29 / 04 / 2024

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Sevakin Adası’na yaptığı ziyaretin Sudan’da halen gündemdeki yerini koruduğunu aktaran Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu, Sevakin Adası’nı tarihte olduğu gibi yeniden canlandırmak istediklerini söyledi..

Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliği yeni binası açıldı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Türkiye'nin Dakka Büyükelçiliğinin yeni kançılarya binasının açılışına ilişkin, "Sadece ülkemize değil, Bangladeş'e de yaraşır bir yapı olsun istedik. Yeni büyükelçilik binamızın ülkelerimiz için hayırlara vesile olmasını diliyorum" dedi.

Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanesi olacak!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Rami Kışlası'nı Türkiye'nin en büyük kütüphanelerinden biri haline getiriyoruz" dedi...

Atatürk Havalimanı, Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak!

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi'nin 400 projeyi içeren 100 günlük eylem planını kamuoyuna açıklayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Atatürk Havalimanı’ndaki çalışmalarımızı inşallah başlatacağız ve en kısa zamanda Türkiye’nin en büyük millet bahçesi olacak" dedi...

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 sonuçları açıklandı!

Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu 2017 Araştırması'na göre, TÜPRAŞ, üretimden satışlarda 51,1 milyar lirayla Türkiye'nin en büyük sanayi kuruluşu oldu...

Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor!

Ankara’daki Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin arazisine devâsâ bir kütüphane ile bir de kültür merkezi hayata geçiriliyor. Türkiye’nin en büyük kütüphanesi Beştepe Külliyesi’nde inşa ediliyor.

Hamdi Güvenç: Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız!

YDA Dalaman Havalimanı'nı yeni terminalini devreye almaya hazırlanıyor. YDA Dalaman Havalimanı Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdür A.Hamdi Güvenç "Yeni terminalimizi açtıktan sonra kapalı alan bakımından Türkiye'nin en büyük 2'inci havalimanı olacağız" diyor.

Türkiye’nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı açıklandı!

Bu yıl ikincisi düzenlenen “Türkiye'nin 500 Büyük Hizmet İhracatçısı” araştırması kapsamında Türkiye'nin  şampiyonları belirlendi ve ödülleri verildi. 

Capital, Türkiye'nin en büyük 500 şirketini açıkladı!

Capital’in bu yıl 20’ncisini hazırladığı Capital500 araştırması, derginin ağustos sayısında yayınlandı. İşte 2016 yılına ait Türkiye'nin en büyük 500 şirketi ve ciroları...

Bursa Beton Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 437. sırada!

Bursa Beton, Türkiye'nin En Büyük 500 Sanayi Kuruluşu listesinde 49 basamak yükseldi. Firma, 437. sırada yerini aldı.

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi Adana'da açılıyor!

Türkiye’nin en büyük müze kompleksi bugün hizmete açılıyor. Toplam 68 bin 400 metrekare alana sahip olan kompleks Adana'da bulunuyor.

Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşümü Ankara'da!

Ankara Büyükşehir Belediyesi 2016 yılı Faaliyet Raporu'nu yayınladı. Rapordaki maddeler de en dikkat çekici madde ''Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesinin Ankara'da yürütülmesi'' kararı oldu.

Türkiye'nin en büyük GES ihalesinin kazanı belli oldu!

Türkiye'nin en büyük güneş enerji santrali projesinin ihalesi gerçekleşti. Kalyon- Hanwha Grubu, ihaleyi kazandı. Projeyle 600 bin evin elektrik ihtiyacı karşılanacak.

Türkiye'nin en büyük fuar alanının inşaatı bu ay başlayacak!

İstanbul Dünya Ticaret Merkezi (İDTM), Türkiye'nin en büyük fuar alanını inşa edecek. 500 milyon dolarlık merkezin inşaatı bu ay başlayacak.

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu Haberi

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu

Türkiye’nin Hartum Büyükelçisi İrfan Neziroğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Aralık 2017’de gerçekleşen üç günlük Sudan temaslarını değerlendirdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sudan temasında gündeme gelen Sevakin adası ile ilgili olarak, “Sevakin Adası’nı tarihte olduğu gibi yeniden canlandırmak istiyoruz. Amacımız, adanın restoresini tamamlamak ve turizm merkezi haline getirmek." dedi.

Anadolu Ajansı'nın haberine göre Sudan halkının Cumhurbaşkanı Erdoğan’a karşı ayrı bir muhabbeti bulunduğunu söyhleyen Neziroğlu, "Cumhurbaşkanımız da kendisine olan bu sevgiye karşılık Sudan’a üç gününü ayırdı. İki farklı şehirde birçok temasları oldu. Dünya gözünü, o üç gün süresince Sudan’a çevirdi.” diye konuştu.

Neziroğlu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın hedef koyduğu 2 milyar dolarlık ticaret hacminin de kısa sürede gerçekleşmesi gerektiğini dile getirdi. 

Sudan’ın tarım ve hayvancılık başta olmak üzere birçok alanda yatırım yapılabilecek konumda olduğuna dikkat çeken Neziroğlu,...