05 / 05 / 2024

Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi

Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi

Erzurum Yakutiye Belediyesi, kentsel dönüşüm projesi kapsamında bin 500 gecekondu ve eski ev yıkacak. Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi çerçevesinde ikinci etap kamulaştırma ile 380 dolayında ev yıkılacak

İstanbul Boğazı'ndaki satılık yalılara talep arttı!

Doğal güzellikleri, tarihi yalıları, ulaşımı, sessiz sakin sokaklarıyla İstanbul'un cazibe merkezlerinden olan Beykoz, Türkiye genelinde değerli ilk 10 ilçe arasında yer alıyor. Otoyol ve köprüye yakınlığı nedeniyle, ulaşım anlamında da büyük kolaylığa sahip. İlçede toplamda 109 adet yalı bulunuyor.

Hazine Bakanı Lütfi Elvan: Ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık!

Hazine ve Maliye Bakanı Türkiye'nin yeni ve güvenilir limanlar arayan yatırımcılar için çok cazip imkanlar sunduğunu belirterek, "Türkiye'yi yatırımlarda cazibe merkezi yapmak adına ekonomi ve hukuk alanında yeni bir seferberlik başlattık" dedi.

Mezitli’ye 350 milyon liralık yeni sanayi sitesi!

Mersin’in merkez Mezitli ilçesinde 350 milyon liralık yatırımla yeni bir sanayi sitesi yapılıyor. Yeni kurulacak sitenin bölge için bir cazibe merkezi haline gelmesi planlanıyor.

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunu'nda değişiklik!

5648 Sayılı Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Hizmetleri Hakkında Kanunda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi ile tarım kentleri, merkez köyler ve benzeri cazibe merkezlerinin oluşturulması amaçlanıyor.

Küçük Çamlıca Kulesi cazibe merkezi olacak!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Küçük Çamlıca Kulesi’nde yapılan ikinci yayın testlerinin de tam başarıyla tamamlandığını belirterek, tüm radyo yayınlarını Çamlıca Kulesi’ne taşıyarak buradan vermeye başladıklarını bildirdi. 

Erzurum Millet Bahçesi tarihi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek!

Erzurum Millet Bahçesi "Üç Kümbetler" olarak anılan anıt mezarların bulunduğu bölgede hayata geçirilecek. Millet Bahçesi Üç Kümbetler'i cazibe merkezi haline getirecek…

İstanbul yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi olacak! 

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, İstanbul'u yabancı yatırımcılar için cazibe merkezi haline getirme misyonuyla yola çıkılan İstanbul Yatırım Ajansı hakkında konuştu. İmamoğlu, "Bizim ortaya koyduğumuz bu gelişim modelini yakalamak isteyenler aramıza katılsınlar, geç kalmasınlar" dedi...

Mustafa Varank: Küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacağız!

Cazibe Merkezleri Destekleme Programı kapsamında son projelerinin küçük sanayi sitelerinin dönüşümüne ilişkin olduğunu söyleyen Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, küçük sanayi sitelerini şehir dışına taşıyacaklarını anlattı.

Darıca askeri alan dev projelerle cazibe merkezi olacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Darıca eski askeri alanının sahil bölgesinde inşa edilen dev projeler bölgeyi cazibe merkezi haline getirecek.

Zonguldak cazibe merkezi haline gelecek!

Zonguldak'ta, Kent Meydanı Projesi ile lavuar alanı da dahil olmak üzere yaklaşık 120 bin metrekarelik alanda, kentin tarihsel belleği ön planda tutularak inşa edilecek olan sosyal donatılarla bölgenin cazibe merkezi haline getirilmesi planlanıyor.

Ordu yeni yatırımlarla cazibe merkezi olacak!

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Ordu Büyükşehir Belediyesi, kenti yeni yatırımlarla cazibe merkezi yapacak.

Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi Gaziantep'te açılacak!

Adalet Bakanı Abdülhamit Gül Gaziantep Şahinbey ilçesinde bulunan Doğu ve Güneydoğu’nun en büyük kongre merkezi olacak olan Şahinbey Kongre ve Kültür Merkezi'ni ziyaret etti. Abdülhamit Gül kongre merkezi için "Gaziantep’i cazibe merkezi haline getirecek önemli bir katkı sağlayacak" dedi.

Deniz Köken Eyüpsultan için vizyon projelerini anlattı!

AK Parti Eyüpsultan Belediye Başkan Adayı Deniz Köken, Eyüpsultan’ın hem cazibe merkezi hem de İstanbul’un vazgeçilmez turistik ve kültür merkezlerinden biri olacağını dile getirdi. 

Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi Haberi

Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi


Yakutiye Belediyesi, Üç Kümbetler, Hasan-i Basri ve Hacı Cuma mahallelerinde geçen yıl başlattığı kentsel dönüşüm çalışmalarının kapsamını genişleterek devam ettiriyor. Palandöken ve Gürsel Evler mahallelerinde ise kentsel dönüşüm kapsamında yıkım çalışmalarını da yaz mevsimiyle birlikte başlattı. Belediye Başkanı Ali Korkut, ilçe merkezindeki bütün eski yapıları yıkmayı hedeflediklerini söyledi.


Modern ve sağlıklı ve görsel zenginliği yüksek güvenilir konut üretmek için TOKİ ile işbirliği yaptıklarına değinen Korkut'un yorumları şu yönde oldu:


Kentsel dönüşüm için geçen yıl 20 milyon lira kamulaştırma bedeli ödedik. Bu yıl için ise hedefimiz en az 20 milyon liralık daha kamulaştırma yapmak.


Tarihi Erzurum'un dokusunu oluşturan Üç Kümbet cazibe merkezi projesinde sonbahara kadar 380 evin yıkılacağına değinen Korkut, sözlerine şu şekilde devam etti:


Üç Kümbetler Cazibe Merkezi Projesi çerçevesinde ikinci etap kamulaştırma...