28 / 08 / 2024

Türkiyenin örnek şehir projeleri

Türkiyenin örnek şehir projeleri

İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölüm Başkanı Prof. Dr. Mehmet Ocakçı, 8 Kasım Dünya Şehircilik Günü dolayısıyla yayınladığı mesajında “Şehirlerin kimliğine sahip çıkarak geleceğe aktarmak herkesin ortak hedefi olmalıdır.” dedi.

Türkiye'deki şehir hastaneleri Rusya'ya ilham oldu!

Koronavirüs salgınında başarılı hizmet veren şehir hastaneleri Rusya'nın dikkatini çekti. Moskova'da 1600 yataklı şehir hastanesi inşa edecek olan Rusya inşaatta Türkiye'yi örnek alacak. 

2021 bütçesinde şehir hastaneleri için 16.4 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçe teklifinde şehir hastaneleri için 16 milyar 392 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödeneği ayrıldı. 

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı başladı!

Girişin ücretsiz olduğu Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı kapılarını açtı. Fuar 16 Kasım'a kadar devam edecek...

Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı yarın açılıyor!

Ekonominin lokomotif sektörlerinden olan ve Tüyap tarafından Eskişehir’de bu yıl ilk kez düzenlenecek olan Tüyap Eskişehir İnşaat Fuarı yarın kapılarını ilk kez açacak.

Schindler Türkiye Ataşehir'de merkez ofis açıyor!

Schindler, Türkiye’ye duyduğu güveni İstanbul Ataşehir’de satın aldığı modern ofisine taşıyor. Ofisin resmi açılışı 20 Temmuz günü gerçekleşecek.

Denizli Tır Garajı'nın inşaatı tamamlandı!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacı ile hayata geçirdiği kamyon ve tır garajının inşaatını tamamladı.

Viranşehir'de 7,1 milyon TL'ye satılık tarla!

T.C. Viranşehir Satış Memurluğu Şanlıurfa İl, Viranşehir İlçe'nde yer alan tarlayı 7 milyon 108 bin 589,70 TL bedelle satışa sunuyor. Tarlanın satış ihalesi 3 Eylül'de yapılacak.

Ataşehir’in imar sorununu yakından takip ediyorum!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal Sokak İftarı’nda Ataşehirlilerle oruç açtı. Uysal, “Ataşehir’in imar sorununu yakından takip ediyorum” dedi.

Seydişehir'de 8,1 milyon TL'ye satılık 9 gayrimenkul!

Konya İli, Seydişehir ilçesinde yer alan 9 gayrimenkul T.C. Seydişehir Satış memurluğu tarafından satışa çıkıyor. Taşınmazların toplam satış bedeli 8 milyon 18 bin 973,4 TL olarak belirlendi. 

Türkiye'nin şehir hastaneleri dünya markası oldu!

Kayseri Şehir Hastanesi ile birlikte 5 bin 115 yatak kapasiteli 4 ayrı şehir hastanesi Türkiye’yi sağlıkta marka olan dünya ülkeleri arasına girmesini sağladı. 

Denizli tır garajına kavuşuyor!

Denizli Büyükşehir Belediyesi, kamyon ve tırların şehir merkezinde düzensiz parklanmasının önüne geçmek ve kent trafiğini rahatlamak amacıyla inşa ettiği kamyon ve tır parkı projesinde sona yaklaştı.

Sakarya, yatay mimaride örnek şehir!

Yatay mimarisi ise Sakarya, Türkiye’nin örnek şehirleri arasına girdi. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeki Toçoğlu, “Yatay mimar, farklı bir şehircilik anlayışının doğmasını sağlamıştır” dedi…

Lens Yapı Ataşehir Modern ne zaman teslim?

Yatırım gücü en yüksek “yeni” proje olarak tanıtılan Ataşehir Modern'de 1+1, 2+1, 3+1, 4+1 ve 5+1 daire seçenekleri sunuluyor..

Türkiyenin örnek şehir projeleri Haberi

Türkiyenin örnek şehir projeleri

İTÜ Şehir ve Bölge Planlaması Bölümü’nde, planlama mesleğinin, eğitiminin ve araştırma-uygulama çalışmalarının kalitesinin daha da yükseltilmesine yönelik çabaların kesintisiz sürdüğünü ifade eden Ocakçı; Dünya Şehircilik Günü’ne yönelik yayınladığı mesajda şunları aktardı: "Günümüzde, içinde yer aldığımız şehirlerin daha yaşanabilir kılınabilmesi tüm dünya şehirlerinin ortak hedefidir. Bunun için, doğanın sunduğu kaynakları gelecek kuşaklara kalacak şekilde akılcı kullanmak; tarihi ve kültürel çevre değerlerini koruyarak kullanma bilincini geliştirmek; araştırma ve uygulama alanlarında üretilen bilgiyi kamu yararı gözeterek toplumsal yaşama aktarmak; yerel değerleri küresel ölçekte rekabet edebilir düzeye yükseltebilmek, eşitlikçi, yenilikçi yaklaşımlarla yaşamı ve mekânı düzenleyebilmek yönünde şehirlerin geleceğini yönlendirmek gerektiği kavranmalıdır."


Prof. Dr. Mehmet Ocakçı: “Şehirlerin geleceği, kimliğinin korunmasına bağlıdır.”

Ocakçı, İTÜ Şehir ve Bölge Planlama Bölümü olarak tüm ölçeklerde, yerleşim yerlerine sürdürülebilir yaşam kültürünün...