30 / 04 / 2024

Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024! Emekliler şimdi bu tabloya bakın!

Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024! Emekliler şimdi bu tabloya bakın!

Emekli olmaya yakınlaşan binlerce vatandaş, 'Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024' gibi konuları merakla araştırıyor. İşte Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024...



Emkli olmak, pek çok vatandaş için önemli bir dönüm noktası oluyor. Çalışma hayatının sona erdiği ve bireylerin uzun seneler devam eden emeklerinin karşılıklarını aldıkları süreç, emeklilikleri oluyor. 

Emeklilik maaşları, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK), Bağ-Kur ve Emekli Sandığı gibi farklı kaynaklardan ödeniyor ve emeklilik dönemlerini güvence altına almakta önem arz ediyor. 

Emekli olmaya yakınlaşan binlerce vatandaş, 'Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024' gibi konuları merakla araştırıyor.

Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024! Emekliler şimdi bu tabloya bakın!

NE KADAR EMEKLİ MAAŞI ALIRIM?

Türkiye'de, SGK emeklilik maaşlarının hesaplanmasında büyük bir role sahip. Ayrıca, emekli aylıkları da birçok faktöre bağlı olarak değişiklik gösteriyor. 

SGK tarafından emekli maaşları hesaplanırken, ne kadar süre prim ödendiği, ne kadar ödeme yapıldığı ve ne kadar zamandır sigortalı olunduğu dikkate alınıyor. Yeni Şafak Gazetesi'nde yer alan habere göre; emekli aylıkları, çalışanların uzun yıllar sonunda elde ettiği gelirin, emeklilik dönemlerinde de sürmesi amacıyla devlet tarafından ödeniyor. 

Emekli maaşları, her yıl enflasyon oranında artırılıyor ve bu şekilde alım gücünün korunması hedefleniyor. 2024 Ocak itibarıyla SSK ve Bağ-Kur emeklileri için maaş artışı yüzde 49,25 şeklinde oldu. En düşük emekli maaşı da 10 bin Türk Lirası'na yükseltildi. 

Ne kadar emekli maaşı alırım? 4A, 4C emekli aylık bilgisi 2024! Emekliler şimdi bu tabloya bakın!

4A EMEKLİ AYLIĞI BİLGİSİ 2024 

SGK sigorta sistemini 4A, 4B ve 4C olacak şekilde üçe ayırıyor. Maaş sorgulaması e-Devlet ve uyg.sgk.gov.tr/AylikHesap/ siteleri aracılığıyla yapılabiliyor. 

4B VE 4C EMEKLİ AYLIK BİLGİSİ 2024 

4B Bağ-Kur emeklileri e-Devlet üzerinden giriş yaparak, alacakları aylığı sorgulayabiliyor. Bu işlem için hizmet dökümü sayfasındaki 4B emekli maaşı hesaplama linkine tıklanması ardından da eesnaf ya da tarım işçisi seçeneğinin seçilmesi gerekiyor. 

4C emeklileri de 4A ve 4B’de olduğu gibi emekli maaş sorgulamasını hem SGK üzerinden hem de e Devlet kapısı üzerinden yapabiliyor. 

SGK web sitesi üzerinden, "Emekli Aylığı Hesaplama" sayfasını kullanarak emekli maaşı hesaplanabiliyor. Ayrıca Bağkur web sitesi ve Emekli Sandığı web sitesi üzerinden de emekli aylık bilgisi sorgulanabiliyor. 

31 Mart 2024 seçimleri konut ve emlak piyasasına nasıl yansıyacak?

Ev fiyatları yıl sonuna kadar sessiz sedasız yükselecek: 1+1 konut yatırımı yapılabilir!

A101 4 Nisan 2024 Aktüel Ürünler Kataloğunu paylaştı! Bu perşembe A101'e Elektrikli Bisiklet geliyor!


Geri Dön