06 / 05 / 2024

türkiyenin ilk kök hücre araştırma merkezi nerede

türkiyenin ilk kök hücre araştırma merkezi nerede

Mamak Belediyesi’nin Sağlık Bilimleri İleri Teknoloji Araştırma Vakfı ile birlikte Türkiye’nin ilk kök hücre araştırma üzerine kurulacak merkezi olan Mamak Sağlık ve Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün yapımı hızla devam ediyor.

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul'un ilk köprüsünün temelini yarın atıyoruz!

Çılgın proje olarak bilinen Kanal İstanbul projesi ile ilgili açıklama yapan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, "Bölgesinde lider, dünyada söz sahibi olacak Türkiye'nin en önemli yatırımlarından biri olan Kanal İstanbul'un yarın ilk köprüsünün temelini atıyoruz." şeklinde konuştu.

Kırkdilim tünellerinde ışık göründü!

Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergahlar arasında bulunan Çorum'da yaklaşık olarak 670 milyon liralık yatırımla inşa edilen dev tünellerde ilk ışık göründü.

Çorum'daki tünellerde ilk ışık ağustos ayında görülecek!

Karadeniz Bölgesi'ni İç Anadolu'ya bağlayan en önemli güzergah üzerinde yer alan Çorum'da yaklaşık 570 milyon liralık yatırımla inşa edilen dev tünellerde toplam 2 bin 395 metrelik ilerleme kaydedildi.

Türkiye Varlık Fonu'ndan 10 milyar dolarlık yatırım!

Dış ticaret açığını azaltmak amacıyla stratejik yatırımları gündemine alan Türkiye Varlık Fonu(TVF), ilk yatırımını rafineri ve petrokimya alanında gerçekleştirecek.

Türkiye Varlık Fonu'ndan İstanbul Finans Merkezi açıklaması!

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Sönmez, "Projede ilk etapta inşaatın tamamlanması için müteahhit şirketlerle görüşmeleri hızlandırdık ve her biriyle kamu yararını gözeterek rayiç bedellerin altında oldukça makul meblağlar üzerinden anlaşmalar yaptık" dedi...

Kerkük'ün ilk köy kütüphanesi açıldı!

Irak'ın Kerkük kentinin ilk köy kütüphanesi Büyük Hasar köyünde hizmete açıldı. kütüphaneden aynı anda 150 genç, öğrenci ya da yetişkin yararlanabiliyor. 

Şen Dekorasyon Ahşap İnşaat Taahhüt Hayvancılık Gıda Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şen Dekorasyon Ahşap İnşaat Taahhüt Hayvancılık Gıda Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Şen tarafından kuruldu.

Sefer Mühendislik Proje Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sefer Mühendislik Proje Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nuh Furkan Temür ve Sıddık Diyarbakırlı ortaklığında kuruldu. 

Erhunlar İnşaat Mühendislik Taahhüt Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Erhunlar İnşaat Mühendislik Taahhüt Danışmanlık Ticaret Limited Şirketi bugün Beşiktaş'ta 50 bin TL sermaye bedeli ile Serkan Sezgin tarafından kuruldu.

Türk parası kıymetini koruma tebliğinde değişiklik 2018!

Türk Parası Kıymetini Koruma Hakkında 32 Sayılı Karara İlişkin Tebliğ'de Değişiklik Yapılmasına Dair Tebliğ Resmi Gazete'de yayınlandı.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açıldı!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi, yeşilçam yıldızı Türkan Şoray'ın katıldığı törenle hizmete açıldı.

Yeni havalimanı Türkiye'yi küresel ticarette geleceğe uçuracak!

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı Şekib Avdagiç, yarın ilk fazı hizmete açılacak İstanbul Yeni Havalimanı'na ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Şekib Avdagiç, yeni havalimanı Türkiye'yi küresel ticarette geleceğe uçuracak dedi.

Antalya Türkan Şoray Kültür Merkezi 26 Ekim'de açılacak!

Antalya Muratpaşa Belediyesi tarafından inşa edilen Türkan Şoray Kültür Merkezi'nin yapımı tamamlandı. Türk sinemasının ‘Sultan’ı Türkan Şoray’ın adını taşıyan merkez 26 Ekim'de açılacak.

türkiyenin ilk kök hücre araştırma merkezi nerede Haberi

türkiyenin ilk kök hücre araştırma merkezi nerede

60 bin metrekare proje alanına sahip merkezde ilk olarak hayata geçecek araştırma laboratuarlarının yapımı yüzde 80 seviyesine ulaştı. İlk etapta 3 fakültenin kurulacağı enstitü, yalnızca Türkiye’de değil, dünyadaki hastaların da umudu olacak. Dünyanın en gelişmiş kök hücre teknolojilerine ve tedavi yöntemlerine sahip olacak enstitü, ülkemizi kök hücre araştırmalarında dünyadaki sayılı merkezlerden biri haline getirecek. Dünyanın önde gelen ülkelerinin ardından Türkiye’de Mamak’ta kurulacak merkez, bilimsel çalışmalara da ev sahipliği yapacak.

Kök hücre tedavisinin önemine değinen Mamak Belediye Başkanı Mesut Akgül, “Kök hücre tedavileri modern tıpta her geçen gün daha da önemli hale geliyor. Laboratuarlarımızın yapımı son sürat devam ediyor. Üniversitemiz tamamlandığında hem stratejik hem de ekonomik olarak ülkemize tıp alanında katkı sağlayacak. Türkiye, hastalıkların tedavisinde kullanılan kök hücre üretiminde yurt dışına...