "Afet Risklerini...