10 / 05 / 2024

Türkiyenin Tanapa ortaklığı

Türkiyenin Tanapa ortaklığı

Habertürk Gazetesi ekonomi sayfası köşe yazarı Güntay Şimşek, ''Tanap ne getirip ne götürecek'' başlığını ele aldı. İşte Güntay Şimşek'in bugün ki köşe yazısı;

Türkiye ile Japonya, Ukrayna’yı yeniden inşa edecek!

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Japonya-Türkiye Ekonomik Ortaklık Anlaşması müzakerelerine teknik düzeyde tekrar başlama kararı aldık” ifadelerini kullandı. Müzakere başlıklarının biri de Ukrayna’nın yeniden inşası olacak.

Türkiyenin en çok satan otomobilinden flaş haber! Egea tamamen değişiyor!

Tofaş bünyesindeki Türkiye’nin en çok satan otomobili Fiat Egea’dan çok önemli bir haber geldi. İtalyan otomobil devi Fiat’ın CEO'su Olivier François, Tofaş tarafından üretilen ve Türkiye'de Egea, Avrupa'da ise Tipo ismi ile satılan otomobilin yeni neslinde değişiklik olacağını bildirdi.

Akyaz Gayrimenkul Taahhüt Ve Teknoloji Anonim Şirketi kuruldu!

Akyaz Gayrimenkul Taahhüt Ve Teknoloji Anonim Şirketi Beşiktaş'ta İlhamı Yazıcı ve Tüncer Akar ortaklığında kuruldu.

Rma Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi kuruldu!

Rma Yapı İnşaat Taahhüt Mimarlık Mühendislik Anonim Şirketi bugün Ataşehir'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Mecit Yeşildal ve Rüştü Dücan ortaklığında kuruldu.

Mekan Emlak Gayrimenkul bayilik ve Franchise hizmetini büyütüyor!

Türkiyenin yerli ve milli emlak markası olama yolunda emin adımlarla ilerleyen Mekan Gayrimenkul,  ülke genelinde danışmanlara bayilik ve franchise vermeye devam ediyor. 

Paşalı İmge Mimarlık Taahhüt Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Paşalı İmge Mimarlık Taahhüt Ticaret Limited Şirketi Beykoz'da 100 bin TL sermaye bedeli ile Murat Paşali ve Şenol Tüysüz ortaklığında kuruldu.

Yvz Kağıt Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yvz Kağıt Gıda İnşaat Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün 10 bin TL sermaye bedeli ile Bağcılar'da Harun Yavuz, Merve Vera Gazioğlu, Merve Vera Gazioğlu ve Büşra Tüfekçi ortaklığında kuruldu.

Türk ve Japon müteahhitler rotasını Afrika'ya çevirdi!

Afrika ülkelerinde Çinli müteahhitlerden memnuniyetsizlik olduğunu ifade eden TMB Başkan Vekili Talu, Afrika ülkelerinde "Afrika'da Türk-Japon ortaklığına ihtiyaç var. Şu anda Japonlarla gidip oradaki işlere talip olma zamanı." söyledi.

Türk-Katar ortaklı fon, gayrimenkule 1 milyar dolar ayıracak!

Azure Grup Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Gül, Katar'dan büyük bir heyetin emlak fuarı için İstanbul'da bulunduğunu söyledi. Gül, "Gayrimenkul için Türkiye'ye şu anda bütçemizden yaklaşık 1 milyar dolarlık bir kaynak ayıracağız." dedi...

Rusya'da dev inşaat projesine Türk talip!

Rusya Federal Yol Ajansı Rosavtodor ve Türk-İtalyan ortaklığı ICA Construction, Rusya'da yol inşaatı yatırımları alanında işbirliği yapmak üzere anlaşmaya vardı.

Afrika'nın hızlı treni Türk şirketi ortaklığında kuruluyor!

Tanzanya'da Doğu Afrika'yı Hint Okyanusu'na bağlayacak Darüsselam-Morogoro demiryolu projesi Türk şirketi ortaklığında kuruluyor.

Times Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Times Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi 50 bin TL sermaye ile bugün Sancaktepe'de İlyas Elvan ve Tüncer Kotan ortaklığında kuruldu.

Türkiye, Moody’s’e en güzel cevabı dev projelerle verecek!

Türkiyenin notunu 'yatırım yapılabilir' derecenin altına indiren Moody’s’e en güzel yanıt, birbiri ardına gelen dev yatırımlarla verilecek. Hükümet, ekim ayıyla birlikte peş peşe ihale, temel atma ve dev proje açılışlarına başlayacak.

Türkiyenin Tanapa ortaklığı Haberi

Türkiyenin Tanapa ortaklığı

Bugün, Türkiye ve özellikle Azerbaycan için ticari ve stratejik değeri yüksek, tarihi önemi olan Trans Anadolu Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’nin (TANAP) temeli atılacak. TANAP’ın Türkiye açısından ne kadar stratejik, değerli ve ticari bir proje olduğu tartışmalı bir husus. Bu sebeple, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, uhdesindeki Boru Hatları ile Petrol Taşıma Anonim Şirketi (BOTAŞ) ve Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) ile alternatif doğalgaz boru hattı projelerine de sıcak bakıyor ve TANAP’ın çok girişli yani başka ülkelerin doğalgazının taşınmasını müsaade etmiyor. Netice itibarıyla, Güney Kafkasya Boru Hattı (SCP) ile Azerbaycan’ın Hazar Denizi’ndeki Şahdeniz 2 Gaz Sahası ve diğer sahalarda üretilen doğalgazı öncelikle Türkiye’de TANAP’a, ardından Trans Adriyatik Boru Hattı (TAP) ile Yunanistan, Arnavutluk ve İtalya üzerinden Avrupa’ya ulaştıracak. Yani...