02 / 05 / 2024

üç boyutlu ev

üç boyutlu ev

3D yazıcıların kullanım alanları gün geçtikçe artıyor. Üç boyutlu yazıcılar inşaat sektörüne de el attı. 24 saatlik bir sürede ufak bir ev inşa etmeyi başardı.

İstanbul'da 3 boyutlu yazıcı ile ev inşa edildi!

Türkiye'nin ilk 3 boyutlu yazıcı ile üretildi. İstanbul'da inşa edilen bu ev, Türkiye'nin ilk yaşam projesinin de başlangıcı oldu.

3 boyutlu yazıcıyla basılan ilk ev kullanıma sunuldu!

3 boyutlu yazıcı aracılığıyla Avrupa’daki ilk ‘Taş Devri’ konutu Hollanda Eindhoven'da kullanılıyor. 94 metrekare büyüklüğe sahip olan konut için ödenecek kira bedeli aylık 800 Euro olarak belirlendi.

Avrupa'nın ilk yaşanabilir 3 boyutlu baskı evi kiracılarına teslim edildi!

Hollanda Eindhoven'da tamamen 3 boyutlu yazıcıyla yapılan ev kiracılarına teslim edildi...

Tapuda üç boyutlu uygulama geliyor!

Ev satış işlemlerinde yeni dönem başlıyor. Yeni uygulama olan “üç boyutlu kadastro" ile dublörlü tapu sahteciliğinin önüne geçilecek ve satış işlemlerinde bu tür dolandırma yöntemleri kullanılmayacak. 

Yuvako, 40 milyon TL'lik yuva sattı!

Yapay zekâ teknolojisini emlak alanına taşıyan Yuvako, 1.5 yılda 200 bin kişiye 3 boyutlu ev turu yaptırdı. Girişimin kurucularından Altay Tınar, “3 binin üzerinde ilana ev sahipliği yapıyoruz. Bugüne kadar 40 milyon liralık satış yaptık” dedi.

Fransa’da üç boyutlu printer ile konut yapılıyor!

Fransa’da özellikle ağaçlık alanlarda üç boyutlu printer ile sosyal konut projesi dün start aldı. 95 metrekare ev 2 günde teslim ediliyor...

3D yazıcıyla 10 bin dolara ev yapıldı!

Dünyanın inşaat alanlarında kullanmak üzere üretilen ilk mobil 3D (3 boyutlu) yazıcısıyla ev inşa edildi. 24 saat içinde 10 bin dolara 37 metrekarelik ev yapıldı.

3 boyutlu yazıcılarla ev yapıldı!

Ukraynalı bir şirket, 3 boyutlu yazıcılarla 8 saatte oturmaya hazır ev inşa etti. Ekonomik açıdan rahat olan 35 metrekarelik evler 29 bin 900 euroya satılıyor.

3D yazıcıyla 24 saatte ev inşa edildi!

3D yazıcıların kullanım alanları gün geçtikçe artıyor. Üç boyutlu yazıcılar inşaat sektörüne de el attı. 24 saatlik bir sürede ufak bir ev inşa etmeyi başardı.

3 boyutlu yazıcıyla 1 günde ev yaptılar!

Dünyanın inşaat alanlarında kullanmak üzere üretilen ilk mobil 3D yazıcısı, 24 saat içinde yaklaşık 10 bin dolar maliyetle 37 metrekarelik ev inşa etti.

Rusya'da mobil 3 boyutlu yazıcıyla ev yapıldı!

Rusya'da mobil 3 boyutlu yazıcı teknolojisiyle yapılmış ilk ev açıldı. 38 metrekare alana sakip tek katlı binanın duvarlarının ve kolonlarının yazılımı bir günü almadı.

Maket üzerinden değil 3 boyutlu projeden ev alın!

Markalı konut projelerini, haritadaki gerçek konumlarında 3 boyutlu olarak sunan 3DKonut.com, konut alırken dikkat edilmesi gerekenleri sıralad: İşte ev almak isteyenlerin okuması gereken maddeler

3 boyutlu konut uygulaması Kocaeli'de!

3 boyutlu uygulama, Kocaeli’den ev almak isteyenlere, beğendikleri markalı konut projelerinin satış ofislerine gitmeden önce, dairenin içini ve dışını internet üzerinden gezdiriyor.

üç boyutlu ev Haberi

üç boyutlu ev

İnşaat sektöründe üç boyutlu yazıcıları kullanmak henüz pek görülen bir şey değil. Bu alanda iki problem var, birincisi üç boyutlu yazıcı ile ev inşa etmek için yazıcının gerçekten de çok büyük olması gerekiyor, bu da maliyetleri artırıyor. İkincisi ise inşaat sektöründe çalışanların bu alandaki önyargıları. Ama Apis Cor isimli firma bu iki faktörü de ortadan kaldıracak bir yöntem geliştirmiş.


Üç boyutlu yazıcı ile üretilen köprü kullanıma açıldı

Rus kökenli firmanın Stupino şehrindeki ilk projesi, üç boyutlu yazıcı ile 24 saatte üretilmiş küçük bir ev. Bu ev 38 metrekare, içinde normal bir evde ihtiyacınız olan her şey var ve maliyeti sadece 10 bin 134 dolar. Bu paraya temel, duvarlar, tavan, çatı, duvar izolasyonu, pencereler ve iç yer döşemesi dahil. Evin içindeki eşyaların...