07 / 05 / 2024

Yuvako, 40 milyon TL'lik yuva sattı!

Yuvako, 40 milyon TL'lik yuva sattı!

Yapay zekâ teknolojisini emlak alanına taşıyan Yuvako, 1.5 yılda 200 bin kişiye 3 boyutlu ev turu yaptırdı. Girişimin kurucularından Altay Tınar, “3 binin üzerinde ilana ev sahipliği yapıyoruz. Bugüne kadar 40 milyon liralık satış yaptık” dedi.



Gayrimenkulde son yıllarda kırılan rekorlar ile  birlikte, emlak sektöründe güncel teknolojileri kullanmaya başlayan girişimlerin sayısı da gün geçtikçe artıyor. 

Bunlardan Yuvako isimli bir girişim, yapay zekâyı gayrimenkul danışmanlığına taşıyarak, geleneksel yöntemleri kullanan rakiplerinden ayrışıyor. Habertürk Gazetesi'nde yer alan habere göre, Ekim 2016’da kurulan Yuvako, ev sahipliği yaptığı ilan sayısını 3 binin üzerine çıkarırken platformdaki gayrimenkul fotoğraflarının sayısı da 90 bini aşmış durumda. 

 

Yuvako, 40 milyon TL lik yuva sattı!

Yuvako Kurucu Ortağı Altay Tınar, “İlanların, ev sahibi ya da gayrimenkul danışmanları tarafından yayınlandığı “gayrimenkul/ ilan siteleri” olarak çok sayıda alternatif mevcut. Biz de mülkleri tanıtmak için tüm bu ilan siteleri ile birer kanal ve paydaş olarak birlikte çalışıyoruz. Yuvako’yu, ‘gayrimenkul danışmanlığı’ ya da ‘emlakçılık’ olarak tanımlanan hizmeti, yapay zekâ teknolojisi sayesinde çok daha verimli, hızlı ve az maliyet ile sağlayan bir girişim olarak hayata geçirdik. Sitemizdeki ilanlar sadece Yuvako’nun alıcı ve satıcı danışmanları tarafından siteye giriliyor” dedi.

Tınar, “Kurulduğumuz günden beri 200 bin kişiye 3 boyutlu ev turu yaptırdık. Bu rakam, geleneksel yöntemlerle gayrimenkul danışmanlığı yapan bir kişinin 42 yılda ulaşabileceği sayıya eşit” dedi.


Geri Dön