29 / 04 / 2024

Türkiyenin kredi 2014

Türkiyenin kredi 2014

S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan raporda, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin 'BB+' olan kredi notunu, 'negatif' olan not görünümünü teyit etti.

İhtiyaç-taşıt-konut kredisi faizlerinde son dakika! Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank peş peşe açıkladı!

İhtiyaç-taşıt-konut kredi faiz oranları pek çok kişi tarafından merak ediliyor. Peki bankaların kredi faiz oranlarında son durum ne? Hangi banka kaç oranla kredi veriyor?  İşte Ziraat, Denizbank, Yapı Kredi, Akbank güncel faiz oranları...

Emekliler için bankaların promosyon yarışı kızıştı! Yapı Kredi promosyonu ne kadar?

Bankalar tarafından emekli aylıkları için verilen yarış giderek kızıştı. Bankaların art arda promosyon tutarlarını açıklamasının ardından en yüksek rakamı kimin verdiği de merak konusu oldu. İşte Yapı Kredi'nin verdiği promosyonla ilgili detaylar...

Recep Baştuğ: Konut ve tüketici kredi talepleri yüzde 50'nin üzerinde düştü!

Garanti BBVA Genel Müdürü Recep Baştuğ yaptığı açıklamada, konut, tüketici ve taşıt gibi bireysel kredi taleplerinde yüzde 50'nin, kredi kartı harcamalarında yüzde 30'un üzerinde düşüş yaşandığını söyledi.

Türkiye kredi notunu mali disiplindeki kararlılığıyla korudu!

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings Kıdemli Direktörü ve Türkiye Analisti Paul Gamble, Türkiye'nin kredi notunun ve görünümünün korunmasında mali disiplinin sürdürülmesinin rol oynadığını söyledi.

Konutta tüketici kredi faizleri yükseldi!

Konut, araç, ticari ve tüketici kredi faizleri yükseldi. 120 ay vadeyle alınan 100 bin liralık konut kredisinin ödemesi seçim öncesine göre 18 bin lira arttı. Vatandaş, bankalara uğrayamaz oldu.

Türkiye'yi 2014 yılında 41,4 milyon turist ziyaret etti!

Dünya Bankası verilerine göre, 2002 yılında Türkiye’ye giren turist sayısı yıllık 12,8 milyon düzeyindeyken, 2013 itibariyle bu rakam, 37,8 milyona erişti. TÜİK’in açıkladığı verilere göre ise, 2014 yılında ziyaretçi sayısı 41,4 milyon oldu.

Türk Kredi Rating TURYAP’ın kredi notuna A2 verdi!

Türk gayrimenkul sektörüne, 30 yıldır hizmet vermekte olan TURYAP’ın kısa dönemli kredi notu, Türk Kredi Rating derecelendirme kuruluşu tarafından “A2” olarak belirlendi.

Türkiye ekonomisi 2014 yılında yüzde 2,9 büyüdü!

Türkiye ekonomisi, geçen yıl yüzde 2,9 büyüdü. Kişi başına GSYH değeri, 2014'te cari fiyatlarla 22 bin 753 lira (10 bin 404 dolar) olarak hesaplandı.

Türkiye’nin 2014 emlak haritası yayınlandı!

Türkiye’nin en büyük e-ticaret platformlarından sahibinden.com, 2014 yılı Türkiye emlak haritasını yayımladı. Türkiye’nin yedi bölgesinde oluşan emlak satış ve kiralama fiyatları, kiralama dönemleri için de ipucu veriyor.

İşte Türkiye'nin 2014 yılı gayrimenkul karnesi!

Türkiye gayrimenkul sektöründe 2014 yılında yüzde 30 artan A sınıfı ofis arzı, Avrupa pazarları arasında en yüksek artışı kaydederken; AVM pazarındaki yeni arzlar ise yavaşladı.

Türkiye’de ortalama konut fiyatı 175 bin TL!

Uluslararası gayrimenkul danışmanlığı şirketlerinden Amerika merkezli ERA’nın son araştırması Türkiye’de 2014’teki ortalama ev fiyatını ortaya koydu..

2014’te 1 milyon 165 bin konut satıldı!

Türkiye’de 2014’te 1 milyon 165 bin 381 konut satıldı. Bu konutların İstanbul’da yüzde 28.2, Ankara’da yüzde 28.7, İzmir’de ise yüzde 35.1’ini kadınlar satın aldı

Türkiye'nin batısında kadınlar daha çok ev satın aldı!

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre kadınların ev sahibi olma oranı batı illerinde artıyor. Türkiye’de 2014’te 1 milyon 165 bin 381 konut satış sonucu el değiştirdi.

Türkiyenin kredi 2014 Haberi

Türkiyenin kredi 2014

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Standard & Poor's (S&P), Türkiye'nin 'BB+' olan kredi notunu, 'negatif' olan not görünümünü teyit etti.


S&P'nin resmi internet sitesinde yayımlanan raporda, Türkiye'nin 'BB+' olan kredi notunun korunduğu bildirilirken, bu kararın ülke ekonomisindeki büyümenin kademeli olarak tekrar yüzde 3'ün üzerine çıkacağına yönelik beklentileri yansıttığı kaydedildi.


Kuruluşun, dış finansman dengesinin istikrar kazanacağı ve sıkı mali politikaların devam edeceği yönündeki tahminlerinin de yer aldığı raporda, Türkiye'nin 2015 ve 2016 yıllarında yüzde 3, 2017'de ise yüzde 3,4 büyüyeceği öngörüsünde bulunuldu.


S&P, 'negatif' olarak korunan not görümüne ilişkin olarak ise "Türkiye'nin not görünümüne ilişkin değerlendirmemiz negatif olmayı sürdürüyor. Bu, Türkiye'nin 2015 yılında ciddi oranda dış finansmana ihtiyaç duyacak olmasından kaynaklanan aşağı yönlü risklere yönelik görüşümüzü yansıtıyor" ifadelerine yer...