06 / 07 / 2024

Türkiyeyi Anlama Kılavuzu

Türkiyeyi Anlama Kılavuzu

Ipsos, Türkiye’yi Anlama Kılavuzu'nu yayınlandı. Kılavuza göre, Türkiye’de ev sahipliği oranı yüzde 63. Türkler'in yüzde 4'ü müstakil evlerde yaşarken, yüzde 46'sının hayali müstakil bir evde yaşamak...

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu! Branş, kadro ve iller listesi için tıklayın!

45 bin öğretmen ataması için tercih kılavuzu yayınlandı! Milli Eğitim Bakanlığı, 45 bin öğretmen ataması tercih sürecinin bugün başladığını duyurdu. Adaylar, atama tercihlerini 6 Mayıs tarihine kadar yapabilecekler. Sonuçlar ise 8 Mayıs tarihinde açıklanacak.

Bina risk tespit kılavuzu 10 soruda tüm detaylarıyla!

İzmir’den sonra dikkatler binaların dayanıklılığına yöneldi. Vatandaşlar, "Acaba evimiz depreme karşı dayanıklı mı?, Binanın risk tespiti nasıl yapılır?, Riskli çıkan binada tapuya şerh konuluyor mu?" gibi soruların yanıtlarını arıyor. İşte 10 soruda risk tespit kılavuzu...

Kursan Grup Taahhüt Yapı Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Kursan Grup Taahhüt Yapı Mimarlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi Tuzla'da 250 bin TL sermaye bedeli ile Mustafa Kulcan tarafından kuruldu.

Türkiye Varlık Fonu İstanbul Finans Merkezi'ne sermayedar olacak!

Türkiye Varlık Fonu Genel Müdürü Zafer Sönmez, İstanbul Finans Merkezi projesine hareket kazandırmayı planladıklarını söyledi. İstanbul Finans Merkezi'nin 2022'de tamamlanacağı belirtti.

Kentsel dönüşüm kira yardımı kılavuzu 2019!

Kira yardımı süreci ve kira yardımında değişen koşullar, kentsel dönüşüm "kira yardımı uygulamaları kılavuzu"nda yer alıyor. İşte tüm detaylarıyla kentsel dönüşüm kira yardımı kılavuzu 2019...

Türkiye Gastronomi Köyü Projesi hayata geçiriliyor!

Sarıyer Bahçeköy Lifepark'da yaklaşık yüz dönüm arazide hayata geçirilecek Türkiye Gastronomi Köyü, Türkiye Seyahat Acentaları Birliği ile entegre çalışacak

Tokat Şeyh Meknun Türbesi millet kıraathanesine dönüştürüldü!

Tokat Belediyesi tarafından Şeyh Meknun Türbesi, millet kıraathanesine dönüştürüldü. Açıklama, belediyenin resmi sayfasından yapıldı.

TKGM Türk Vatandaşlığı Kılavuzu yayınlandı!

TKGM Türk Vatandaşlığı Kılavuzu yayınlandı. Klavuzla ilgili konuşan Emlak Uzmanı Mustafa Hakan Özelmacıklı “Taşınmazın hangi yolla alındığı ve alınma tarihine vatandaşlık işlemlerinde dikkat edilecek.'' dedi.

Smartcity Architect Teknoloji İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Smartcity Architect Teknoloji İnşaat Taahhüt Danışmanlık Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi bugün Esenyurt'ta 10 bin TL sermaye bedeli ile Kadim Karakuş ve Şayip Coşkun Ağacıklar ortaklığında kuruldu..

Türkiye Taşkömürü Kurumuna ait eski binalar turizme kazandırılacak!

Zonguldak'ın Ereğli ilçesine bağlı Kandilli'de 130 yıl önce inşa edilen raylı sistemle Türkiye Taşkömürü Kurumuna (TTK) ait eski binaların turizme kazandırılması için çalışmalar başlatıldı.

Honaz Tünelleri'nde ışık göründü!

Antalya-İzmir Otoyolu Projesi kapsamında inşa edilen Honaz Tünelleri'nde ışık göründü. 600 metrelik Honaz Tünelleri için ışık görüntü töreni düzenlendi...

Şen Dekorasyon Ahşap İnşaat Taahhüt Hayvancılık Gıda Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Şen Dekorasyon Ahşap İnşaat Taahhüt Hayvancılık Gıda Turizm İç Ve Dış Ticaret Limited Şirketi bugün Çekmeköy'de 50 bin TL sermaye bedeli ile Ahmet Şen tarafından kuruldu.

Sefer Mühendislik Proje Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Sefer Mühendislik Proje Taahhüt Danışmanlık Sanayi Ve Ticaret Limited Şirketi bugün Küçükçekmece'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Nuh Furkan Temür ve Sıddık Diyarbakırlı ortaklığında kuruldu. 

Türkiyeyi Anlama Kılavuzu Haberi

Türkiyeyi Anlama Kılavuzu

Ipsos, Türkiye'yi Anlama Kılavuzu 2018'i yayınladı. Türkiye’yi Anlama Kılavuzu araştırması, Türkiye’yi temsiliyet gücüne sahip olan Ipsos Tüketici Panelleri’ne üye 34 ilden 15,918 birey ile gerçekleştirildi. Araştırma soru formu ağırlıklı olarak ölçekli sorulardan oluşmaktadır ve tasarım bireylerin kendi kendilerine form doldurmalarını kolaylaştırmak üzere yapıldı. Araştırmda 14 yaş üstü Türkiye nüfusu, kentsel ve kırsal alanlar ve 6 coğrafi bölge temsil ediliyor. 

Türkiye'yi Anlama Kılavuzu 2018'e göre, Türkiye’de ev sahipliği oranı yüzde 63 ve Türkiye'deki bireylerin yaklaşık yarısı yaşamak istediği evi müstakil olarak tanımlıyor.

Nasıl evlerde yaşıyoruz?

1- Türkiye’de ev sahipliği oranı geçtiğimiz yıla göre değişim göstermeyerek yüzde 63’te kaldı. Bu oran DE SES (yüzde 73), 46 yaş üstü bireyler (yüzde 76) ile Karadeniz Bölgesi’nde daha yüksek (yüzde 69).

2- Kirada oturan bireylerin oranı...