19 / 05 / 2024

türkmenistanda türk yapımı inşaatları

türkmenistanda türk yapımı inşaatları

Türkmenistan'da toplu açılış törenleri gerçekleştirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla gerçekleşen törende, çoğunluğu Türk inşaat şirketleri tarafından inşa edilen modern ve çağdaş konut binalarının yanı sıra banka okul ve açıldı

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesi mecliste!

İzmir Atatürk İl Halk Kütüphanesi yapımı projesinin akıbeti meclis gündemine taşındı. CHP'li Sındır, konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Türk yapı sektörü Afrika için Export Gateway to Africa fuarında buluşacak!

Türk yapı sektörü Afrika için bir araya geliyor. 2-4 Aralık 2021 tarihleri arasında CNR Expo İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlenecek olan Export Gateway to Africa Fuarı, birçok sektörde alım heyeti ve binlerce satın alımcıyı buluşturacak.

Türk yapı sektörü Avrupalı müteahhitler ile buluştu!

Türk yapı malzemeleri sektörü, Avrupalı müteahhitler ile Finlandiya'nın başkenti Helsinki'de buluştu.

Türk yapı sektörü Project Qatar Fuarı’nda boy gösterecek!

Son yıllarda müteahhitlik sektörünün en canlı piyasalarından biri haline gelen Katar pazarına büyük önem veren Türk Yapı Malzemeleri Sektör Kurulu, Doha’da düzenlenecek olan Project Qatar Fuarı’na katılacak.

Türk Yapı Malzemeleri sektörü Amerika'ya odaklandı!

Türk yapı malzemeleri sektörü, Avrupa ve Amerika pazarına odaklandı. Türk sanayisinin ihracatına katkı sağlamak isteyen sektör bu kapsamda fuarlara katılım, ticaret heyeti düzenleme, Türk Ticaret Merkezi kurma gibi girişimlerde bulunuyor. 

Türk yapı malzemeleri sektörü yeni pazarlara yöneldi!

İDDMİB Başkanı Mertöz, “Türk yapı malzemeleri sektörünün ihracat pazarlarını artırması için sadece ihracat gerçekleştirdiğimiz ülkelerdeki Türk müteahhitlerine değil, o ülkelerdeki yerel firmalara da satış yapmalıyız” şeklinde konuştu.

Türk Akımı'na 42 milyar ruble yatırım yapılacak!

Rus enerji şirketi Gazprom, Türk Akımı boru hattının inşası için 2017'de 42 milyar rublelik (yaklaşık 700 milyon dolar) yatırım yapılacak.

Türk Akımı için 7 milyar euroluk yatırım yapılacak!

Güney Akım’a yapılan harcamalar da dahil olmak üzere Türk Akımı doğalgaz boru hattının hayata geçirilmesi için gereken yatırımın 7 milyar euro’yu bulduğu belirtildi.

Aleksey Miller: Türk Akımı 2019'da tamamlanabilir!

Gazprom İcra Komitesi Başkanı Aleksey Miller, Türk Akımı doğalgaz projesinde iki hat için inşaatın 2019 sonunda tamamlanabileceğini belirtti.

Türk Akımı, TANAP'a rakip değil!

TANAP Genel Müdürü Düzyol, Rus gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak Türk Akımı'nın TANAP için kısa vadede rekabet yaratmasının söz konusu olmadığını söyledi.

Aleksandr Novak: Türk Akımı iş birliğimizin gelişmesine yardımcı olacak!

Rusya Enerji Bakanı Novak, Türk Akımı Projesi'nin imzalanmasına ilişkin, "Bu tarihi bir anlaşma. Bunun gerçekleşmesi bizim ikili iş birliğimizin gelişmesine yardımcı olacaktır.” dedi.

Türk Akımı'nda ortak şirket formülü!

EPPEN Başkanı Dr. Volkan Özdemir, Türk Akımı'nda birinci hat üzerinden Rus gazının Türk pazarına ulaşacağını söyledi.

Türk Akımı'nın inşaatı 2018'de başlayacak!

Rus enerji şirketi Gazprom’un İcra Komitesi Başkanı Miller, Türk Akımı doğalgaz boru hattı projesinde inşaatın 2018’de başlayacağını bildirdi.

türkmenistanda türk yapımı inşaatları Haberi

türkmenistanda türk yapımı inşaatları

Türkmenistan'da toplu açılış törenleri gerçekleştirildi. Devlet Başkanı Gurbanguli Berdimuhamedov'un katılımıyla gerçekleşen törende, çoğunluğu Türk inşaat şirketleri tarafından inşa edilen modern ve çağdaş konut binalarının yanı sıra banka okul ve kreş hizmete açıldı.Nata Holding tarafından Atamurat Niyazov Caddesi üzerinde 5M İnşaat. Total İnşaat. Özerli İnşaat. Şahin İnşaat. ERG İnşaat. İlk İnşaat firmaları tarafından inşa edilen konutların toplu açılışı yapıldı. Bu projelerin toplam maliyetinin 500 milyon doları geçtiği kaydedildi. Cadde üzerinde 14 konut Türkmenistan Devlet Kalkınma Bankası binası, 2 okul ve 2 kreş inşa edildi. Sabah saatlerinde gerçekleştirilen ve 20 tesisin hizmete açıldığı törene. Devlet Başkanı Berdimuhamedov da katıldı. Berdimuhamedov ve resmi heyet. 2 kilometrelik yolu yürüyerek geçti ve cadde üzerinde inşa edilen konutları inceledi. Türk firmaları tarafından Türkmenistan'ın çeşitli bakanlıklarının...