02 / 05 / 2024

Tuz Gölü turistleri

Tuz Gölü turistleri

Ankara, Aksaray ve Konya'nın ortasında yer alan Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Şereflikoçhisar sınırındaki gölde ayakkabılarını çıkararak yürüyen yerli ve yabancı turistler, bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor.

Tuz Gölü kıyısına bungalov evler inşa edildi!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Şereflikoçhisar Belediyesi tarafından Tuz Gölü kıyısında lavanta tarlası oluşturuldu, kıyıya yakın yerlere bungalov evler yapıldı.

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını çözecek!

Tuz Gölü'nün Özel Çevre Koruma Bölgesi sınırlarının değişmesi imar sorunlarını da ortadan kaldıracak...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'nin sınırları değişti!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi'ne ait sınırların değişmesine ilişkin Cumhurbaşkanı Kararı bugünkü Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Tuz Gölü Fayı 6 büyüklüğünde deprem üretebilir!

Jeoloji Mühendisleri Odası Konya Şube Başkanı Başkanı Prof. Dr. Fetullah Arık, "Tuz Gölü Fay'ının uzunluğunu düşündüğümüz zaman daha büyük deprem üretme olasılığı var ama parçalı kırıklı. Bu fay hattının 6 ve 6,5 büyüklüğünde deprem üretme potansiyeli mevcut" dedi.

Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'ne 600 milyon dolarlık kredi!

Dünya Bankası İcra Direktörleri Kurulu tarafından Tuz Gölü Doğalgaz Depolama Tesisi'nin genişletme çalışmaları için ilk 7 yılı geri ödemesiz olmak üzere 22,5 yıl vadeli 600 milyon dolarlık kredi onaylandı.

Konutların doğalgazının yarısı Tuz Gölü'nde depolanacak!

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nde açılan ilk kavernalarda (suni mağara) dolum işlemi yapılıyor. 

Tuz Gölü fay alanında depreme karşı alınan önlemler TBMM'de!

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Tuz Gölü fay alanındaki olası bir depreme karşı alınan önlemleri Çevre Ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki'ye sordu..

Tuz Gölü Depolama Tesisi'ne 2 milyar dolarlık yatırım!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tuz Gölü Yeraltı Depolama Tesisi'nin açılışında tesise 2 milyar dolarlık yeni yatırım yapıldığını, yatırımın devreye girdiğinde ise günlük gaz miktarı 80 milyon metreküpe çıkacağını söyledi.

Tuz Gölü'ndeki 670 milyon dolarlık tesis bugün açılıyor!

Avrupa’ya giden doğal gazın güvenli tek geçiş ülkesi konumunda bulunan Tuz Gölü'ndeki 670 milyon dolara mal olan dev tesis bugün açılıyor.

Şereflikoçhisar Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı askıda!

Ankara Şereflikoçhisar İlçesi, Yeşilova Mahallesi "Rekreasyon Alanı" Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı teklifi askıya çıkarıldı...

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı değişikliği askıda!

Ankara Şereflikoçhisar'da Günübirlik Tesis Alanı amaçlı hazırlanan Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi imar planı değişikliği askıya çıkarıldı...

Tuz Gölü Yeraltı Doğalgaz Depolama Tesisi'nin ilk etabı 17 Ocak'ta tamam!

BOTAŞ Genel Müdürü Burhan Özcan, Tuz Gölü doğalgaz yeraltı depolama projesinde ilk gaz bazma işlemi için tarih verdi.

Tuz Gölü Çevre Düzeni Planı değişikliği askıda!

Tuz Gölü Özel Çevre Koruma Bölgesi 1/50.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Plan Hükümlerine ilişkin değişiklik bugün askıya çıkarıldı...

Tuz Gölü turistleri Haberi

Tuz Gölü turistleri

Ankara, Aksaray ve Konya'nın ortasında yer alan Tuz Gölü, yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Şereflikoçhisar sınırındaki gölde ayakkabılarını çıkararak yürüyen yerli ve yabancı turistler, bol bol hatıra fotoğrafı çektiriyor. Çıplak ayakla Tuz Gölü'nde yürümenin ayak sağlığına iyi geldiğini düşünen ziyaretçiler, çamurun da yüz kırışıklıklarına ve romatizmaya iyi geldiğine inanıyor. Tuz Gölü, doğal güzelliği ve büyüleyici manzarasını görebilmek isteyen yerli ve yabancı turistlerin akınına uğruyor. Özellikle Kapadokya'ya tur düzenleyen firmaların güzergahı üzerinde yer alan göle, gün doğumu ve batımındaki manzarayı izlemek için binlerce yabancı turist geliyor. Tuz Gölü'nün birçok hastalığa iyi geldiğine inanan insanlar burada tuz banyosu yapıp beraberinde getirdikleri bidonlara tuz doldurarak ayak sağlığına iyi geldiği gerekçesi ile...