03 / 05 / 2024

ABD'de bedava Bitcoin dağıtımı başlıyor!

ABD'de bedava Bitcoin dağıtımı başlıyor!

ABD'nin Missouri eyaletindeki Cool Valley kentinin belediye başkanı Jayson Stewart, bütün şehir sakinlerine Bitcoin dağıtmak amacıyla para topluyor.



ABD'nin Missouri eyaletindeki Cool Valley kentinin belediye başkanı Jayson Stewart, bütün şehir sakinlerine Bitcoin dağıtmak amacıyla para topluyor.

Cumhuriyet Gazeetesi'nde yer alan habere göre; belediye başkanı, vatandaşların Bitcoinlerini hemen satmalarını istemiyor. Stewart, kripto para biriminin değeri seneler geçtiğinde 500 bin dolara (yaklaşık 4 milyon TL) ualştığında kişilerin Bitcoinlerini sattıklarına "pişman olacağını" belirtti.

ABD de bedava Bitcoin dağıtımı başlıyor!

Bin 500 kişinin yaşadığı küçük kenti zenginleştirmek amacıyla böyle bir plan yaptığına dikkat çeken Stewart, "Dijital, altındır. İster 500 dolarlık (yaklaşık 4 bin TL) ister bin dolarlık (yaklaşık 8 bin TL) olsun, şehrimdeki her hanenin bir miktar Bitcoin aldığını görmek istiyorum" dedi. 

Belediye başkanı, bu planı finanse edilmesi amacıyla gerekli olan paranın büyük bölümünün, ismini açıklamak istemeyen birkaç Bitcoin yatırımcısı tarafından sağlanacağını vurguladı. 

Kendisine destek olan bağışçıları olduğunun altını çizen Stewart, "Hükümet fonu da almaya çalışıyorum, Covid yardımı için gelen yardım parasının bir kısmını da kullanabilirim" diye konuştu.

ABD de bedava Bitcoin dağıtımı başlıyor!

Fakat plana göre Bitcoin alan şehir sakinleri, kripto paralarına ilk 5 sene dokunamayacak. "Bunun gibi fikirler üzerinde çalışıyoruz çünkü bu benim bir numaralı endişem" ifadelerini kullanan Stewart, şunları kaydetti:

"Örneğin biri araba taksidini ödemek için Bitcoin satarsa ??ve onca yıl sonra bitcoin 500 bin civarında değer kazanırsa buna gerçekten pişman olur."

Sakinlere belediye başkanının Bitcoin dağıtmasıyla ilgili fikirleri soruldu. Bazı vatandaşların Bitcoin’i veya kripto para birimini hiç duymadığına, yine de plana açık olduğuna dikkat çekildi.

Örneğin, Postacı Ramona Nickels "Kızım dijital paranın bir sonraki büyük şey olduğunu düşünüyor" diyerek "Nakit para yüzünden insanların kötü alışkanlıkları var ve satın almamaları gereken şeyleri alıyorlar. Ama Bitcoinle paranız belki çocuklarınıza kalabilir. Kızım gelecek yıl üniversiteye gidecek. Ona Bitcoin verebilirim" ifadelerini kullandı.

ABD de bedava Bitcoin dağıtımı başlıyor!

Belediye başkanı ayrıca, Bitcoin'in nasıl kullanılacağına ve güvenli olarak nasıl saklanacağına ilişkin ücretsiz dersler vermeyi de planlıyor. Stewart, bu planlara sene sonuna kadar start vermeyi umuyor.

1 milyarlık TL'lik Dogecoin vurgunu!


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön