01 / 05 / 2024

Turkuaz Kart hakları

Turkuaz Kart hakları

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği ile süresiz ikamet için gerekli olan Turkuaz Kartın detayları belli oldu. İşte 10 soruda Turkuaz Kart..

Turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge olarak tanımlanıyor. Peki, turkuaz kart kimlere verilir?

Turkuaz Kart uygulaması başladı!

Turkuaz Kart Yönetmeliği ile birlikte Turkuaz Kart uygulaması bugün resmen başladı. Turkuaz Kart başvurusu onaylanan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak..

Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği kapsamında bu karta sahip olan yabancılar süresiz ikamet hakkına sahip olacak. Peki, Turkuaz Kart başvurusu nasıl yapılır?

10 soruda Turkuaz Kart!

Bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Turkuaz Kart Yönetmeliği ile süresiz ikamet için gerekli olan Turkuaz Kartın detayları belli oldu. İşte 10 soruda Turkuaz Kart..

Turkuaz Kart nedir?

Yabancılara süresiz ikamet hakkı tanıyan Turkuaz Kart Yönetmeliği bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Peki, Turkuaz Kart nedir? Nasıl alınır? Kimler alabilir?

Turkuaz Kart nasıl alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği'nin Resmi Gazete'de yayımlanması ile süresiz ikametgah izninin detayları belli oldu. Peki, bu hakkı veren Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart nereden alınır?

Turkuaz Kart Yönetmeliği 2017!

Turkuaz Kart Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile Turkuaz Kart sahipleri, süresiz ikamet iznini alabilecek..

Turkuaz Kart alan yabancıya süresiz ikamet hakkı!

Başvurusu bakanlıkça uygun görülen yabancılara "Turkuaz Kart" verilmesine ilişkin yönetmelik Resmi Gazete'de yer aldı. Kart verilecek kişiye süresiz çalışma ve ikamet hakkı veriyor ve askerlikten muaf tutuluyor.

Yabancıya vatandaşlık hakkı, Turkuaz Kart ile tamamlanacak!

Türkiye’ye 2 milyon dolar yatırım yapan veya 1 milyon dolarlık ev alana, başka bir şart aranmaksızın vatandaşlık verilmesinin yolu açıldı. Yürürlüğe giren bu adımın tamamlayıcısı olarak önümüzdeki günlerde de nitelikli işgücü için turkuaz kart düzenlemesi yürürlüğe girecek.

Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Taşınmaz mal ve hakların 5 yıl içerisinde elden çıkarılmasından doğan kazançlar için değer artış kazancı vergisi ödenmesi gerekiyor. Peki, vergi ne zaman ve nerede ödenir? Emlak gelir vergisi kredi kartı ile ödenir mi?

Ev sahibi kiracıyı nasıl çıkartır?

Ev malikinin sahip olduğu haklar arasında, kiracıyı bazı şartların meydana gelmesi halinde çıkarmak da yer alıyor. Peki ev sahibi kiracıyı nasıl çıkartır, diyorsanız yanıtı haberimizde...

Sultanbeyli Liva Turkuaz Konutları'nda 297 bin TL 2+1!

Sultanbeyli'de hayata geçirilen Liva Turkuaz projesinde yer alan konutlar 162 bin TL ile 505 bin TL arasında değişen fiyatlarla satılıyor...

Sinpaş Turkuaz Liva Evleri'nde 380 bin liraya 3+1! 120 ay vade!

Sultanbeyli Liva Turkuaz Evleri'nde 120 ay vade ile konut sahibi olunabiliyor, projede fiyatlar 162 bin 300 liradan başlıyor

Turkuaz Kart hakları Haberi

Turkuaz Kart hakları

Turkuaz Kart Yönetmeliği, bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yönetmelik ile süresiz ikamet için gerekli olan Turkuaz Kartın detayları belli oldu.


Turkuaz Kartı alan yabancılar ve yakınlarının ikamet izni için gerekenler, hak ve yükümlülükler, kart geçerliliği esaslarına yine yönetmelik kapsamında yer verildi. 


Peki, Turkuaz Kart nedir? Turkuaz Kart nasıl alınır? Turkuaz Kart sahibi yabancının hak ve yükümlülükleri nelerdir? Turkuaz Kart hangi durumlarda iptal edilir? İşte 10 soruda Turkuaz Kart detayları..


1. Turkuaz Kart nedir?

Turkuaz Kart, yabancıya, Türkiye’de süresiz çalışma ve ikamet hakkı veren, yakınına ise ikamet hakkı veren belge olarak tanımlanıyor.


2. Turkuaz Kart sahibi yakını kimlerdir?

Turkuaz Kart sahibi yakını, Turkuaz Kart sahibinin yabancı eşi ile kendisinin veya eşinin ergin olmayan veya bağımlı yabancı çocukları oluyor.


3. Turkuaz Kart kimler alabilir?

Turkuaz Kart;

a) Eğitim düzeyi,...