02 / 05 / 2024

Türkkonut Eryaman imar son durum

Türkkonut Eryaman imar son durum

Eryaman Toplu Konut Alanı içerisinde Toplu Konut İdaresi adına, S.S. Türkkonut Çalışanları Konut Yapı Kooperatifi adına, kayıtlı bulunan 46512 ada 1 parselin kooperatifler arası mülkiyet sorun yaratması sebebiyle imar planı değişikliğine gidiliyor...

Yapı belirsizliği nasıl çözülecek? İnşaat Mühendisi Nazım Ergin çözüm önerilerini tek tek sıraladı!

İnşaat Mühendisi Nazım Ergin, Türkiye'de imar sorunları ve imarsız yapılaşmaya dikkat çekerek çözüm önerilerini sıraladı. 

İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Yıkıma neden olan depremler Türkiye’de imar affıyla yapı kayıt belgesi alan binaların depreme dayanıklı olup olmadığını bir defa daha gündeme getirdi. İmar barışı verileri peş peşe açıklandı! Hangi şehirde kaç bina imar affından faydalandı? 

Beykoz Çayırı Millet Bahçesi oluyor!

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu tarafından veto edilen Beykoz Çayırı’nı millet bahçesine dönüştürecek olan imar planları kabul edildi.

Mamak'ta e-imar dönemi başladı!

Ankara'ya bağlı Mamak Belediyesi, kent genelinde imar işlemlerini kolaylaştıracak e-imar uygulamasını başlattı.

Türkiye'deki imar sorununun sebebi 'arsa üretilmemesi'!

Türkiye'deki imar sorunlarının sebebi arsa üretilmemesinden geçiyor. Yapılan her türlü imar planı daha başlangıçtan itibaren uygulama şansı olmayan, kanun istediği için yapılan birer bürokratik yasak savma olarak hayata geçiriliyor.

Antalya'da zemin etüt çalışmaları yetersiz mi?

Deprem kuşağında bulunan Antalya’da yapılaşma sürekli devam ettiği halde 2002’den bu yana bir etüt raporu hazırlanmadığını kaydeden Antalya Kent Konseyi Başkan Vekili Jeoloji Mühendisi Tunç Tarımcı, “Jeoloji çalışmaları yeniden yapılarak tüm kentin imar alanını güncellenmelidir” dedi. 

Muğla Gümüşlük'teki kaçak yapı imar affı sebebiyle yıkılamıyor!

Gümüşlük’te Antik Myndos Kenti içindeki betonarme yapıya ilişkin Mart ayında yıkım kararı alınmıştı. Fakat sahibinin imar affı kapsamında aldığı yapı kayıt belgesi yıkımı engel oluyor. 

Çorum Hasan Paşa Halk Kütüphanesi arazisi imar değişikliğine onay!

Çorum'da inşa edilen Hasan Paşa Halk Kütüphanesi’nin kapasitesinin genişletilip çağın şartlarına uygun olarak yeniden yapılması için imar planı değişti.

İmar avcıları sahaya indi!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı imara aykırı yapılaşmalla ilgili denetimlerine devam ediyor. Denetimci sayısı ilave edilen bin kişiyle 2 bin 100’e ulaştı. Tüm Türkiye’de imar timleri kaçağa göz yummayacak.

İmar barışı isteyene ‘zorunlu denetim’!

Torba yasa taslağı kapsamında eklenmesi planlanan madde kapsamında Türkiye genelinde imar barışına başvurup yapı kayıt belgesi alan milyonlarca binaya yapı denetim zorunluluğu getirilmesi gündeme geldi.

Beşiktaş Türkali Mahallesi imar planı tadilatı askıda!

Beşiktaş İlçesi, Türkali Mahallesi, 313 ada, 19 parsele ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli nazım ve uygulama imar planı tadilatı bugün askıya çıkarıldı.

Kağıthane Yahya Kemal Tünel Projesi imar planı askıda!

Kağıthane İlçesi, Yahya Kemal Tünel Projesine ilişkin 1/5000 ve 1/1000 ölçekli 24 Ocak 2019 tasdik tarihli nazım ve uygulama imar planı bugün askıya çıkarıldı...

2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

"2019 Yılı Cumhurbaşkanlığı Yıllık Programı" 28 Ekim Pazar günü açıklanmıştı. Yıllık program kapsamında kamulaştırma, toplulaştırma ve imar uygulamaları gibi çeşitli konulara yenilikler getirilecek. Peki, 2019'da inşaat sektöründe neler değişecek?

Türkkonut Eryaman imar son durum Haberi

Türkkonut Eryaman imar son durum


Ankara Eryaman İlçesi, Eryaman Toplu Konut Alanı içerisinde Toplu Konut İdaresi adına, S.S. Türkkonut Çalışanları Konut Yapı Kooperatifi adına, kayıtlı bulunan 46512 ada 1 parselin tamamı Toplu Konut Başkanlığı mülkiyetinde iken Türkkonut Merkez Birliğine protokol kapsamında tahsis edildiği ve sonraki süreçte Kooperatifler arasında mülkiyet sorunları ortaya çıktığından bahisle 46512 ada 1 parselde yapılması istenen ifraz işlemleri ile ilgili 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planı değişikliği teklifi 10 Mart 2014 tarihinde bakanlık tarafından onaylandı.


Bugün askıya çıkarılan imar planları 30 gün boyunca askıda kalacak. S.S Türkkonut Çalışanları Konut Yapı Kooperatifi'ne ait parsele ilişkin hazırlanan imar planları 23 Mayıs 2014 tarihinde askıdan inecek. 




Gülcihan...