07 / 05 / 2024

türksat 4a uydusu ne işe yarayacak

türksat 4a uydusu ne işe yarayacak

Türkiye'nin yeni uydusu TÜRKSAT 4A, Türkiye saatiyle 23.09'da Kazakistan' daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarıyla fırlatıldı. TÜRKSAT 4A uydusunu Türk ve Japon mühendisler ortaklaşa üretti...

Türksat personel alımı yapacağını duyurdu! Hangi şartlarda kaç personel alınacak?

Türksat tarafından farklı kadrolarda istihdam edilmek için personel alımı yapılacağını duyurdu. Peki, hangi pozisyonlara personel alınacak? Başvurular nereden ve nasıl yapılacak? Başvuru şartları neler?

Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024! Emekliler şimdi bu tabloya bakın!

Emekli olmaya yakınlaşan binlerce vatandaş, 'Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024' gibi konuları merakla araştırıyor. İşte Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024...

Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım? 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama 2024!

Yeni emekli olacak milyonlarca kişi sık sık 'Bugün emekli olsam ne kadar maaş alırım?' sorusunun yanıtını araştırıyor. İşte 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplama 2024! 

4A, 4B, 4C 29 Ekim 2023 emekli ikramiyelerinde son durum ne? İkramiyeler hesaplara ne zaman yatırılacak? 

4A, 4B, 4C 29 Ekim 2023 emekli ikramiyelerindeki son durum pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki emekli ikramiyeler hesaplara ne zaman yatırılacak?

Emekli promosyon ödemelerine kallavi zam var mı? SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri çok acil bakın!

Emekli promosyon ödemelerine kallavi zam olup olmadığı pek çok kişi tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklileri çok acil bakın...

TÜRKSAT 6A'da sona gelindi! Ne zaman fırlatılacak?

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türksat 6A uydusunun 2024 yılının mart ayında yerde teslimini planladıklarını, haziran ayı içinde de fırlatma işlemlerini gerçekleştirmeyi planladıklarını ifade etti.

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatacak? Emekliye 5 bin TL müjdesi!

SSK, Bağkur, 4A, 4B emeklilerine 29 Ekim ikramiyesi ne zaman yatacak sorusunun yanıtı pek çok kiş tarafından merak ediliyor ve araştırılıyor. Peki söz konusu ikramiyeler ne zaman yatacak?

Emekli maaş hesaplama robotu 2023! 4A, 4B, 4C emekli maaşı kaç lira? Hemen bu hesaba bakın! 

Temmuz zammı ile kök maaş üzerinden 4A, 4B, 4C emekli maaşı hesaplaması yapan SSK ve Bağ-kur'lular, "Ne kadar emekli maaşı alırım?" sorusunun yanıtını da araştırıyor. İşte o hesap...

Milli gözlem uydusu İMECE başarıyla uzaya fırlatıldı

Türkiye'nin yüksek görüntü çözünürlüğüne sahip yerli ve milli ilk gözlem uydusu İMECE, Türkiye saatiyle 09.48'de ABD'nin Vandenberg Uzay Kuvvetleri Üssü'nden uzaya fırlatıldı.

4A 4B 4C emeklileri şaştı kaldı! Bu kadarı beklenmiyordu! İşte temmuz sonrası yeni maaş tablosu!

Temmuz ayında yapılacak maaş zamları şimdiden merakla araştırılıyor. Uzmanlar asgari ücrete ve emekli maaşlarına yapılacak zamma dair tahminlerini açıkladı. İşte detaylar!

4A, 4B ve 4C emeklileri bayram edecek! Giriş senenize göre 4.125 TL zam alacaksınız

4A, 4B ve 4C emeklilerine müjdeli haber geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın da son olarak yüzde 30 olarak zam güncellemesi yaptığı aylıklar için merakla detaylar araştırılıyor. İlave ödeme için emekliler her şartı bilmek istiyor. İşte detaylar...

TÜRKSAT personel arıyor! TÜRKSAT hangi kadrolarda personel alımı yapacak? İşte detaylar!

TÜRKSAT yeni personellerini aradığını duyurdu. TÜRKSAT, personel alımı için başvuru şartlarını ve detaylarını da kamuoyuyla paylaştı. İşte detaylar!

Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi? SGK 4A 18 ay askerlik borçlanması nasıl yapılır?

Prim gününü doldurmak için askerlik borçlanması yapmak isteyen vatandaşlar, Askerlik borçlanması taksitle ödenir mi? SGK 4A 18 ay askerlik borçlanması nasıl yapılır? sorularına yanıt arıyor...

türksat 4a uydusu ne işe yarayacak Haberi

türksat 4a uydusu ne işe yarayacak


Türkiye'nin yeni uydusu TÜRKSAT 4A, Türkiye saatiyle 23.09'da Kazakistan'daki Baykonur Uzay Üssü'nden başarıyla fırlatıldı.


Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, Müşteşar Habib Soluk, Savunma Sanayi Müsteşarı Murad Bayar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Tayfun Acarer, TÜBİTAK Başkanı Yücel Altunbaşak, Türksat AŞ Genel Müdürü Özkan Dalbay ve çok sayıda bürokratın uydunun fırlatılışını Baykonur Uzay Üssü'nde düzenlenen törende izledi.


Türk ve Japon mühendislerin ortaklaşa ürettiği TÜRKSAT 4A uydusu, fırlatılışından 5 dakika 47 saniye sonra kapsülden ayrılarak atmosferden çıktı. 


Uydunun fırlatılışının hemen ardından başlatılan sistem testleri başarıyla gerçekleştirildi.


- İlk sinyal 9 saat sonra


Fırlatmadan 9 saat 13 dakika sonra ilk sinyalin alınması planlanan uydu, "50 derece doğu" boylamına yerleştirildikten sonra bu boylamda yaklaşık 3 ay kalacak. İstasyonlar aracılığıyla tüm yörünge ve alt sistem...