07 / 05 / 2024

türkiyenin şehir vizyonu

türkiyenin şehir vizyonu

Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği’nin (AY-BİR) ortaklaşa düzenlediği konferanslar serisinde Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce 'Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu'nu anlatacak.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

2022 bütçesinde şehir hastaneleri için 14.1 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

2022 yılı bütçesinde sağlık için ayrılan kaynakta en büyük payın sahibi şehir hastaneleri oldu. Şehir hastanelerinin kiraları için 14 milyar 91 milyon 904 bin TL ödeme yapılacak. 

ABD'de bedava Bitcoin dağıtımı başlıyor!

ABD'nin Missouri eyaletindeki Cool Valley kentinin belediye başkanı Jayson Stewart, bütün şehir sakinlerine Bitcoin dağıtmak amacıyla para topluyor.

Ünlü şarkıcı Akon, yeni fütüristik şehir projesini Uganda'da başlatıyor!

Senegal asıllı ünlü şarkıcı Akon, Senegal'den sonra Uganda'da da fütüristik şehir projesini başlatacağını duyurdu.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

2021 bütçesinde şehir hastaneleri için 16.4 milyar TL kira ödeneği ayrıldı!

Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan 2021 yılı bütçe teklifinde şehir hastaneleri için 16 milyar 392 milyon TL kira ve hizmet bedeli ödeneği ayrıldı. 

Ünlü rapçi Akon'un fütüristik şehrinin detayları belli oldu!

Senegal asıllı dünyaca ünlü şarkıcı Akon'ın fütüristik şehir projesi "Akon City" Senegal'in başkenti Dakar'da tanıtıldı. Yaklaşık 850 hektar arazide inşa edilecek 6 milyar dolarlık projenin yapımına gelecek yıl başlanacak.

Konutlardaki elektrik tüketimi şehir değiştirdi!

Normalleşme sürecinde evde geçen sürenin de azalmasıyla İstanbul Avrupa Yakası'nda 13 Haziran-12 Temmuz'da meskenlerde elektrik tüketimi geçen senenin aynı dönemine göre yüzde 3 düştü.

Şehir Hastaneleri depreme karşı güvende!

Şehir Hastaneleri, depremlerde de kesintisiz çalışacak şekilde yapılıyor. Sağlık Bakanlığı'nın, tüm şehir hastanelerinde sismik deprem izolatörlerini zorunlu hale getirmesiyle birlikte, hastaneler depreme karşı güvenli hale geldi...

Şehir hastanelerine ilişkin soru önergesi hazırlandı!

MHP Adana Milletvekili Mevlüt Karakaya, Şehir hastanelerine ilişkin 9 soru hazırlandı. Karakaya sorularını Başbakan Yıldırım'a iletti..

Vakıf Katılım 40. şubesini Eskişehir'de açtı!

Vakıf Katılım 40. şubesini açtı. Eskişehir Şubesi ile 40 şubeye ulaşan Vakıf Katılım, bir yılda 19 milyon lira kar elde etti.

Isparta Şehir Hastanesi 24 Mart Cuma günü açılacak!

Mersin ve Yozgat'tan sonra inşaatı tamamlanan Isparta Şehir Hastanesi de kapılarını hastalara açtı. Isparta Şehir Hastanesi'nin resmi açılışı ise 24 Mart Cuma günü yapılacak.

Bursa Büyükşehir'den 6 milyonluk yol!

Bursa Büyükşehir’in ‘Bütünşehir’ uygulamaları kapsamında İnegöl’de hizmete alınan 18 kilometrelik Boğazköy Yolu, ilçenin Kestel ve Yenişehir’le bağlantısını sağlamış oldu.

türkiyenin şehir vizyonu Haberi

türkiyenin şehir vizyonu

Şehrin gelecek vizyonunun masaya yatırılacağı "Yeni Türkiye Konferansları" Esenler Belediyesi ile İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği (AY-BİR) tarafından Esenler'de düzenlenecek.  Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce’nin vereceği 'Yeni Türkiye'nin Şehir Vizyonu' konulu konferans, Esenler Belediyesi Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Sanat Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Konferans, 28 Şubat Cumartesi günü saat 14.00'da başlayacak. Konferansta Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu,  İslam Ülkeleri Akademisyen ve Yazarlar Birliği Başkanı (AY-BİR) Prof. Dr. Yusuf Balcı da birer konuşma yapacak. Konferansa, Esenler Belediyesi Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mazhar Bağlı, Şehir Düşünce Merkezi Bilim Kurulu Üyeleri Doç. Dr. Ebru Erdönmez, Yrd. Doç. Dr. Aynur Can, Mimar Prof. Dr. Tülin Görgülü başta olmak üzere çeşitli üniversitelerden öğretim üyeleri, mimarlık ve mühendislik fakültelerinden...