15 / 05 / 2024

Türkiyenin elektrik ticaret hacmi

Türkiyenin elektrik ticaret hacmi

Türkiye'nin komşularıyla elektrik ticareti hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 45,3 artarak 527 milyon dolara ulaştı. Türkiye 2014'te Bulgaristan'a da 10 milyon 381 bin kilovatsaat elektrik sattı.

Öz Emirler İnşaat Hırdavat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Emirler İnşaat Hırdavat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Ümraniye'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Arif Emir Ormancı tarafından kuruldu.

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Cevdet Çiftci tarafından kuruldu.

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Konen İnşaat Elektrik Taahhüt Ve Otomotiv Ticaret Limited Şirketi bugün Şişli'de 300 bin TL sermaye bedeli ile Cevdet Çiftci tarafından kuruldu.

Tekinoğlu Bilgi Teknolojileri Elektrik Hafriyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. kuruldu!

Tekinoğlu Bilgi Teknolojileri Elektrik Hafriyat İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Ltd.Şti. bugün Sancaktepe'de 1 milyon TL sermaye bedeli ile Yusuf Alkan tarafından kuruldu.

Türksoylum Elektrik İnşaat Otomotiv Plastik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Türksoylum Elektrik İnşaat Otomotiv Plastik Tekstil Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Beylikdüzü'nde İsmail Şakartepe tarafından kuruldu.

Casastroy Yapı Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Casastroy Yapı Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Esenler'de Cihan Sezigen tarafından kuruldu.

Nest Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Nest Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi Beylikdüzü'nde 1 milyon TL sermaye bedeli ile İlhan Göze tarafından kuruldu.

Ölmez İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli yapıldı!

Ölmez İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkez nakli gerçekleştirildi. Ölmez İnşaat Elektrik Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi'nin merkezi Sarıyer'de yapıldı.

Favem Mühendislik Elektrik Elektronik İnşaat Taahhüt Temizlik Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Favem Mühendislik Elektrik Elektronik İnşaat Taahhüt Temizlik Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Üsküdar'da 10 bin TL sermaye bedeli ile Ali Osman Taşdemir ve Mehmet Veysi Işık ortaklığında kuruldu.

Elkin Mühendislik Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Elkin Mühendislik Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Kağıthane'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Ünsal Onursal Yıldız tarafından kuruldu.

Murad Mühendislik Elektrik Pano Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Murad Mühendislik Elektrik Pano Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 10 bin TL sermaye bedeli ile Murat Dere tarafından kuruldu.

Ayaz Toplu Konut Elektrik Mekanik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi kuruldu!

Ayaz Toplu Konut Elektrik Mekanik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Anonim Şirketi bugün Beylikdüzü'nde 100 bin TL sermaye bedeli ile Özgür Ayaz tarafından kuruldu.

Piar Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Piar Elektrik İnşaat Taahhüt Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 500 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Taşdemir tarafından kuruldu.

Türkiyenin elektrik ticaret hacmi Haberi

Türkiyenin elektrik ticaret hacmi

Türkiye'nin komşularıyla elektrik ticareti hacmi, geçen yıl bir önceki yıla göre yüzde 45,3 artarak 527 milyon dolara ulaştı. 


Dış ticaret verilerine göre, Türkiye, geçen yıl komşularına yüzde 204,1 artışla 1 milyar 220 milyon 565 bin kilovatsaat  elektrik ihraç etti. Bir önceki yıl komşulara 401 milyon 262 bin kilovatsaatelektrik ihracatı yapılmıştı.


Elektrik ihracatındaki artışta Irak'taki kısmi normalleşmenin olumlu etkisi ve Yunanistan'a yapılan satışlar önemli rol oynadı. Irak'a yapılan elektrik satışı, 353 milyon 146 bin kilovatsaatten 778 milyon 955 bin kilovatsaate, Yunanistan'a yapılan elektrik satışı, 37 milyon 531 bin kilovatsaatten 431 milyon 229 bin kilovatsaate yükseldi. 


Söz konusu dönemde elektrik satışından elde edilen gelir de 28 milyon 948 bin 63 dolardan 88 milyon 836 bin 20 dolara çıktı. Elektrik ihracatından elde edilen gelirde yüzde...